• 27 Feb. 2017
  • 2 min

Târgul de Cariere se implică în păstrarea tinerelor talente în țară

TDC
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Târgul de Cariere susține tinerii cercetători din România.

Târgul de Cariere (TdC), cea mai mare reţea de evenimente de carieră din România şi Republica Moldova, susține campania Cutting-Edge Research (CER), prin care își propune să sprijine cercetarea și să le arate tinerilor că și în țară îți pot construi o carieră de succes în domeniu. Campania are ca scop strângerea de fonduri pentru organizarea unei școli de vară la care vor participa tineri olimpici la fizică. Pe parcursul a șapte zile de cursuri, vor avea loc prelegeri pe teme de fizică nucleară, astrofizică, fizică moleculară, fizică cuantică, precum și workshopuri susținute de cercetători români și de psihologi educaționali. În plus, tinerii vor vizita platforma de la Măgurele și Laboratorul MicroBequerel din Salina Slănic Prahova.

Cercetătorii implicați în campania CER le vor spune tinerilor care sunt oportunitățile de a face carieră în cercetare, le vor arăta care e traseul de la pasiune la un viitor profesional în domeniu, cât și ce posibilități există pentru ei în țară după ce termină liceul, facultatea sau doctoratul.

„Propunem întregii comunități TdC – angajatorilor, universităților, municipalităților, mass-media și, de asemenea, publicului larg – să ne implicăm împreună în susținerea cercetării și în păstrarea tinerelor talente în România. Facem cunoscută tinerilor talentați și pasionați de fizică oportunitatea de a face cercetare de vârf acasă, în România, după terminarea studiilor universitare, indiferent că ele sunt făcute în țară sau în străinătate. Mai apoi ei vor putea decide, având aceste informații, dacă rămân în țară sau aleg o carieră peste hotare”, spune Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Școala de Vară va avea loc în luna iulie la Bușteni și se adresează elevilor calificați la Olimpiada Națională de Fizică în 2017. Alături le vor sta cercetători din Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele (IFIN-HH) și Institutul de Tehnologii Izotopice și Moleculare de la Cluj (INCDTIM).

„Acum pare momentul perfect pentru ca tinerii să ia în calcul o carieră în cercetarea românească în domeniul fizicii. Infrastructura de cercetare a institutelor e la standarde internaționale, iar construirea Laserului de la Măgurele, ca parte a proiectului paneuropean Extreme Light Infrastucture, va crea oportunități de cercetare pe care România nu le-a cunoscut până în prezent. Spre exemplu, proiectul ELI-NP are disponibile acum peste 100 de posturi de cercetători, tehnicieni și ingineri”, afirmă Ileana Fritea, președintele asociației Apex-Edu.

CER este un proiect lansat de asociația Apex-Edu și realizat în colaborare IFIN-HH, INCDTIM și cu sprijinul TdC.

A fost util articolul? 0
targul de cariere

Leave a Reply