• 21 Sep. 2009
  • 1 min

Un internship reusit

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Sinonim cu prima experienta profesionala, internship-ul a devenit un element esential in CV-urile tinerilor. Competitia pentru obtinerea unui internship bun este intotdeauna serioasa. Cautarea unui […]

www.recrutam.ro

Sinonim cu prima experienta profesionala, internship-ul a devenit un element esential in CV-urile tinerilor.

Competitia pentru obtinerea unui internship bun este intotdeauna serioasa. Cautarea unui internship este in aparenta cautarea unui loc de munca, de la redactarea de scrisori de intentie, contacte telefonice pentru a afla persoanele responsabile de acest lucru, alegearea unui model CV care sa corespunda profilului vostru si construirea CV-ului si pana la desfasurarea interviului.

Gasiti sectoarele de activitate care va intereseaza si selectati doar internship-urile care sa va ajute in perfectionarea voastra. Cautarea internship-urilor trebuie sa fie calitativa si nu cantitativa. Pentru a evita pierderea timpului prin trimiterea de candidaturi care nu sunt exact ceea ce va doriti, trebuie sa stiti foarte bine tipul de internship dorit.

{article-2932.gif}

In ce sector de activitate (inductrie, banci, comert) ?
In ce departament (marketing, comercial, cercetare) ?
Pentru ce misiuni (realizarea de studii, lansare de produse) ?

Este de preferat sa cautati internship-uri in cadrul companiilor apropiate de sectorul de activitate spre care vreti sa va indreptati mai tarziu. Puteti, de asemenea, sa testati si alte tipuri de posturi si sa vedeti daca mediul profesional va atrage.

Definiti foarte precis scopul internship-ului vostru. Pentru a demonstra motivatia voastra si a face companiile sa va contacteze, imaginati-va un internship in raport cu studiile voastre. Dar nu fiti nici foarte exclusivist. Compania poate sa aiba nevoie de voi pentru o alta misiune care sa corespunda cerintelor voastre.
Pentru a contacta direct companiile care va intereseaza, cel mai bine este sa folositi internetul. Chiar si companiile sprijina aceasta modalitate de comunicare.

Anumite companii sunt reticente in a organiza internship-uri pentru tineri deoarece nu au timpul necesar pe care sa-l acorde unui debutant. Un internship este o sansa unica pentru a face primii pasi intr-o companie si de aceea ar trebui sa fie cat mai in concordanta cu realitatea.

Un internship este primul contact cu piata muncii, deci trebuie sa incercati sa desfasurati un internship de calitate. Pentru unii dintre voi gasirea unui internship este foarte importanta.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply