• 8 Mar. 2016
  • 2 min

Studiu: un sfert dintre companii vor să facă angajări

Angajaţi fericiţi
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Al doilea trimestru din 2016 vine cu veşti bune pentru cei ce îşi doresc un loc de muncă.

Mai mult de un sfert (26%) dintre companiile de pe piaţa locală intenţionează să îşi crească numărul de angajaţi în al doilea trimestru din 2016, arată un studiu realizat de compania de recrutare şi închiriere de muncă temporară ManpowerGroup România.

„Tendința spre o continuare a creșterii numărului de locuri de muncă nu este ireversibilă, dar deocamdată efectele optimismului persistent al angajatorilor se fac simțite, atât prin înmulțirea oportunităților pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, cât și prin intensificarea competiției pentru talentele disponibile”,  declară Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Angajatorii sunt mai optimişti decât erau în ultimul trimestru al anului trecut, când doar 16% dintre companiile intervievate de compania de recrutare şi închiriere de muncă temporară precizau că vor să recruteze oameni.

„Previziunile sunt pozitive pe tot cuprinsul țării, angajatorii din regiunile București și Ilfov, Centru și Sud-Vest fiind cei mai optimiști, așa cum arată previziunile nete de angajare din aceste regiuni, de +16%. În regiunea București și Ilfov angajatorii raportează de altfel perspectivele cele mai robuste din ultimii aproape cinci ani, mai precis din trimestrul al treilea din 2011, iar previziunea netă de Angajare se îmbunătățește cu 7 puncte procentuale atât comparativ cu trimestrul întâi al acestui an, cât și cu trimestrul al doilea din 2015”, se arată în studiul citat.

Previziunea netă de angajare se calculează ca diferenţă între angajatorii care au în vedere creşteri de personal şi cei care şi-au propus să reducă numărul salariaţilor. Două treimi dintre companii au precizat că nu intenţionează să facă schimbări în „dimensiunea forţei de muncă” în perioada aprilie-iunie 2016, în vreme ce 7% anticipează scăderi de personal.

Perspectivele de angajare continuă să fie pozitive indiferent de dimensiunea organizației, dar angajatorii din companiile mari, cu peste 250 de salariaţi, sunt mai optimiști şi raportează o previziune netă de angajare de +22%. Comparativ, întreprinderile mici şi mijlocii sunt mai prudente şi anticipează o previziune netă de angajare de +4%.

„Un suflu de optimism mai puternic, mai ales în regiuni precum cea de Sud-Vest, unde în trecut s-au raportat unele din cele mai slabe Previziuni, dar și București și Ilfov, unde-și au sediul o bună parte din companiile active în România, este o evoluție auspicioasă, care dă celor aflați în căutarea unui loc de muncă motive să spere la mai multe oportunități de a găsi jobul care li se potrivește”, mai spune Valentin Petrof.

În nouă dintre cele zece sectoare de activitate cuprinse în studiu, angajatorii se așteaptă la creșteri ale nivelului de personal în intervalul aprilie – iunie 2016

Studiul a fost realizat între 13 şi 26 ianuarie, pe un eşantion de 627 de angajatori din România.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply