• 20 Mar. 2007
  • 2 min

Vorbiti tare!

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Seminariile pot creste vizibilitatea si chiar vanzarile Oricine a participat la seminarii interesante si informative stie ca poate fi unnul dintre cele mai bune mijloace de […]

Seminariile pot creste vizibilitatea si chiar vanzarile

Oricine a participat la seminarii interesante si informative stie ca poate fi unnul dintre cele mai bune mijloace de formare a personalului, aducerea la zi a cunostintelor asupra noutatilor din domeniu si dezvoltarea de noi aptitudini. Sunt de asemenea un mijloc de crestere a vizibilitatii, promovarea produselor si chiar creearea unui flux de venituri. Indiferent de tipul afacerii, trebuie sa detineti cunostinte si expertiza de care altii au nevoie – si i-ar putea incuraja sa va solicite serviciile.

Puncte in organizarea unui seminar:

Taxa sau Gratis? In hotararea de a percepe sau nu o taxa, ganditi-va la 2 reguli: 1) Majoritatea oamenilor vor participa la ce au platit in avans, si 2) cu cat percepi mai mult, cu atat mai putina publicitate directa sa faci. Daca seminarul este tinut mai ales pentru a va demonstra expertiza, cereti taxe mai mari. Daca vreti un mediu in care sa va promovati produsele / serviciile, taxa sa fie mai mica. In orice caz, prezentarea sa aiba un continut interesant si care sa merite osteneala.

Parteneriat. Luati in considerare reducerea costurilor prin asicierea cu o alta companie. De ex., un avocat si un contabil vor tine un seminar cu informatii utile societatilor mici.

Programare. Evitati concurenta cu alte evenimente care v-ar reduce audienta. Sunati la alte spatii de inchiriat si aflati daca au ceva programat in aceeasi zi, verificati prin colegi daca nu cumva au loc si alte evenimente din aceeasi ramura de activitate.

Minimarketing. Concepeti un plan concis de marketing pentru seminar. Includeti toate mijloacele promotionale. Retineti, cu cat veti spune mai mult, cu atat vor veni mai multi participanti.

Nu mai stai? Lungimea seminarului se stabileste in functie de audienta, tematica sau alti factori asemanatori. Daca audienta este data de contabili, nu programati seminarul in perioada de calcul a impozitelor. Si daca tema este complexa, nu o inghesuiti intr-o pauza de pranz de doua ore.

Unde. Hotelurile si centrele de conferinte gazduiesc seminarii si le organizeaza profesional. Daca bugetul nu va permite, inchiriati un spatiu la un colegiu sau la un centru de formare.? Cereti un RSVP. Inscrierile in avans va vor da o idee despre numarul de participanti si veti sti de cat material veti avea nevoie. Intrebati-i de unde au aflat de seminar pentru a va monitoriza rezultatele de marketing

Oferiti materiale de calitate. Sunt printre cele mai omise instrumente de marketing. Dati-le participantilor materiale concepute profesionist, care sa sustina punctele cheie ale prezentarii.

Personal suficient. Asigurati-va ca aveti personal suficient pentru inmanarea inscrierilor, cumparaturi de ultima ora si distribuirea materialului.

Captati-i. Luati nume, adrese postale si de e-mail de la participanti. Puteti alcatui si un formular de evaluare pentru a colecta informatiile necesare pentru imbunatatirea seminariilor viitoare.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply