• 20 Dec. 2016
 • 3 min

14 întrebări pe care le vei primi într-un interviu de angajare

intrebari interviu

Înainte să mergi la un interviu de angajare ar trebui să te gândești la ce intrebari interviu pregătesc recrutorii.

Răspunsurile pe care le dai într-un interviu de angajare s-ar putea să depindă de jobul pentru care aplici sau de compania în cauză. Așa că e indicat să gândești ce vei răspunde înainte de fiecare întâlnire cu un angajator.

Iată câteva întrebari de la interviu la care te sfătuim să oferi informații care să te pună în valoare:

De ce îți dorești acest job?

 

O întrebare la care trebuie să te gândești cu atenție. Accentuează aspectele pozitive ale postului pentru care aplici, dar nu te grăbi să menționezi ce te deranjează la jobul tău din prezent sau, mai rău, chiar la cel pentru care candidezi.

De ce calități crezi că ai nevoie pentru acest job?

 

Reclama sau anunțul prin care compania a popularizat jobul s-ar putea să te ajute un pic, dar ar trebui să te gândești că și alte calități ar putea fi căutate de către organizația angajatoare. Iată câteva exemple de calități: capacitatea de a organiza și de a conduce o echipă, abilități de comunicare sau spirit de analiză.

Cu ce poți să contribui?

 

Spune-i intervievatorului despre reușitele pe care le-ai avut pe o poziție asemănătoare, astfel încât să-i arăți că ești potrivit pentru jobul scos la concurs.

Ce poți să-mi povestești despre tine?

 

Descrierea introductivă din CV-ul tău îți va fi de ajutor. Nu face din declarația personală o autobiografie, ci păstrează răspunsul la o durată de câteva minute. Caută să te axezi pe aspectele pozitive și nu uita să trasezi subtil o direcție: de unde ai plecat, cam ce ai făcut și, mai ales, unde vrei să ajungi!

De ce vrei să lucrezi pentru această companie?

 

Evidențiază aspectele pozitive ale deciziei tale și evită, în totalitate, motive de genul „mai mulți bani” sau „un program de lucru mai scurt”.

Ce știi despre această companie?

 

Ai șansa să îți impresionezi intervievatorul prin cunosțintele tale despre compania respectivă. Oferă-i o imagine pe cât se poate de completă a produselor și serviciilor pe care compania le oferă și nu uita de cifrele de vânzări, noutățile din domeniu sau clienți.

Ce îți putem oferi noi în plus față de o altă companie la care ai lucrat în trecut?

 

Din nou, nu aduce în discuție banii. Menționează posibilitatea unei dezvoltări de carieră sau noi provocări.

De ce ar trebui să te angajăm?

 

Răspunsul pe care-l vei oferi se va baza pe experiența și realizările tale din trecut, care au legătură cu respectiva companie. Ai mai putea adăuga că tu consideri că ți se potrivește mult jobul scos la concurs și ai putea, de asemenea, să ceri și părerea intervievatorului.

Cât de ambițios ești?

 

Răspunsul depinde de poziția pentru care aplici – e bine să fii ambițios, dar ai grijă să nu pari arogant, să nu lași impresia că urmărești chiar jobul intervievatorului.

De ce ai ales o carieră în…. ?

 

Dacă ți-ai schimbat cariera, înseamnă că ai niște argumente logice pentru decizia pe care ai luat-o. În orice caz, fii sincer cu motivele tale.

Ce părere ai despre ultima companie pentru care ai lucrat?

 

Menționează doar aspectele pozitive și spune că a fost o companie bună, în care ai lucrat cu plăcere. Povestește despre experiența pe care ai câștigat-o acolo și despre felul în care te poate ajuta pentru jobul dorit.

În ce mediu preferi să lucrezi?

 

Dacă angajatorul pentru care încă lucrezi este o organizație mai mică, spune-i intervievatorului că apreciezi o atmosferă restrânsă și un spirit de echipă foarte dezvoltat. În schimb, dacă faci parte dintr-o companie mare, punctează că îți place stabilitatea unei afaceri dezvoltate. În orice caz, cel mai important este să știi unde te afli!

Ești dispus să călătorești?

 

Dacă da, spune de la început. Daca nu, ai grijă să te interesezi cam ce înseamnă călătoriile, înainte de a refuza în mod categoric jobul.

Ce ai inventa?

 

Pregătește-te și pentru întrebări fanteziste, de tipul „Dacă ai putea să inventezi ceva, ce ar fi?”. Ar trebui să oferi răspunsul care, după tine, ți-ar aduce și jobul dorit.

Ți-a plăcut articolul? Află și cum să te pregătești pentru un interviu video
Cum să te pregătești pentru un interviu în 30 minute

A fost util articolul? 39
intrebari interviu
 • AvatarPintea Claudiu zice

  Eu mă pregătesc la un interviu video cu multe informații care îmi sunt folosite pe parcursul vieții.
  La un interviu pentru cariera ta trebuie sa te duci corespunzător elegant că sa admiri publicu ,nu doar ci cu iq-ul tau

  • Bună, Claudiu,

   Îți dorim multă baftă! Dacă te putem ajuta cu ceva, suntem aici :).

Leave a Reply