• 11 Jan. 2022
  • 3 min

5 motive pentru care îți este ignorat CV-ul

5 motive pentru care îți este ignorat CV-ul pentru un prim job în IT

Prima impresie contează, mai ales în cazul unui CV. Când CV-ul tău se află în fața unui recrutor, acesta va avea de obicei între 10 și 30 de secunde din timpul specialistului pentru a-l impresiona. Nu lăsa CV-ul tău să devină un CV respins!

Pentru a putea obține un interviu pentru locul de muncă dorit, chiar trebuie să stăpânești arta de a redacta un CV excelent, personalizat pentru postul la care aplici. Și din acest motiv, e important să știi și cum să eviți capcanele care ți-ar putea reduce șansele. Am compilat mai jos primele 5 motive care ar putea conduce la respingerea CV-ului tău!

CV-ul tău nu este actualizat

Poate lucrezi de o perioadă lungă de timp la jobul curent și din acest motiv nu ai mai făcut niciun update pe CV. Însă cursurile pe care le urmezi, sarcinile care îți sunt în timp încredințate și toate celelalte semne care indică o dezvoltare profesională ar trebui periodic trecute în acesta. Ele transmit recrutorilor că ești un om care nu stagnează, care își dorește să evolueze și nu doar că ești în căutarea unui alt job călduț. În plus, poate felul în care era redactat CV-ul nu te mai reprezintă într-o așa mare măsură în prezent. De aceea, este important să intri periodic pe el și să-l reîmprospătezi cu cele mai noi reușite.

 

CV-ul tău nu este bine structurat

Una dintre caracteristicile foarte importante care face ca un CV profesionist să iasă în evidență în ochii potențialilor angajatori este structura sa uimitoare. Un CV bine structurat ar trebui să fie ușor de parcurs. E necesar să planifici din timp perspectiva generală și aspectul CV-ului tău. Ignorarea acestor capitole poate conduce la un CV ce pare întocmit de un amator, iar el poate transmite un mesaj nepotrivit recrutorului.

 

CV-ul tău conține greșeli gramaticale

Acesta este un document care te reprezintă și greșelile se vor reflecta negativ asupra imaginii tale. Verifică-ți CV-ul de mai multe ori și apoi trimite-l unui prieten care îl va putea analiza la rândul lui și-ți va oferi câteva critici constructive. O modalitate excelentă de a-ți verifica CV-ul este să te așezi și să îl citești cu voce tare. Această metodă îți va semnaliza orice secțiune care ar putea fi prea lungă sau ar putea avea nevoie de mai multe semne de punctuație.

 

CV-ul tău prezintă perioade lungi de pauză în activitatea ta

Dacă nu ai lucrat de mai mult de 2 ani, recrutorii vor ezita să ia în considerare candidatura ta. Unul sau doi ani de inactivitate sunt acceptabili, dar o absență mai lungă pe piața muncii ți-ar putea afecta în mod substanțial credibilitatea, iar recrutorii l-ar putea percepe drept un semnal de alarmă. Depinde și de industria în care activezi; unele sectoare evoluează foarte repede și o pauză prea lungă va însemna că nu mai ești familiarizat cu ultimele tendințe.

 

Cu toate că intenționezi să te reprofilezi, din CV-ul tău lipsește un curs de profil

Cu toții ne dorim un job mai bine plătit într-o industrie de viitor, însă nu e de ajuns să-ți faci un CV fără greșeli gramaticale și să aplici la toate joburile de junior care-ți ies în cale. Recomandat ar fi să urmezi și un curs de profil pentru a învăța bazele IT-ului. Poți să te înscrii la cursurile de IT, create de eJobs printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Dacă ești atent la detalii și la identificarea erorilor în site-uri, cursul de Tester s-ar putea să fie exact ceea de ce ai nevoie. În cadrul acestuia, vei învăța cum să descoperi defectele website-urilor, aplicațiilor și programelor dezvoltate de programatori. Vei contribui la crearea celor mai tari website-uri.

Ce ar trebui să știi despre cursurile în IT:

– Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene
– Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs)
– Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT
– Se întâmplă 100% online
– Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact: 0729699505 sau cursuri-it@ejobsgroup.ro

 

Ți-a plăcut acest articol despre 5 motive pentru care îți este ignorat CV-ul pentru un prim job în IT? Citește și:

Locuri de muncă Cluj: descoperă oportunitățile de angajare

Cum ne facem timp și pentru sport

4 mituri de dat uitării când vine vorba de negocierea salariului

A fost util articolul? 7
CVCv ignorat

Leave a Reply