• 10 Jan. 2022
  • 6 min

Locuri de munca Cluj. Descoperă oportunitățile de angajare

locuri de munca Cluj

Clujul este unul dintre cele mai active orașe din România, atractiv pentru candidați prin locuri de munca Cluj în IT, inginerie, logistică, financiar, contabilitate, vânzări. Deține 16% din industria software din România (aproximativ 1 miliard de euro,) după Bucureşti – cu peste 3,3 miliarde de euro, conform potrivit estimărilor specialiștilor KeysFin, cifrele fiind influențate de multinaţionale cunoscute precum Emerson, Endava, Softvision, Fortech.

Cum e competiția în Cluj pentru un locurile de muncă? În 2021, a fost pe locul 2, după București, în topul orașelor care au atras și cele mai multe aplicări, conform datelor eJobs. 15,59% din totalul aplicărilor pe eJobs.ro (din 12,6 milioane) au revenit acestui oraș. În ceea ce privește salariile, se află pe locul 4 în țară (după București, Sibiu și Timișoara), cu un câștig mediu salarial net de 3.750 lei, dar câștigurile pot varia de la 2.500 lei la 15.000 lei. Iar veniturile clujenilor influențează și piața chiriilor din oraș, acestea fiind la nivelul celor din București sau chiar mai mari. Însă prețurile chiriilor nu sunt un impediment, orașul atrage mai ales prin faptul că este mai liniștit decât Bucureștiul și prin oferta de muncă, joburile disponibile oferind siguranță financiară. Descoperă locuri de munca Cluj, spre ce domenii te poți orienta, dar și ce oportunități ai în funcție de tipul de program ales, full time sau part-time. 

 

Locuri de munca Cluj – full-time

 

Java Developer

Ai cel cel puțin un an de experiență în dezvoltarea de software și experiență dovedită în lucrul cu Java și baze de date SQL (de preferință PostgreSQL și/sau MySQL)? Ești Familiar cu Spring framework, Spring Boot, Hibernate, Git, Maven și ai abilitatea de a lucra cu API-uri terțe, precum AWS, cu Docker sau cu MongoDB? Îți găsești ușor job în una dintre multinaționalele din Cluj, specializate în dezvoltarea soluțiilor software, unde vei avea ocazia de a dezvolta aplicații. Misiunea ta va fi să analizezi cerințele și arhitectura furnizată de client, să dezvolți software cu tehnologiile menționate, să menții legătura cu clientul și să raportezi activitățile realizate.
Câștigul tău: program de lucru flexibil, atmosferă de lucru deschisă și relaxată, comunicare și schimbde cunoștințe între membrii echipei, posibilitatea de a lucra cu cele mai noi tehnologii și instrumente de management de proiect, precum și de a obține cunoștințe practice despre procesele de dezvoltare software; implicarea în proiecte internaționale complexe pentru marii jucători de pe piețele globale, bonusuri financiare și recompense, formare, oportunități de dezvoltare și certificare a carierei, asigurare de sănătate, 7card.

 

Quality Engineer

Cu studii superioare de profil tehnic, limba engleză la nivel avansat și experiență în domeniul calității te califici pentru jobul de Quality Engineer în una dintre companiile din domeniul producției. Ce vei face? Vei fi responsаbil cа toți mеmbrii echipei să cunoască cеrințelе și așteptările clientului cu privirе la calitatе, astfеl încât acestea să fie respectate în toate domeniile de activitate, vei audita periodic procesul de producție pentru detectarea neconformităților și vei asigura colectarea permanentă a informațiilor specifice calității (evoluția și analiza defectelor, date despre testare-parametri, performanța echipamentelor de testare și date despre asigurarea calității) pentru a garanta respectarea cerințelor de calitate ale clientului și a celor specificate în procedurile interne.
Câștigul tău: prânz asigurat, transport asigurat, bonus de performanță, tichete de masă, servicii medicale, programe de dezvoltare profesională.

 

Corporate Banking Relationship Manager

CV-ul tău cuprinde studii superioare economice, minimum 3 ani experiență în vânzări, abilități de analiză financiară și limba engleză nivel avansat? Pe eJobs.ro găsești job de Corporate Banking Relationship Manager. Principalele tale responsabilități vor fi: gestionarea relației dintre bancă și clienții din portofoliul alocat, asigurand un grad înalt de satisfacție și fidelizare a clienților, dezvoltarea portofoliul de clienți,  vânzări pentru întreaga gamă de produse și servicii ale băncii, pregătirea ofertelor.
Câștigul tău: tichete de masă, 13 salarii, abonament medical, prețuri speciale la activități sportive, programe de învățare, bonus de Sărbătorile Pascale și de Crăciun, zi liberă pentru ziua ta de naștere, zi liberă pentru situații neprevăzute. 

 

IT Recruiter

Pentru a lucra în domeniul HR, experiența minimă este necesară, dar nu obligatorie. Contează abilitățile de comunicare, dorința de a învăța în mod continuu, comportamentul foarte flexibil și orientat spre obiectiv în relația cu oamenii și limba engleză la nivel avansat. Ce vei face? Vei prospecta candidații, îi vei selecta pe cei cu abilitățile necesare profilului jobului, vei menține relația cu candidații pe parcursul întregului proces de recrutare, vei menține legătura cu HR Managerii companiilor pentru a obține feedback din partea lor pentru candidați.
Câștigul tău: bonusuri în funcție de performanță, program de lucru hibrid, cameră de relaxare, bonuri de masă, asigurare medicală privată.

 

Tax Analyst

Ai cel puțin 2 ani de experiență în fiscalitatea românească și o calificare contabilă? Înțelegi principiile/practicile privind prețurile de transfer, precum și impozitarea internațională? În Cluj poți fi Tax Analyst pentru o companie multinațională. Rolul tău va fi să oferi suport Managerului Fiscal Regional pentru toate aspectele legate de conformitatea fiscală românească, să evaluezi impozitul pe profit, impozitul pe venit/contribuțiile sociale și TVA, să colaborezi cu autoritățile fiscale, cu auditorii și consultanții fiscali externi.
Câștigul tău: oportunități de dezvoltare a carierei, acces la platforme de learning, zile suplimentare de concediu, tichete de masă, asigurare medicală, discounturi și oferte.

 

Locuri de munca Cluj part time

 

Operator call center

Poate una dintre cele mai mari dificultăți pe care le întâmpini atunci când îți cauți un loc de muncă este lipsa experienței. Sau, din contră, prea multă experiență pentru postul la care aplici. În Cluj, găsești posturi de operatori call-center unde poți începe de la zero, companiile fiind dispuse să investească în formarea ta la job, prin traininguri. Contează să fii o persoana punctuală și responsabilă în tot ceea ce faci. Să-ți placă oamenii, dar mai ales să-ți placă să vorbești la telefon. Și să fii deschis să primești feedback.
Câștigul tău: salariu fix și bonus în funcție de performanțe, zilnic vei ști exact ce salariu ai în urma vânzarilor. De asemenea, companiile organizează concursuri săptămânale, unde poți câștiga diferite premii. 

 

Operator Back-Office în limba italiană

Cunoști limba italiană la nivel mediu nivel mediu sau avansat și ai abilități de operare calculator (Office, Excel)? Îți place să comunici, fiind orientat către nevoile clientului? Poți alege să aplici pentru un job de back-office într-o companie multinațională care este în căutarea unor oameni curajoși, cu dorință de învățare continuă și proactivitate.
Câștigul tău: curs de formare adecvat, contract de muncă pe durată determinată cu posibilitate de reînnoire, posibilitate de a lucra în smartworking (hibrid) după primele 6 luni și de a avansa spre middle-management, în funcție de rezultate.

 

Consilier Vânzări în retail

Îți dorești să-ti dezvolți abilitățile pe partea de vânzări și să înveți mai multe despre domeniul fashion? Companii cunoscute în acest domeniu, prezente în mall-ul din Cluj, recrutează consilieri vânzări. Contează să ai studii medii, experiență operare PC, entuziasm și pasiune pentru modă, abilități de comunicare pentru a consilia clienții și a găsi o soluție pentru ceea ce își doresc. De asemenea, contează atitudinea responsabilă, atenția la detalii, dar mai ales dorința de a învăța și de a te dezvolta.
Câștigul tău: pachet salarial format din: salariu fix, comision din vânzari, bonuri de masă, decont transport, training specializat, prime anuale și de performanță, oportunitatea de a avansa în cadrul companiei.

 

Agent Vânzări

Îți place să lucrezi cu oamenii, să le cunoști poveștile și să le poți oferi ajutor atunci când au nevoie? Dacă îți dorești un job cu program flexibil care să-ți ofere ocazia de a-ți suplimenta veniturile, poți aplica pentru companiile specializate în creditare. Principalele tale responsabilități vor fi să promovezi serviciile companiei, să gestionezi portofoliul de clienți, să oferi suport clienţilor pentru a alege cea mai bună ofertă de creditare, adaptată nevoilor lor.
Câștigul tău: salariu fix plus bonus de performanţă, abonament de servicii medicale și asigurare în caz de accident, decont de transport, acces la programe de pregătire și dezvoltare.

 

Broker Imobiliar

Dacă vrei să îți creezi singur agenda zilnică și să deprinzi tehnicile specifice vânzărilor imobiliare, dacă vrei să ai independență financiară pe timpul facultății sau să faci o carieră în brokeraj, în Cluj găsești agenții imobiliare unde ai ocazia să înveți, dar să ai și un mediu plăcut de lucru. Contează să îți placă strategia și provocarile, să vrei sa fii cel mai bun, să ai o fire veselă și prietenoasă, spirit antreprenorial și bune abilităţi de comunicare și relaţionare.
Câștigul tău: venitul lunar poate fi cuprins între 1500 și 10.000, în funcție de vânzări și comisioane.

 

Locuri de munca Cluj-Napoca oferte. Ce ar trebui să știi

În Cluj se organizează periodic Bursa locurilor de muncă Cluj, cel mai important eveniment public de recrutare din județ care are loc la Cluj Arena. Cei mai mari angajatori din județ au standuri de prezentare cu ofertele locurilor de muncă active. Ai astfel posibilitatea de a aplica direct pentru joburile dorite și de a interacționa față în față cu recrutorii. Evenimentul se adresează absolvenților de liceu, masterat, șomerilor și tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. 

Cel mai recent eveniment a avut loc în octombrie 2021, cu prezența a 24 de agenți economici care au oferit peste 1.000 de locuri de muncă vacante. La evenimentul dedicat pieței muncii au participat peste 700 de persoane interesate de oferta prezentată, angajatorii declarând că au selectat 247 de persoane în vederea angajării.

 

Cereri locuri de munca Cluj și oferte 

Cele mai recente date publicate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM) Cluj, rata șomajului la nivelul județului Cluj în ianuarie 2021 a fost de 1,67%, în timp ce, în aceeași lună a anului 2020, rata șomajului a fost de 1,22%. Este vorba de peste 6.100 de persoane, din care aproape două treimi – 63,4% – muncitori. Conform estimărilor directorului AJOFM, rata șomajului la nivel de județ nu a crescut foarte mult (cu 0,45%) în perioada pandemiei. Asta înseamnă că economia județului esta una puternică. 

Dacă e să ne raportăm la luna ianuarie 2021, locurile de muncă vacante la AJOFM erau estimate la 1.500-1.700 și reprezentanții AJOFM se așteptau ca până în luna martie numărul să crească. Joburile disponibile prin Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă sunt pentru toate domeniile de activitate, dar în mare parte se îndreaptă spre zona de producție. 

Pe eJobs.ro sunt peste 4.500 de locuri de muncă disponibile în acest moment în județul Cluj. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun, îți suntem alături în realizarea CV-ului și aplicarea la pozițiile care ți se potrivesc! Curaj! Sună cu încredere la 021.9124 (tarif normal), de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.

 

Ți-a plăcut articolul despre Locuri de munca Cluj Napoca? S-ar putea să-ți placă și: 

 

Locuri de muncă în București pentru care nu ai nevoie de experiență

 

 

Model CV 2022. Descarcă aici model CV eJobs

A fost util articolul? 2
joburi Cluj NapocaLocuri de muncă Cluj

Leave a Reply