• 7 Jan. 2021
  • 3 min

6 filme motivationale care-ți vor da un avânt în carieră

Filme motivationale care-ți vor da un avânt în carieră

Să fim sinceri: uneori nu dispunem nici de timpul, dar nici de răbdarea necesară parcurgerii unei cărți de dezvoltare profesională. Și din fericire, în astfel de momente, poți apela cu încredere la filme motivationale.

Nu contează dacă lucrezi pentru o corporație, un start-up sau ai propria afacere, cu toții trecem prin perioade în care nimeni și nimic nu ne mai mulțumește. Îți sună familiar această stare? Dacă traversezi un astfel de moment sau îți dorești doar puțin elan în carieră, atunci iată câteva propuneri de filme motivationale care te vor inspira.

Jiro Dreams Of Sushi

Dacă îți place să gătești și cochetezi cu ideea de a urma la un moment dat o carieră în domeniul HoReCa, atunci de pe lista ta cu filme motivationale nu ar trebui să lipsească: Jiro Dreams of Sushi. Filmul este despre pasiune și devotament față de arta culinară și-i creionează un portret sensibil maestrului bucătar de sushi, Jiro Ono, care a rafinat aceste preparate specifice bucătăriei nipone.

The Boy Who Harnessed the Wind

Această producție originală marca Netflix se bazează pe povestea adevărată a unui băiat care și-a salvat orașul de la foamete, construind o moară de vânt care furniza apă și electricitate.
William Kamkwamba era un adolescent când a fost forțat să renunțe la școală în Malawi, deoarece familia sa nu își putea permite taxele școlare. Pe măsură ce seceta, defrișările, inundațiile și foametea au lovit satul său, el a început să caute o soluție. A împrumutat cărți de la biblioteca fostei sale școli și în ele a aflat despre turbinele eoliene.

Ce pot învăța antreprenorii din această poveste sensibilă? Necesitatea este mama invențiilor, iar cunoașterea este puterea. De asemenea, fiecare business are un risc inerent, dar fiecare risc creează și noi oportunități. Cheia este să nu-ți lași îndoielile să te împiedice. Chiar și în cazul unui eșec, există lecții de învățat.

The Social Network

Filmul care spune povestea rețelei de socializare Facebook îl are în distribuție pe Jesse Eisenberg în rolul lui Mark Zuckerberg. Pe noi ne-a cucerit pentru că în loc să ofere o poveste strict biografică, filmul se concentrează pe felul în care fondarea Facebook a atras atât un grup de tineri revoluționari, dar și pe felul în care i-a divizat ulterior. Cu ce lecții rămâi la finalul acestei pelicule? Uneori există lucruri mai importante în viață decât școala. Îți poți face mulți dușmani pe drumul spre succes. E esențial să crezi cu tărie în viziunea ta. Și acestea nu sunt singurele concluzii importante!

Moneyball

Această memorabilă dramă sportivă descrie sezonul din 2002 al echipei Oakland Athletics și încercările managerului lor general Billy Beane de a aduna o echipă competitivă. Confruntat cu bugetul limitat al echipei, Billy Beane, interpretat de Brad Pitt reușește să construiască o echipă din talente subevaluate analizând cu atenție sportivii. Pelicula demonstrează că e important să te gândești dincolo de fișa postului și să fii întotdeauna gata să înveți și să crești profesional. Bonus: pentru a urmări acest film nu ai nevoie de cunoștințe prealabile de baseball.

Eddie the Eagle

Pelicula lansată în 2016, ce-i are în rolurile principale pe Taron Egerton și Hugh Jackman urmărește povestea reală a visului lui Michael ‘Eddie’ Edwards de a deveni sportiv olimpic. De când era un băiețel, Eddie și-a dorit să concureze la olimpiadă, încercând diverse sporturi și, în cele din urmă, găsindu-și chemarea în proba de sărituri cu schiurile. Dacă ești curios să afli cum s-a încheiat aventura lui, nu-ți rămâne decât să urmărești acest film. Și reține, niciun vis nu e prea măreț!

Unbroken

Acest film despre război, regizat de Angelina Jolie, urmărește povestea lui Louie Zamperini, un maratonist american care a concurat la Jocurile Olimpice din vara lui 1936 înainte ca viața lui să ia o turnură la 180 de grade. El s-a înrolat în Corpul Aerian al Armatei SUA în 1941, iar nava de luptă pe care o pilota a fost doborâtă și a rămas pe mare împreună cu alți membri ai echipajului său. Când a fost găsit în cele din urmă de trupele inamice japoneze a fost luat prizonier de război. Această peliculă dă o veritabilă lecție despre reziliență.

 

Ți-a plăcut acest articol despre filme motivationale? Citește și:

Cum poate fi dezvoltată o mai bună relație cu șeful

În cursă după cariera de economist

 

A fost util articolul? 13
cariera filmeFilme motivationale

Leave a Reply