• 27 Feb. 2016
  • 4 min

Bucureștiul așteaptă mărțișorul cu peste zece târguri dedicate

Mărțișor
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Mărțișoarele iau cu asalt Bucureștiul. Capitala găzduiește, între 24 februarie și 8 martie, mai multe târguri dedicate simbolurilor primăverii.

Angajații, părinții, adolescenții și bunicii aflați în Capitală în preajma zilei de 1 martie au de unde alege dacă vor să cumpere mărțisoare speciale, pe care să le dăruiască celor dragi.

Ceainăria „La un ceai” găzduiește sămbătă, 27 februarie, un târg dedicat mărțisorului. Evenimentul va începe la ora 15:00 și se va încheia la ora 20:00. Organizatorii își așteaptă vizitatorii cu „mărțișoare năstrușnice, turtă dulce homemade, dulcețuri, compoturi, pictură cu henna, ciocolată raw, accesorii voioase și cât și mai câte”.

Angajații care au copii pot vizita sâmbătă, 27 februarie, târgul organizat de Divertiland Playland și de Asociația Conil, între 10:00 și 18:00. „Peste 30 de grădinițe vor expune creațiile lor cu tematică de 1 si 8 Martie. Lucrările vor fi vândute în scop caritabil. De asemenea, vom avea parte de reprezentații susținute de copiii de la diferite școli de muzică și dans”, potrivit organizatorilor. Va fi nevoie ca participanții la târg să cumpere bilete. Prețurile: 15 lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

Tot sâmbătă, 27 februarie, Fundația Calea Victoriei va fi gazda Târgului de Primăvară. Acolo, vizitatorii vor putea descoperi cadouri inedite pentru colegii de birou sau pentru apropiați, precum  aranjamente florale, lumânări din soia în ceșcuțe cochete, bijuterii cu pietre semiprețioase şi accesorii din porțelan pictat cu aur. Expozanţii pregătesc cadouri şi pentru iubitorii de artă și obiecte handmade. Cei ce vor trece pragul târgului vor găsi ilustrații animate de personaje ghidușe, mărțișoare, broșe și coliere pictate manual sau poșete lucrate cu imprimeuri surprinzătoare. Amatorii de dulciuri își vor putea răsfăța simțurile cu dulcețuri de clementine, pepene galben și fructul pasiunii sau cu macarons și gustări bio. Vizitatorii vor putea, de asemenea, să își facă abonamente la publicația „Decât o revistă” sau să cumpere creații făcute de Moara de Hârtie –  agende ori carnețele cu motive populare românești, cusute manual, din hârtie reciclată și mărțișoare din carte veche și hârtie manuală. Intrarea va fi liberă, iar participanții vor găsi, pe lângă mărțișoare, și vouchere cadou – valorice sau pentru anumite cursuri organizate de fundație. De asemenea, cursurile organizației neguvernamentale din programul lunii martie vor primi o reducere de 15% în ziua târgului.

Sâmbătă, 27 februarie și duminică, 28 februarie, Impact Hub Bucharest, cel mai vechi hub din București, apărut în 2012, primește 60 de tineri creatori de obiecte handmade, toate special lucrate pentru sărbătoarea mărțisorului. Târgul va fi deschis de la 09:00 la 20:00, în fiecare dintre cele două zile, iar intrarea va fi liberă. Pe lângă mărtișoare, vizitatorii își vor putea face tatuaje cu henna sau coafuri împletite, dar vor avea parte și de masaje revigorante ori de cafele și deserturi speciale.

Mărțișor

Mărțișorul, vestitorul primăverii.

De asemenea, tot pe 27 și 28 februarie, are loc târgul de mărțișor „For the love of fashion”, în interiorul The Vintage Pub, din Centrul Vechi. Evenimentul, care se va desfășura între 12:00 și 18:30, în fiecare dintre cele două zile, va expune creații ale mai multor artiști și designeri handmade: haine, accesorii, bijuterii, poșete, săpunuri naturale, jucării, decorațiuni și cosmetice.

Cei ce au drum pe la Casa Universitatorilor, pe 27 sau 28 februarie, vor putea vizita Bounty Fair, un „eveniment de handmade și design românesc”. Târgul va expune obiecte și produse create de peste 60 de artiști români, iar vizitatorii care vor alege să se înscrie la atelierele din cadrul evenimentului vor putea să-și personalizeze mărțișoarele alese. Târgul începe ora 10:00 și se termină la 19:00, atât pe 27, cât și pe 28 februarie. Accesul la târg costă cinci lei pentru fiecare vizitator, iar copii sub 14 ani au acces gratuit.

Duminică, 28 februarie, între 11:00 și 13:00, librăria Cărturești Verona este amfitrion pentru un târg de mărțișor organizat de școala particulară primară Step by Step, înființată în 2012 de Asociația Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională. Evenimentul, intitulat „Mărțisor Antreprenor”, a fost gândit ca un prilej de „a-i provoca pe copii să învețe să fie antreprenori și lideri, să gândească și să administreze propria afacere şi să facă lucrurile cu pasiune”.

Cei ce aleg să cumpere mărțișoare pe 29 februarie pot merge la târgul de mărțișoare organizat pe holul grădiniței Ioanid. Evenimentul, care are loc între 09:00 și 17:00, le va oferi vizitatorilor prilejul să achiziționeze obiecte confecționate de copii.

Târguri pe mai mult de două zile

 

„De mărțișor. Târg cu tâlc…”. Așa se cheamă târgul de mărtișor care se desfășoară la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în fiecare zi, între 09:00 și 17:00, până pe 8 martie. Vizitatorii vor putea  achiziţiona atât mărţişoare tradiţionale, creaţii ale meşterilor populari, cât şi mărţişoare realizate cu multă imaginaţie de artişti plastici. „În prezent, sărbătoarea Mărţişorului este legată de obiceiul dăruirii, la început de primăvară, în luna ce-i poartă numele, a unui obiect artizanal prins de un şnur din două fire răsucite, colorate alb şi roşu ce se poartă agăţat în piept, una sau mai multe zile de către fete şi femei”, scriu organizatorii pe site-ul Muzeului Național al Satului.

Un alt târg de tradiție dedicat mărțisorului, care se desfășoară în Capitală, este cel organizat de Muzeul Național al Țăranului Român. Evenimentul are loc între 26 februarie și 1 martie. Târgul este deschis vizitatorilor în fiecare dintre cele cinci zile din intervalul menționat anterior, între 10:00 și 18:00. „Alături de participanții invitați la târg se numără, ca în fiecare an, şi şcoli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar pentru copii cu dizabilități și sprijin pentru categoriile defavorizate, toți aceștia fiind invitați din oficiu, fără selecție. Devenită accesoriu tradițional al Târgului Mărțișorului, oferta gastronomică vine cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, chiar dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: turtă dulce, prăjiturele de casă, cozonaci şi alte produse de patiserie – Bucovina, Alexandria, Baia Mare și Buzău, miere, dulcețuri – Ilfov, ceaiuri și plante de leac din Dâmbovița”, anunță organizatorii. Adulții vor plăti patru lei pe un bilet, în vreme elevi, studenții și pensionarii vor scoate din buzunar doi lei.

În ceainăria Griffin Tea are loc, între 27 februarie și 1 martie,  FashionART Fair, „ediție specială de mărțișor”. Vizitatorii sunt invitați să admire și să cumpere mărțișoare și „cadouri originale, direct de la artiști, designeri și meșteșugari români – „bijuterii de autor, haine creații unicat și vintage, textile imprimate, decorațiuni pentru casă și cosmetice bio”. Târgul este deschis între 12:00 și 22:00, în fiecare dintre cele patru zile. Intrarea este liberă.

Cei ce vor trece prin Plaza România și București Mall, două dintre centrele comerciale din Capitală, vor descoperi Târgul Mărțișorului 2016, care se desfășoară între 24 și 8 martie. Vizitatorii vor putea cumpăra de la mărțișoare clasice, până la broșe, cercei sau tablouri.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply