• 29 Nov. 2016
  • 1 min

3 evenimente din viața noastră care ne inspiră să ne schimbăm jobul

3 evenimente din viața noastră care ne inspiră să ne schimbăm jobul
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ce ne inspiră să ne schimbăm jobul? Cum luăm această decizie? Sondajele de opinie au scos la iveală câteva evenimente relevante care ne determină să începem un nou drum în carieră.

Statisticile ne arată care sunt momentele sau, mai bine zis, evenimentele din viața noastră care ne inspiră sau determină să ne schimbăm locul de muncă și să căutăm o altă provocare profesională.

Reuniunile de clasă

 

Reuniunile de clasă fac oamenii să își reorganizeze viața profesională. Conform unui articol-studiu din HBR, un angajator din zona IT din America a căutat să afle nu de ce demisionează angajații, ci când. “Am aflat că ce îi afectează cel mai mult și îi determină să iasă din zona de confort sunt comparațiile cu alte persoane, într-un context de grup”.   Deci da, reuniunile de clasă.       Are sens. Să te vezi cu foști colegi și colege, să afli care o duce mai bine sau mai prost, te poate “impinge” să îți cauți după, alt job. Studiile celor de la HBR spun că 16% este procentul cu care crește dorința de a schimba jobul, după o astfel de întâlnire.

Zilele de naștere

 

Același studiu completează. Decizia de a căuta un alt loc de muncă este mai mare cu 12% în preajma aniversărilor. Când îmbătrânim, începem să realizăm trecerea timpului și să ne dorim altceva de la viața noastră profesională.

Al treilea tip de eveniment s-ar putea să te surprindă. Descoperă-l pe cariereonline.ro.

A fost util articolul? 0
demisie

Leave a Reply