Cea mai tare chestie în zilele noastre este tot ceea ce ține de invenții și inovații. Iar la lucruri noi avem nevoie de joburi noi.
Granițele au început să dispară, nici spațiul nu mai pare a fi „the final frontier”. Viitorul devine un joc de imaginație. Azi putem fi cu toții câte un Jules Vernes local. Ne dă mâna. Tehnologia a ajuns atât de departe încât putem întrezări ce ar putea urma. Și asta nu departe. Totul pare să înceapă a fi extrem de posibil.
Iar la lucruri noi vom avea nevoie de joburi noi. Cum ar suna un anunț de angajare pentru un operator de imprimantă 3D ce îți construiește o casă în trei ore? Sau cum ar suna un job de controlor de trafic aerian pentru mașini fără șofer? Joburi ale viitorului care acum o vreme păreau o utopie, iar acum deja sună posibil.
Vodafone și eJobs vă propun un exercițiu de imaginație. Joburi ale viitorului, gândite responsabil, pentru a face oamenilor viața mai bună și mai sigură.
Ce ne-ar plăcea nouă să existe și cum ar suna fișa postului și un anunț de angajare pentru așa ceva. Așa că, ready, steady, imagine!
Unul dintre lucrurile care ne face cel mai mult rău este defrișarea. Tot se vorbește de pădure, plămânul Terrei, dar suntem mereu descoperiți la capitolul acesta. Se defrișează iresponsabil, nu se plantează suficient, iar suprafața de urmărit este imensă. În plus, ne lipsesc mereu oameni specializați în grija pentru animale și plante. Așa că propunem un job pentru salvarea pădurilor și a locuitorilor ei.
Un job de ranger în toată regula, de să-l facă mândru pe Chuck Norris. Pădurarul 2.0. Paznicul și ocrotitorul invizibil al pădurilor și viețuitoarelor sale.
Fișa postului:
INFORMAȚII GENERALE
Denumirea postului: Pădurar 2.0
Departament: Păduri și Mediu.
Raportează către: Head of Rangers.
Subordonați directi: Jr. Pădurar, Operator dronă, Medic veterinar, Biolog.
Departamente subordonate: Nu are.
Este înlocuit de: Jr. Pădurar.
SCOPUL POSTULUI
Să asigure bunul mers al vieții în pădure.
PRINCIPALELE SARCINI ȘI RESPONSABILITĂȚI
1. Să urmărească de la bază (cabana Pădurarului 2.0) dronele plecate să supravegheze pădurea.
2. Să intervină în cazul în care vreuna dintre drone detectează o activitate suspectă și să intervină imediat.
3. Să întocmească zilnic un raport detaliat cu situația din pădure.
4. Să stabilească împreună cu biologul și medicul veterinar planul de repopulare cu animale și plante.
5. Să asigure defrișarea copacilor uscați sau bolnavi și replantarea de arbuști noi în zonele descoperite.
6. Să asigure curățenia pădurii.
7. Să ocrotească animalele aflate în primejdie.
Astfel un pădurar al viitorului ar putea urmări și avea grijă de hectare întregi de păduri împreună cu toate speciile din ele. Cu doar câteva drone și un panou de comandă.
Sună bine? Nu e imposibil, e la o aruncătură de băț.