Știai că producția este unul dintre domeniile cu cele mai multe locuri de muncă disponibile în câmpul muncii? Iar atunci când spun producție, mă refer la toate fabricile din România care produc de la băuturi răcoritoare și ape minerale până la componente auto.
Poate că locurile de muncă din producție nu par atât de atrăgătoare la prima vedere, însă trebuie să știi că angajatorii determinați de criza acută de personal oferă din ce în ce mai multe beneficii doar că să atragă oameni noi și să mențină angajații actuali.
Și dacă nu ești convins că un loc de muncă în producție este potrivit pentru tine, am selectat câteva avantaje pe care le poate avea un astfel de job.
Angajatorii din piață au înțeles că dacă vor ca oamenii să fie atrași de locurile de muncă vacante în compania lor, atunci trebuie să le ofere și pachete salariale satisfăcătoare. Iar acest lucru se poate observa și din datele de la Institutul Național de Statistică. Spre exemplu, un angajat dintr-o fabrică de textile avea un salariu mediu net de 2.067 de lei în luna martie, în creștere cu peste 100 de lei față de luna anterioară.
Pe lângă venitul salarial, angajatorii mai includ în ofertele de muncă diverse beneficii, printre care se numără tichetele de masă, asigurarea medicală sau pensiile private. Și nu doar atât, printre acestea se mai regăsesc bonusurile de performanță, orele suplimentare plătite, sporurile de noapte sau de weekend. Iar dacă crezi că aceste beneficii îți pot stimula productivitatea, atunci producția este un domeniu potrivit pentru tine.
Relocarea (mutarea din localitatea de reședință pentru un loc de muncă), este o opțiune pentru cei care nu au foarte multe oferte de muncă în localitatea de reședință. Iar angajatorii s-au gândit și la asta și susțin relocările în interiorul țării, oferind doritorilor prime de relocare. Aceste prime oferite de angajator sunt de obicei acordate pe o perioadă determinată de șase luni sau un an.
Cât despre șomerii care și-au găsit un job într-un alt oraș, aflat la peste 50 de km de localitatea de domiciliu, aceștia pot beneficia de o primă din partea statului. Mai exact, pot primi bani de chirie pentru o perioadă de trei luni. Pe lângă acestea, dacă decizi să te muți într-un alt oraș, unele companii din piață îți pot asigura și cazarea.
O parte dintre angajații care lucrează deja în producție beneficiază de transport gratuit, mai ales dacă fac zilnic naveta. Astfel, companiile colaborează cu diverse firme de transport care asigură microbuze care preiau angajații din diferite puncte. Așa că nu ar trebui să-ți faci griji dacă fabrica în care dorești să te angajezi este în afara orașului sau pur și simplu departe de locuința ta.
Pe lângă toate cele precizate mai sus, cei care doresc să se angajeze în producție trebuie să știe că în piață există o gamă largă de oferte de muncă. Spre exemplu, pe platforma de locuri de muncă www.eJobs.ro, la o simplă căutare după cuvântul cheie „fabrică”, poți găsi sute de joburi disponibile!
Astfel că de partea ta rămâne doar să decizi în ce localitatea vrei să lucrezi, poziția pe care vrei să o ocupi în cadrul unei astfel de companii și care sunt beneficiile care-ți vor stimula cel mai mult productivitatea.
Citește și:
Cum au evoluat salariile în primele luni ale anului?
Dupa primele doua “argumente” am incetat sa mai citesc pana la safarsit, cele doua fiindu-mi suficiente sa ma lamuresc ca sunteti in EROARE, din pacate.
Pai la pt.1, salariul mediu in industria textila e umpic mai mare decat omniprezentul minim pe economie, eventual plus bonuri. Aceasta plantatie, impropriu spus industrie fiind faimoasa pentru batjocura financiara aplicata angajatilor (in special femeilor, caci d’aia posturile sunt ocupate de doamne, ca’s mai prost platite si nu au “figuri/obiceiuri barbatesti”).
Pt punctul 2, pai daca-mi spui de spor de noapte, ore suplimentare platite, spor de week-end m-am lamurit de mentalitatea dvs. Aceste “beneficii” sunt defapt banii pe munca depusa si NIMIC MAI MULT DECAT PREVEDE LEGEA, sa nu credeti ca-i veti incasa daca nu prestati programe inumane de 11-12h/zi plus wknd lucrate. Deci mai pe romaneate tre’sa va cam scoateti de la intretinere ca o platiti degeaba sau chiar puteti divorta ca oricum in conditiile astea numai viata de familie nu mai aveti, tineti si alte suflete ocupate emotional degeaba…
Nici n’am fost atent, ati trecut ca beneficii si contractul de munca, caci am vazut si stupiditatea asta prin “anunturi”. Daca am ajuns sa ne bucuram ca avem si contract cred ca as prefera sa ma pun pe sapa sa fiu liber ca pasarea cerului pe “ogor” caci ticalaosiile astea exploatatoare “cacapitaliste” nu prind la mine si-mi starnesc instincte primare, le percep ca agresiuni.
P.S. Sunt tanar “optzecist” nascut si crescut in Bucuresti (sa nu crezi ca sunt maestru in ale sapei sau fin tehnician al ogorului invocat mai sus) 🙂
Hmm, cineva… odata spunea un mare adevar: In ziua de azi nu se mai cuceresc teritorii… CI MINTI SI SUFLETE !
Pot adauga, DOAMNE mereu am impresia ca m-am nascut prea devreme dar mereu astept ca generatiile ce se vor ridica in munca sa impartaseasca atitudini libere si pragmatice. Munca nu este un mod de viata, este o datorie si nimic mai mult, altceva inseamna viata…. Munca e ca … mancarea, mananci ca sa-ti mentii corpul in parametrii, mananci cumpatat si limitat chiar cu pofta, dar nu-ti petreci aproape toata ziua sau viata mancand, asa e si munca, cum si cat trebuie !!!
Sper ca nu am suparat pe cineva dar sper totusi ca ceva am resetat sau macar am dat de gandit.
Teoretic asa stau lucrurile.Teoretic .
1.Pachetul salarial e format din salariu si … (de ex.) .Inteleg ca si acesta (salariul) face parte din beneficiile oferite de angajator desii eu stiu ca salariul e contravaloare in bani a muncii prestate catre angajator de catre angajat .
2.Printre beneficii sunt enumerate si bonurile de masa de care de fapt statul raspunde ,ele nu sunt luate in calcul la vechime ,asigurarile medicale private sunt inutile – cand ai probleme medicale se va cauta eliminarea ta din companie ;la anumita companie aveam ca beneficiu abonament la tenis ,de asemnea inutil deoarece nu joc tenis …
3. Despre prima de relocare nu stiu deoarece nu e cazul la mine dar daca e oferita de stat e teoretic buna iar de particulari eventual e reala .
4.Transportul gratuit e un mar otravit ,adica faci o ora dus si o ora intors inseamna ca lucrezi 10 ore pe salar de 8 . Daca primesti un salariu consistent ce conteaza ca ei cred ca te platesc pt 8 h ? Conteaza foarte mult sa ai locul de munca cat mai aproape de domiciliu .
5. Un punct in sustinerea erori de la 4.