• 11 Jan. 2011
  • 2 min

Protejati-va identitatea in CV!

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Fiti atenti la informatiile pe care le mentionati in CV! Identitatea unei persoane este de multe ori folosita in scop fraudulos. Odata cu dezvoltarea mijloacelor […]

www.recrutam.ro

Fiti atenti la informatiile pe care le mentionati in CV! Identitatea unei persoane este de multe ori folosita in scop fraudulos.

Odata cu dezvoltarea mijloacelor de comunicare si a platilor online, furtul datelor personale a devenit o problema din ce in ce mai grava. Pentru a va proteja de astfel de fraude, aveti grija de datele voastre personale.

In general, candidatii nu ezita sa completeze online toate aceste informatii, inainte sa verifice daca CV-ul astfel completat are un statut public sau privat.

Din acest motiv, este recomandat sa aveti un CV public, care sa contina date de interes general, si un CV privat, in care puteti include mai multe detalii si pe care-l puteti folosi in aplicatiile voastre pentru job-uri.

Chiar si asa, unele detalii personale din CV nu sunt utile nici macar pentru angajator, de exemplu adresa completa si data nasterii. Nu uitati ca nu veti fi direct angajati in urma trimiterii unui CV, asa ca aveti suficient timp pentru a comunica datele personale complete si dupa angajare.
De asemenea, nici numarul de telefon si adresa de e-mail nu ar trebui facute publice in mediul online, daca nu doriti sa faceti parte din baza de date a multor firme si sa fiti obiectul e-mail-urilor si apelurilor telefonice comerciale.

{article-3627.gif}

Intr-un CV, informatiile personale necesare sunt:

– numele si prenumele candidatului (fara initiala tatalui sau numele de fata al mamei);
– varsta (si nu neaparat data nasterii sau locul nasterii);
– numarul de telefon si adresa de e-mail (necesare doar in CV-ul trimis angajatorului pentru a va putea contacta pentru interviu).

In continuare, va prezentam cateva masuri de siguranta pentru a evita furtul datelor personale din CV:

– nu comunicati toate datele personale intr-un CV public, ce poate fi accesat de oricine;

– evitati introducerea datelor personale complete pe site-urile de socializare, chiar daca este vorba de site-uri cu profil profesional;

– nu incarcati CV-urile pe forum-uri cu acces public;

– verificati datele companiei inainte de a trimite un CV; evitati sa trimiteti CV-ul la adrese e-mail al caror domeniu nu contine numele companiei;

-evitati sa includeti in CV adresa completa, data si locul nasterii sau alte informatii strict personale care nu sunt necesare angajatorului sau care pot face obiectul unei discriminari (de exemplu starea civila).

Atunci cand completati un CV, amintiti-va ca protectia datelor personale este foarte importanta in mediul online, mai ales pentru evitarea fraudelor!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 1
curriculum vitae

Leave a Reply