• 14 Mar. 2011
  • 2 min

Organizarea informatiilor in CV.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Exista 3 variante prin care va puteti prezenta informatiile in CV: cronologic, in functie de domenii de competenta sau combinat. Aflati ce varianta vi se […]

www.recrutam.ro

Exista 3 variante prin care va puteti prezenta informatiile in CV: cronologic, in functie de domenii de competenta sau combinat. Aflati ce varianta vi se potriveste cel mai bine.

Organizarea informatiilor in CV are scopul de a va pune in valoare candidatura si de a arata ca sunteti persoana potrivita pentru job-ul pe care vi-l doriti. Pentru ca informatiile cu privire la educatie si experienta profesionala pot fi prezentate in mai multe moduri, este important sa cunoasteti cea mai buna metoda de a va organiza CV-ul.
Va prezentam cele 3 tipuri de CV-uri cel mai des intalnite in organizarea informatiilor, precum si avantajele si dezavantajele fiecaruia.

CV cronologic

Este vorba de fapt de ordinea invers cronologica a prezentarii informatiilor in CV, care este cea mai frecventa. Intr-un CV organizat astfel, rubricile “Educatie si formare” si “Experienta profesionala” prezinta parcursul candidatului incepand cu cea mai recenta experienta si respectand ordinea inversa a fiecarei perioade descrise.

{article-3706.gif}

Avantajul unui CV cronologic este ca ofera o imagine foarte clara a evolutiei candidatului. Acest tip de CV este recomandat persoanelor care au un parcurs profesional linear, cu competente omogene intr-un singur domeniu, sau tinerilor absolventi care debuteaza din punct de vedere profesional.
Un dezavantaj al CV-ului cronologic este faptul ca evidentiaza foarte usor perioadele de inactivitate. Astfel, aceasta structura nu este recomandata persoanelor cu experienta profesionala sau educationala disparata sau discontinua.

CV pe competente

In acest tip de CV experienta profesionala nu este organizata in functie de perioada, ci in functie de domeniile de competenta ale candidatului, enumerarea acestora incepand cu domeniul care este de interes pentru fiecare oferta de job in parte.
Va recomandam un astfel de CV daca stapaniti mai multe domenii de competenta diferite si doriti sa va puneti in valoare aceasta polivalenta. De asemenea, un CV organizat pe competente este potrivit si pentru candidatii care au trecut printr-o reconversie profesionala.
Un CV de acest tip are in schimb, dezavantajul de a pierde din claritate si concizie si de a-l obliga pe angajator sa citeasca si sa caute informatiile cu mai multa atentie.

CV mixt

Intr-un CV mixt, informatiile sunt prezentate in ordine invers cronologica in corpul CV-ului, iar la inceput sunt reluate pe scurt competentele-cheie, pentru a atrage mai usor atentia asupra principalelor elemente care trebuie urmarite.

Avantajul CV-ului mixt este ca imbina nevoia de claritate si de ordonare a informatiilor cu posibilitatea de a evidentia anumite aspecte esentiale pentru job. Acest tip de CV este potrivit pentru profilurile tehnice, in care competentele specifice sunt mai importante decat educatia sau parcursul profesional.

Pentru a redacta un astfel de CV este nevoie de un spirit de sinteza foarte bun, pentru a nu repeta informatiile si pentru ca CV-ul sa nu fie prea lung. De asemenea, exista riscul ca o scrisoare de intentie asociata unui astfel de CV sa fie redundanta.

Pentru ca organizarea informatiilor in CV este specifica profilului fiecarui candidat in parte, sfatul nostru este sa alegeti forma care va pune cel mai bine in valoare competentele.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 2
curriculum vitae

Leave a Reply