• 6 Mar. 2012
  • 2 min

Cum redactam un CV entry level.

Aflati care sunt elementele pe care trebuie sa puneti accent in CV atunci cand doriti sa candidati pentru o pozitie entry level. Fie ca este vorba […]

Aflati care sunt elementele pe care trebuie sa puneti accent in CV atunci cand doriti sa candidati pentru o pozitie entry level.

Fie ca este vorba de studenti, absolventi sau tineri debutanti, angajatorii cauta pentru pozitiile de entry level entuziasm, motivare si atitudine pozitiva. Acest lucru trebuie sugerat in CV si demonstrat la interviu.

Obiectivul CV-ului

Este primul lucru pe care il citesc angajatorii intr-un CV entry level. Obiectivul profesional trebuie sa fie clar si specific pentru postul pe care vi-l doriti, pentru a da dovada de determinare.

Educatia si formarea

Pentru pozitiile de entry level aceasta rubrica este cea mai importanta din CV. Ea trebuie inclusa imediat dupa obiectiv si prezentata mai detaliat. Pe langa numele scolilor absolvite si al diplomelor obtinute, puteti enumera si cateva din materiile cele mai importante studiate, mai ales daca acestea au legatura cu domeniul in care doriti sa va specializati.
Orice activitate sau experienta practica in urma careia ati acumulat diverse cunostinte si v-ati dezvoltat anumite calitati este importanta in CV, mai ales daca este vorba de aptitudini legate de comunicare, munca in echipa, organizare.

Cursuri, premii

Enumerati in aceasta rubrica din CV cursurile extra-scolare pe care le-ati urmat si cunostintele dobandite in urma acestora.
De asemenea, prezentati si premiile obtinute pe parcursul anilor de scoala, intrucat ele sunt o dovada de perseverenta si de certificare a aptitudinilor dobandite.

Experienta

Nefiind un punct forte intr-un CV entry level, experienta profesionala poate fi prezentata in a doua parte a CV-ului, dupa educatie.
Chiar daca job-urile avute nu reprezinta o experienta relevanta pentru postul pentru care candidati, este important sa le mentionati in CV, pentru a demonstra contactul cu mediul profesional.
Nu uitati sa includeti in aceasta rubrica activitatile de voluntariat, internship, practica in cadrul ONG-urilor sau organizatiilor profesionale. Desi nu este vorba despre un job platit, acestea pot cantari la fel de mult, intrucat evidentiaza aptitudini valoroase si motivare.

Hobby-uri

De multe ori, aceasta rubrica este inlaturata in cazul CV-urilor cu experienta, insa in cadrul CV-urilor entry level, ea poate fi pastrata, pentru a sugera aspecte despre personalitatea voastra.

Pentru a fi cu adevarat convingator, CV-ul entry level trebuie insotit de o scrisoare de intentie care sa exprime motivatia si entuziasmul vostru!

A fost util articolul? 1
curriculum vitae

Leave a Reply