• 5 Jun. 2012
  • 2 min

Sfaturi pentru redactarea primului CV.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Primul vostru CV este un document important pentru candidatura voastra, ce trebuie redactat cu multa atentie. Primul CV nu este deloc usor de redactat. Trebuie […]

www.recrutam.ro

Primul vostru CV este un document important pentru candidatura voastra, ce trebuie redactat cu multa atentie.

Primul CV nu este deloc usor de redactat. Trebuie sa va ganditi cum sa ierarhizati informatiile, cum sa vorbiti despre calitatile voastre, cum sa alegeti formatul potrivit, ce sa scrieti in rubrica “experienta profesionala” daca nu ati mai lucrat pana in prezent, etc.

Nu stiti cu ce sa incepeti? Nu intrati in panica, relaxati-va si urmati pasii de mai jos:

1. Folositi o ciorna

Pentru a reusi sa realizati un CV cat mai performant, luati mai intai o ciorna si notati toate elementele importante din parcursul vostru profesional. Pe langa diplomele, stagiile de practica si job-urile avute, luati in considerare si cunostintele informatice si de limbi straine.
Atunci cand va ganditi la ce trebuie sa scrieti in CV, nu incercati sa eliminati micile job-uri sau activitati de voluntariat desfasurate, chiar daca nu vi se par importante. Faptul ca ati raspuns la telefon la ultimul job de student poate dezvalui calitatea de a asculta si de a gestiona primul contact cu clientul.

{article-4197.gif}

2. Definiti rubricile din CV

Dupa ce ati notat tot ceea ce credeti ca este important sa apara in CV, incercati sa ierahizati toate elementele, in functie de ce doriti sa evidentiati. Daca mizati mai mult pe educatie si formare, plasati aceasta rubrica inaintea experientei profesionale. Daca in schimb, aveti exact competentele cerute de job-ul pentru care aplicati, puteti crea o rubrica “Competente” pe care s-o situati imediat dupa “Informatii personale”.
Fiti atenti insa sa nu va pierdeti in detalii! Este bine sa detaliati experientele pe care le-ati avut, fie in cadrul unor stagii, fie la locul de munca, insa nu este nevoie sa notati in CV toate materiile studiate in facultate. Ganditi-va ce informatii pot fi relevante pentru angajator si va pot scoate din anonimat.

3. Atrageti atentia

CV-ul este un instrument de marketing pentru candidatura voastra. Scopul acestuia este de a atrage atentia angajatorului si de a-l determina sa va cheme la interviu. Un titlu atragator sau un rezumat al proiectului vostru profesional plasat chiar in prima parte a CV-ului pot avea impactul dorit.

4. Atentie la detalii

Faptul ca ati reusit sa includeti informatii importante in CV, sa le ierarhizati si sa le redactati intr-o maniera atragatoare poate reprezenta o munca inutila, daca acestea sunt pline de greseli de ortografie si prezentate intr-un mod dezastruos.
Rugati un prieten sa va citeasca CV-ul, pentru a identifica eventualele greseli sau formulari greoaie si a le corecta.
Pe de alta parte, aspectul CV-ului este un element foarte important ce va poate aduce avantaje in fata altor candidati. Un CV sobru, redactat ingrjiit, cu paragrafe aliniate, usor de citit, este mult mai atragator decat un CV dezordonat, cu text ingramadit.

Pentru ca primul CV sa fie unul reusit, este important sa mizati atat pe continut, cat si pe forma!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply