Ce-și doresc cu adevărat recrutorii și managerii de angajare să audă de la tine în timpul unui interviu? Dacă ai pornit în căutarea unui loc de muncă cu siguranță te-ai gândit și la această întrebare. La urma urmei, căutarea unui loc de muncă se poate simți uneori ca un casting pentru Românii au Talent. Cu toate acestea, la interviul pentru următorul job nu vei fi nevoit să cânți, să dansezi sau să efectuezi trucuri ingenioase de magie. Trebuie doar să-ți pregătești câteva răspunsuri inspirate!
Pentru a te pregăti pentru orice interviu de angajare, iată 5 calitati și caracteristici pe care recrutorii și experții în carieră susțin că vor să le vadă la candidați. Pe măsură ce îți perfecționezi răspunsurile la interviu și îți alegi cel mai bun outfit, gândește-te la trăsăturile-cheie pe care intervievatorii își doresc să le remarce. Iar în acest articol găsești o listă a lor.
Dacă ultimii ani ne-au arătat ceva, este că adaptabilitatea este una dintre cele mai importante trăsături pe care le poate avea un angajat și una dintre cele mai importante de demonstrat într-un interviu. În majoritatea companiilor, exista frecvente schimbări de organizare și strategie. Capacitatea de a te adapta și de a vedea orice schimbare ca pe o oportunitate interesantă pentru dezvoltarea profesională este o calitate apreciată de cei mai mulți dintre angajatori. Mulți dintre noi nu apreciază schimbările, dar învățând să ne adaptăm la nevoile și obiectivele în continuă schimbare ale jobului, menținând în același timp un mindset pozitivă, de rezolvare a problemelor vei deveni un candidat extrem de dezirabil. De asemenea, această calitate te va ajuta să rămâi relevant în profesia ta, astfel încât să poți continua să aduci contribuții valoroase în viitor.
Dacă ești pasionat nu înseamnă neapărat că se și lucrează ușor cu tine. De aceea, la un interviu de angajare, e important să arăți că ai o atitudine pozitivă. Chiar dacă ești o persoană calificată pentru un rol, o atitudine negativistă te poate scoate din cursa pentru job. O viziune negativă față de rolurile și experiențele anterioare poate da impresia că ești un candidat care preferă să se concentreze mai mult pe aspectele rele decât pe cele bune. Acest lucru poate fi dificil de gestionat, deoarece mulți oameni nici măcar nu își dau seama că par negativi într-un interviu. Este important să fii atent cum îți formulezi răspunsurile și să te concentrezi pe aspectele pozitive în fiecare situație, chiar dacă rezultatul nu a fost ideal.
Este obligatoriu să le arăți potențialilor angajatori că ești curios din punct de vedere profesionali. Toți angajatorii își doresc să vadă că ești entuziasmat de job în ansamblu, precum și de alte aspecte ale afacerii – cu alte cuvinte, că ești mereu dornic să înveți. Scrisoarea ta de intenție ar putea dezvălui această trăsătură a ta, iar la interviu îi poți arăta că ți-ai făcut temele pentru a afla mai multe despre organizație și ce rol joacă postul pentru care aplici în întregul mecanism al business-ului.
Sinceritatea la un interviu de angajare este crucială, indiferent de întrebarea care ți se adresează. La urma urmei, chiar dacă nu obții un loc de muncă, nu știi niciodată când ai putea întâlni același recrutor la o altă companie sau eveniment. Minciunile se pot traduce în recenzii negative online și de aceea onestitatea este adeseori cea mai bună soluție. O modalitate de a fi sincer în timpul interviului este să fii clar cu privire la punctele tari și punctele slabe. Intervievatorii vor să știe la ce ești bun, dar și la ce aspecte mai ai de evoluat.
Urmează să lucrezi de acasă? Dacă da, asta înseamnă că vei fi adesea lăsat nesupravegheat și stăpân pe propriul tău program. Prin urmare, flexibilitatea este cheia dacă doriți să reușești la jobul respectiv. Poate vei lucra adesea independent la proiecte, în loc să colaborezi cu alții. Prin urmare, este important să-ți arăți autodisciplina la un interviu de angajare pentru un job remote. Trebuie să demonstrezi că ești capabil să prioritizezi sarcinile pentru a respecta termenele-limită, să oferi soluții care să respecte datele convenite și să te ocupi de fiecare sarcină până când aceasta este complet finalizată.
În prezent, găsești peste 3000 de poziții deschise la categoria joburi remote de pe eJobs.ro. Parcurge-le cu atenție și aplică la cele care ți se potrivesc cu adevărat!
Cum poți afla salariul oferit de companie înainte să mergi la interviu
5 carti de business traduse în română în 2022
Cum să-ți mărești șansele de a fi chemat la interviurile de angajare