• 24 Nov. 2021
  • 2 min

Dă-i postului tău încă o șansă înainte să vă despărțiți

Dă-i postului tău încă o șansă înainte să vă despărțiți

Dacă ești la fel ca majoritatea oamenilor, cariera ta a avut momente bune și momente mai puțin bune. Când ai ajuns într-un moment mai puțin bun, te-ai întrebat în mod natural dacă într-adevăr ești în domeniul potrivit. E ok să-ți părăsești vechiul job pentru ceva nou ce sună atrăgător, dar înainte de a face această mutare întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de o nouă slujbă. Poți să descoperi că o mică schimbare va face ca postul tău curent să ți pară din nou satisfăcător.

Gândește-te la componentele tangibile și intangibile ale unui post, de care ai nevoie pentru a-ți face munca cu plăcere. Este postul tău o alegere proastă incompatibilă cu personalitatea ta? Sau îți place de fapt munca pe care o faci, dar anumite aspecte ale zilei de lucru te deranjează? Trece în revistă punctele de pe lista de mai jos, și adaugă propriile tale criterii pentru a descoperi ce trebuie să se schimbe astfel încât să muncești din nou cu plăcere.

 

Aș putea să mă bucur mai mult de postul meu actual dacă…

… aș avea mai multă autonomie și aș putea să iau mai multe decizii,

… aș primi mai multă direcție și supraveghere din partea superiorilor mei,

… aș avea mai mult contact cu oamenii,

… aș avea mai puțin contact cu oamenii,

… aș primi mai multă recunoaștere pentru munca mea,

… aș avea un program diferit de lucru,

… aș avea un birou propriu în loc de un spațiu într-un open-space,

… aș primi o mărire de salariu,

… aș fi promovat,

… nu aș avea atât de multe responsabilități,

… aș putea să deleg câteva sarcini altei persoane,

… aș primi provocări profesionale mai mari,

… aș lucra într-un departament diferit,

… aș avea un alt șef.

 

Există vreo posibilitate de a realiza aceste modificări în cadrul postului tău curent? S-ar putea să te uimească faptul că până și câteva schimbări mărunte la jobul tău actual pot face diferența între a-ți tolera postul și a te bucura de el cu adevărat. Găsește o modalitate de a discuta cu managerul tău direct despre posibilele schimbări. Dacă ești un om indispensabil, angajatorul tău s-ar putea să fie nerăbdător să-ți îndeplinească dorințele pentru a evita să te lase să-ți cauți împlinirea profesională în alte părți. Prezintă-ți situația într-un context win-win care să demonstreze cum pot schimbările pe care ți le dorești să-i ofere și angajatorului un beneficiu.

 

Poate ai nevoie, de fapt, doar de un nou hobby?

Nu ești meseria ta. Ești un om cu gânduri, sentimente, emoții și pasiuni care se extind în afara orelor de program. Deci de ce să nu le implici și pe ele? Găsirea unui hobby în afara jobului îți poate oferi mulțumirea și satisfacția unui scop personal care nu este stabilit de mai marii dintr-o companie, ci chiar de tine. Participă la un curs pentru a-ți dezvolta abilitățile necesare practicării hobby-ului, parcurge câteva cărți dedicate lui, urmărește pe Youtube alți oameni care fac deja ceea ce-ți dorești și tu să faci. Regăsirea împlinirii și creativității va îmbunătăți calitatea generală a vieții la locul de muncă, dar și în afara acestuia.

Realizarea unei schimbări de carieră este o decizie serioasă. Fără să te gândești bine înainte la ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit, aceleași puncte vulnerabile pot apărea și la noul loc de muncă. S-ar putea să descoperi că ai deja slujba potrivită, dar aceasta are nevoie doar de mici intervenții.

 

Ți-a plăcut acest articol care te îndeamnă să dai o șansă postului tău înainte să vă despărțiți? Citește și:

Cum devii Make-Up Artist și ce salariu poți câștiga

Stiluri de delegare pe care le poți aborda chiar de azi

Cum e să lucrezi pentru o companie certificată Great Place To Work

A fost util articolul? 5
o șansă postului tăupostul ideal

Leave a Reply