• 22 Oct. 2018
  • 2 min

Află ce salariu să ceri ca electrician în București!

Electrician in Bucuresti

Un electrician în București, cu liceu profesional, ajunge să câștige cât un angajat cu studii superioare. Iată care sunt salariile și în alte orașe din România.

Lipsa meseriașilor este una dintre cele mai mari provocări pe care le întâmpină piața muncii în momentul de față. În acest fel, România a ajuns pe locul al doilea în topul ţărilor în care angajatorii găsesc cel mai greu angajaţi calificaţi, potrivit unui studiu Manpower. Astfel, 81% dintre companiile de la noi susţin că întâmpină dificultăți în recrutarea acestor candidaţi.

Dacă te numeri însă printre absolvenții unui liceu profesional și ai calificare de electrician află că te poți angaja destul de repede. Cu un contract de muncă ai stabilitate financiară, iar salariul tău este la nivelul celor oferite pentru studii superioare. Numai în acest moment, pe ejobs.ro, sunt aproape 1600 de locuri de muncă pentru poziția de electrician.

Iar dacă nu ai pregătire ca electrician, dar îți dorești un job în domeniu, odată ce începi studiile poți ajunge imediat în perioadă de practică pentru că tot mai multe școli încheie parteneriate cu angajatorii.

 

Un electrician în București câștigă 2.744 lei

Salariul mediu, la nivel național, al unui electrician cu o experiență de muncă de 3-5 ani și studii liceale este de 2.597 de lei, după cum arată datele Paylab.ro, comparatorul de salarii lansat de platoforma de recrutare online eJobs România. Vorbim, așadar, despre câștiguri care se apropie de cele ale angajaților cu studii superioare. Electricienii cel mai bine plătiți sunt cei care lucrează în București și Ilfov, a căror medie lunară este de 2.744 de lei. Un salariu similar au și electricienii din Galați, Constanța, Sibiu, Brașov sau Târgu Mureș care primesc lunar 2.700 lei/net.

 

Ce salariu câștigi cu studii superioare

În orașele mari din Vestul țării, precum Cluj Napoca sau Timișoara media salarială este de 2.500 de lei, iar în Iași, Ploiești sau Râmnicu Vâlcea, electricienii câștigă puțin peste 2.400 de lei. Cei care au studii superioare de specialitate absolvite primesc cu aproximativ 200 de lei mai mult la salariu față de cei care au doar liceul profesional.

 

Paylab îți permite să-ți compari salariul

Așadar, dacă vrei să afli cum este salariul pe care vrei să-l ceri la interviu față de media pieței, cel mai ușor este să accesezi site-ul www.paylab.ro, primul comparator salarial de la noi din țară. Aici ai la dispoziție date pentru aproape 800 de funcții și poziții atât din mediul privat, dar și din cel de stat. Pe lângă informațiile practice despre salarii, găsești și articole și recomandări pentru negocierea salariului și afli care sunt cele mai apreciate abilități la interviu astfel încât să mergi la interviu bine pregătit(ă).

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole pe aceeași temă:

Cum sunt pregătiți viitorii meseriași? Descoperă meseria de electrician!

Cum să ai o meserie și un job asigurat

 

A fost util articolul? 4
electrician

Lasă un răspuns