• 10 Oct. 2022
  • 2 min

E ok să ai aplicări multiple la anunțuri în cadrul aceleiași companii?

E ok să ai aplicări multiple la anunțuri în cadrul aceleiași companii

Atunci când o companie postează mai multe anunțuri de angajare interesante, poate fi tentant să aplici pentru cât mai multe, în speranța că această strategie va conduce către un interviu. Și sunt scenarii în care această strategie funcționează, dar și altele în care recomandabil este să te axezi pe un singur anunț.

În acest articol, îți explicăm cum să te decizi dacă ar trebui să aplici pentru mai multe locuri de muncă în cadrul aceleiași companii și ce să faci concret.

 

Cum să aplici pentru mai multe poziții la o singură companie

Deși este în regulă să aplici pentru mai multe locuri de muncă la o companie, ar trebui să fii rezonabil cu privire la numărul total de anunțuri la care aplici. Rezumă-te la două sau cel mult trei anunțuri. Examinează cu atenție fiecare fișă a postului și aplică numai pentru locurile de muncă care se potrivesc cu adevărat cu abilitățile și obiectivele tale de carieră.

De asemenea, dacă ești deja angrenat în proces și dai interviu pentru o poziție, dar vezi înainte să te prezinți și alte locuri de muncă relevante în cadrul companiei, poți discuta cu recrutorul despre acest aspect.

 

Poți formula astfel:

În timp ce-mi făceam research-ul despre companie am remarcat că este deschisă și o poziție de <numele poziției>. Ce diferențe sunt între ea și cea la care am aplicat? Credeți că mi s-ar potrivi mai bine aceea?  

 

Cu toate acestea, dacă nu ai fost intervievat încă pentru niciun loc de muncă la o companie, poți continua să aplici pentru mai multe joburi scoase la bătaie. În primul interviu pe care îl vei acorda (probabil cu o persoană din departamentul de HR), intervievatorul poate aduce în discuție aplicările tale sau le poți menționa chiar tu.

 

Cum explici de ce ai aplicat la mai multe locuri de muncă:

Am aplicat la două posturi diferite pentru că ambele păreau relevante, iar compania din care faceți parte este una dintre firmele pe care le aud recomandate des în industrie. Așa că am fost dornic să discut unul sau ambele roluri pentru a determina care mi se potrivește mai bine.

 

Aplicări multiple pentru anunțuri similare sau diferite?

Dacă decizi să aplici pentru mai multe locuri de muncă, consecvența este esențială. Este dificil de explicat de ce aplici pentru două sau chiar trei locuri de muncă dacă acestea sunt complet diferite. Recruitorii preferă candidații care vizează locuri de muncă în domenii specifice care corespund experienței lor profesionale.

Însă, uneori, două anunțuri de angajare sunt atât de asemănătoare încât este dificil să te decizi care dintre ele ți se potrivește cel mai bine. Spre exemplu, dacă activezi în marketing și vezi două posturi în cadrul aceleiași companii, unul de community manager și un altul de content editor poate fi tentant să aplici la ambele. Ambele locuri de muncă sunt în comunicare, dar necesită abilități diferite. Da, rolurile sunt diferite, dar există coerență între cele două. Cele două poziții vor lucra împreună des și este posibil să evoluezi de la una la alta. 

Cu alte cuvinte, rămâi consecvent când aplici optând pentru anunțuri din aceeași familie. Evită să aplici pentru posturi diametral opuse pentru nu risca să fii etichetat drept nehotărât și necunoscător și să fii ignorat cu totul. Pe eJobs.ro găsești numeroase oportunități de angajare, mai precis peste 35.000 în prezent, și printre acestea vei descoperi negreșit varianta optimă pentru tine!  

 

Ți-a plăcut articolul despre aplicări multiple în cadrul aceleiași companii? Citește și:

Motivele care te pot determina să-ți schimbi jobul 

Cealaltă latură a performanței

3 întrebări de pus pentru a minimiza un potențial regret

 

A fost util articolul? 4
aplicări anunțuriaplicări multiple

Leave a Reply