• 28 Jun. 2010
  • 2 min

Atitudinea si succesul in cariera.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Diana Andreescu Managing Partner Global Management HR www.globalhr.ro Atitudinea pe care o avem fata de job-ul nostru ne poate motiva sau demotiva. Datorita atitudinii pe care […]

Diana Andreescu
Managing Partner
Global Management HR
www.globalhr.ro

Atitudinea pe care o avem fata de job-ul nostru ne poate motiva sau demotiva. Datorita atitudinii pe care o abordam putem avea succes sau putem sa ajungem la un esec profesional.

Atitudinea pe care o abordam zilnic este determinata de factori profesionali, de factori personali sau de o imbinare intre cele doua.

Daca factorul personal nu poate fi controlat intotdeauna, putem insa determina factorul motivational profesional.
Este vorba despre o abordare destul de simpla – un job care ne aduce satisfactii profesionale precum si o atmosfera pozitiva in care ne desfasuram activitatea ne vor determina sa adoptam o atitudine deschisa si pozitiva.
Atitudinea pozitiva conduce la dezvoltare personala si profesionala si ne dezvolta abilitatile de a fi creativi.
Nu exista un job perfect, acest aspect reprezinta cu siguranta un mit. Exista insa joburi care prezinta suficient de multe avantaje pentru a transforma imaginea de ansamblu intr-o imagine pozitiva din punctul nostru de vedere.

Ganditi-va cum este sa te duci cu placere dimineata la munca, sa sti ca ai anumite task-uri de rezolvat insa ai de asemenea posibilitatea de a fi creativ si de a veni cu idei, solutii si propuneri.
Cu siguranta exista un astfel de job pentru fiecare dintre noi insa este nevoie de o buna auto-cunoastere, un set de valori, experienta precum si multa rabdare pentru a ajunge la job-ul dorit.

{article-3379.jpg}

Vi s-a intamplat vre-odata sa mergeti dimineata catre servici si sa va fi dorit sa nu fiti nevoit sa ajungeti acolo? Intr-un astfel de caz va sugerez o lectie de imaginatie – cum ar fi daca ne-am spune „de astazi voi cauta o solutie”. Solutia este aceea de a analiza si de a incerca sa descoperim motivele pentru care avem o atitudine negativa fata de job-ul pe care il avem in prezent.

Aspectele negative trebuiesc eliminate chiar daca acest lucru presupune nu doar schimbarea jobului sau a angajatorului ci chiar schimbarea totala a directiei pe care ne-am orientat pana in prezent (spre exemplu industria in care am activat).

Important este sa tinem cont de faptul ca, o atitudine pozitiva din punct de vedere profesional conduce catre o atitudine pozitiva din punct de vedere personal. Cele doua sunt strans legate si interfereaza una cu cealalta in permanenta.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply