• 23 Apr. 2024
  • 2 min

Beneficii pentru Sărbători de Paște: ce au pregătit angajatorii

Beneficii pentru Sărbători de Paște ce au pregătit angajatorii

Conform celor mai recente date colectate de eJobs România, 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii speciale cu ocazia acestor Sărbători de Paște. Printre cele mai populare opțiuni pentru 2024 se numără primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon. Care sunt însă așteptările angajaților? Se pare că un sfert dintre ei își doresc în mod special o zi liberă suplimentară pe 2 mai.

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, beneficii extra angajaților din companie. 22% nu au alocat un buget în acest scop și nu vor oferi nimic, iar 6,8% încă nu au luat o decizie finală cu privire la acest subiect.

Ca în fiecare an, primele în bani rămân stimulentul pe care îl vor primi cei mai mulți dintre angajați, fiind menționate în răspunsurile a 57,1% dintre angajatorii participanți la sondaj. 50% au inclus pe lista cu beneficii și vouchere / tichete cadou, 40,5% vor da coșuri cu produse specifice sărbătorilor, iar 16,7% oferă zile libere suplimentare. 2,4% vor organiza tombole cu premii.

Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro, subliniază că angajații români sunt familiarizați cu ideea de beneficii extrasalariale, atât cele standard, cât și cele oferite cu ocazia sărbătorilor. „Deși este mai mare numărul angajatorilor care prioritizează beneficiile oferite de Crăciun, iată că nici numărul celor care alocă buget pentru Paște nu este mic deloc, iar bugetele depășesc, în 31% dintre cazuri, suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”, declară Ana.

 

Ce buget au alocat angajatorii pentru aceste Sărbători de Paște

Studiul mai arată că aproximativ o treime dintre beneficiile oferite de angajatori pentru Paște se încadrează într-un buget cuprins între 201 și 400 de lei pe angajat. În comparație cu anul trecut, valoarea acestor beneficii este în creștere. „Există un nivel ridicat de corelație între ce își doresc angajații și ce le oferă angajatorii atunci când vine vorba despre beneficii, chiar și pentru situațiile punctuale, cum sunt sărbătorile de Paște sau de Crăciun”, adaugă Ana Călugăru. Astfel, întrebați pentru ce tip de beneficiu ar opta, 69% dintre cei 2.700 de respondenți ai unui sondaj eJobs realizat de data aceasta în rândul candidaților au ales primele în bani. 25% ar vrea o zi liberă extra, pe 2 mai, iar 5% vouchere și tichete cadou. Este un semn clar că angajatorii sunt atenți la nevoile și dorințele oamenilor lor.

În concluzie, cu o varietate atât de mare de beneficii și o creștere evidentă a bugetelor alocate pentru acestea, poți privi cu optimism înspre sărbătorile de Paște și te poți bucura de avantajele oferite de angajatori în această perioadă specială.

 

Ți-a plăcut articolul Beneficii pentru Sărbători de Paște: ce au pregătit angajatorii? Citește și:

Model CV 2024. Descarcă aici model CV eJobs

Cum te împrietenești cu automatizarea în HR

Cum îți păstrezi calmul și concentrarea la un interviu de angajare

A fost util articolul? 3
beneficii de Paștebeneficii Sărbători de Paște

Leave a Reply