www.recrutam.ro Exista foarte multe carti si site-uri care ofera recomandari pentru crearea unui CV. Uneori sfaturile oferite sunt contradictorii. Nu exista un CV prost sau un […]
Exista foarte multe carti si site-uri care ofera recomandari pentru crearea unui CV. Uneori sfaturile oferite sunt contradictorii.
Nu exista un CV prost sau un CV bun. Pentru o forma cat mai buna, trebuie sa incercati sa evitati sa devalorizati parcursul profesional si competentele voastre in redactarea CV-ului.
Va prezentam cateva sfaturi care sa va ajute in elaborarea CV-ului:
Nu uitati scopul principal al CV-ului
Acesta ar trebui sa va ajute sa va distingeti de celelalte CV-uri primite de angajator si trebuie sa-l determine pe acesta sa va invite la un interviu. CV-ul reprezinta primul contact intre angajator si candidat si ar trebui sa-i permita angajatorului sa evalueze daca profilul vostru corespunde nevoilor companiei. Totusi rolul CV-ului este limitat si nu permite prezentarea completa a personalitatii voastre.
Aspectul CV-ului
Exista diferente intre tari in ceea ce priveste acest aspect. Totusi CV-ul european este un model standardizat folosit in toate statele Uniunii Europene. Angajatorii se asteapta ca CV-ul sa contina informatii punctuale. Este adevarat ca o persoana cu o experienta profesionala bogata are mai multe de prezentat intr-un CV decat o persoana care abia si-a terminat studiile, insa nu trebuie sa exagerati in prezentarea informatiilor din CV.
Personalizarea CV-ului
Pentru ca CV-ul vostru sa iasa in evidenta, puteti apela la originalitate, dar fara a exagera. Puteti sa personalizati CV-ul in functie de compania pentru care aplicati, dar si de job. Acest lucru va demonstra interesul vostru pentru job-ul propus.
Avand in vedere ca CV-ul este documentul care va ajuta sa obtineti un interviu, nu ezitati sa profitati de aceasta sansa.