• 17 Jun. 2022
  • 3 min

Care sunt semnele că nu ți-ai găsit încă vocația

Care sunt semnele că nu ți-ai găsit încă vocația

„Secretul succesului este să faci din vocația ta o vacanță”, spunea atât de frumos Mark Twain.

Dacă nu ai reuşit încă să îţi găseşti propriul drum şi te mai întrebi care este talentul tău, Liliana Păduraru, coach și lector la Fundația Calea Victoriei unde susține cursul Cum să îţi găseşti vocaţia, te invită să explorezi împreună cu ea conexiunile naturale dintre vocaţie, valori şi viziunea optimă a viitorului tău.

Te-ai simțit vreodată stresat, neîmplinit, furios, obosit și supărat la sfârșitul zilei de lucru? Ai simțit vreodată că orele de muncă trec foarte greu în fiecare zi și că de abia aștepți să vină weekend-ul ca să poți face ceva fain pentru tine, să simți că trăiești cu adevărat? Ți s-a întâmplat vreodată să te întrebi dacă ceea ce faci la serviciu merită toate eforturile tale zilnice și tot stresul? Dacă simți că te plafonezi la job sau dacă nu ai chef să mergi la serviciu când te trezești dis de dimineață, acesta este un semnal de alarmă că este nevoie să schimbi ceva în viața ta.

Dacă ți-ai adresat deja aceste întrebări, atunci acest articol este pentru tine. Vei găsi aici o nouă direcție pentru o viață personală și profesională cu sens. Cred cu tărie că, dacă faci ceea ce îți place și îți bucură sufletul, vei avea o viață de calitate și vei experimenta relații armonioase cu cei din jur.

Vocația înseamnă să-ți urmezi chemarea, să urmezi acel talent, acea activitate care te umple de bucurie, entuziasm și care te face să uiți că timpul trece pe lângă tine. Vocația se simte ca misiunea ta și este acea activitate aliniată cu personalitatea și cu valorile tale.

 

Dacă te întrebi care sunt câteva semne că nu ți-ai găsit încă vocația, aici sunt câteva exemple concrete:

  • Te simți blocat și nemulțumit în rolul actual și aproape în fiecare conversație vorbești despre neplăcerile tale de la serviciu și cât de grea și stresantă este viața ta.
  • Ai relații dificile cu colegii sau managerii și simți că nimeni nu te înțelege.
  • Te trezești dimineața demotivat și în special lunea este o zi în care îți dorești să fie din nou sfârșit de săptămână.
  • Dacă ești posomorât, trist, stresat și nemulțumit în fiecare zi, atunci este posibil să nu îți folosești cu adevărat talentul și darurile cu care ai fost înzestrat.
  • Nu ai chef de nimic și refuzi să faci lucrurile și activitățile care în mod obișnuit îți dădeau multă energie și plăcere.
  • Te izolezi de ceilalți și îți plângi singur de milă.
  • Dacă ceea ce faci la muncă te plictisește, fie că a devenit o activitate repetitivă, prea complexă sau prea tehnică, este un semn că a venit timpul să renunți la acest loc de muncă și să faci ceva diferit.

 

Cum se schimbă viața ta atunci când îți urmezi vocația:

  • Te trezești în fiecare dimineață plin de energie și bună dispoziție și de abia aștepți să creezi ceva fain legat de pasiunea ta: un proiect nou, o altă idee, să stabilești o întâlnire.
  • Simți că faci ceva semnificativ cu viața ta și că împărtășești talentul tău cu ceilalți. Te simți împlinit și energia ta este ridicată pe tot parcursul zilei.
  • Știi că îți urmezi chemarea și timpul tău este timp de calitate, semnificativ.
  • Te simți inspirat și mulțumit în fiecare zi.
  • Nu mai ai întrebări existențiale de genul „La ce sunt bun? ”, „Ce am de oferit lumii?”, „Care e scopul meu în viață?” etc.
  • Simți că îți strălucesc ochii, vorbești cu bucurie și îi inspiri pe ceilalți prin propria ta poveste. Ești un exemplu că se poate să îți urmezi chemarea indiferent de vârstă, poveste sau contextul vieții.

 

Ți-a plăcut acest articol despre semnele că nu ți-ai găsit încă vocația? Citește și:

Cele mai importante lecții de care să ții cont în testare

Cărți care-ți redau direcția în carieră

5 update-uri în CV, pe care le poți face în 10 minute

A fost util articolul? 4
semne vocație Fundația Calea Victorieivocatia

Leave a Reply