• 16 Nov. 2010
  • 2 min

Ce cauta angajatorii in CV?

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Cand redactati un CV, va intrebati adesea ce competente sa scoateti in evidenta ca sa obtineti un interviu. Insa pentru a reusi, important este sa […]

www.recrutam.ro

Cand redactati un CV, va intrebati adesea ce competente sa scoateti in evidenta ca sa obtineti un interviu. Insa pentru a reusi, important este sa stiti ce cauta angajatorul in CV-urile voastre.

Atunci cand citeste un CV, angajatorul vrea sa vada daca profilul vostru corespunde cu cel cautat. Pentru asta, el verifica in principal daca experienta profesionala si competentele descrise se potrivesc postului pentru care aplicati.

Prin urmare, este esential ca CV-ul vostru sa fie imbunatatit pe 2 planuri. In primul rand, este foarte important ca experienta si competentele din CV sa corespunda cu termenii si cerintele din anuntul de angajare.

{article-3566.gif}

Asta pentru ca un angajator are nevoie de numai 30 de secunde pentru a parcurge un CV si a observa daca acesta corespunde sau nu postului respectiv.
La o prima triere, angajatorul nu face decat sa caute cuvintele cheie din oferta de angajare. Daca niciunul din cuvintele cautate nu apar in CV-ul vostru, acesta nu va fi selectionat.
De exemplu, daca in anunt se specifica „experienta profesionala intre 3 si 5 ani”, iar in CV-ul vostru apar 2 ani de experienta la fostul job si inca 1 an la actualul job, nu-l lasati pe angajator sa faca calculul. Notati la inceputul CV-ului „3 ani de experienta profesionala”.
Cu cat aveti mai multe puncte comune cu profilul cautat, cu atat mai mult cresc sansele de a obtine un interviu.

In al doilea rand, este important sa aratati modul in care competentele si experienta voastra va diferentiaza de ceilalti candidati.

Daca CV-ul vostru va atrage atentia angajatorului, acesta il va citi cu mai mult interes. In acest caz, realizarile si competentele voastre vor fi elementele care il vor determina (sau nu) sa va cheme la interviu.
Cu cat veti descrie mai precis activitatea si competentele acumulate, cu atat ele vor deveni mai concrete pentru angajator. Este bine, acolo unde este posibil, sa includeti detalii in cifre despre activitatea dvs. in cadrul companiei.
De exemplu, pentru un profil de agent imobiliar cu 3 ani experienta, elementul din CV care ar putea face diferenta este „Am contribuit la cresterea vanzarilor cu 28% pe an”.

Pentru tinerii fara experienta, educatia si formarea sunt elementele cele mai importante din CV. Si aici insa este necesar sa includeti cel putin o activitate care sa dovedeasca implicarea si motivarea (participare la diferite proiecte in cadrul institutiei, activitati extra-scolare, burse in strainate, etc.).

Atunci cand citeste un CV, angajatorul cauta acele calitati necesare pentru postul respectiv. Din acest motiv candidatii sunt in general sfatuiti sa-si adapteze CV-ul in functie de job-ul pentru care aplica.
Adaptarea unui CV presupune mai ales reluarea cuvintelor cheie din anuntul de angajare. Daca CV-ul vostru contine multe informatii care nu sar repede in ochi, este de preferat sa inserati la inceputul CV-ului o rubrica generala de competente, in care angajatorul sa gaseasca tot ceea ce-l intereseaza despre voi.

Nu uitati ca, indiferent de job-ul sau domeniul in care aplicati, CV-ul este primul contact intre angajator si candidat. Iar pentru ca acest contact sa se transforme intr-o relatie, CV-ul trebuie sa-i „comunice” angajatorului ceea ce el cauta.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply