• 10 Aug. 2021
  • 2 min

Ce pași să urmezi dacă-ți dorești o carieră în IT

Ce pași să urmezi dacă-ți dorești o carieră în IT

Indiferent dacă simți că te afli într-un punct mort cu cariera ta curentă sau ești un proaspăt absolvent care vrea să-și facă debutul în industria IT, mai jos vei găsi câteva sfaturi care te vor ajuta în oricare dintre aceste două demersuri. Momentul este cum nu se poate mai bun. Industria are o mulțime de joburi disponibile, oferă salarii excelente și beneficii atractive.

Dacă nu ai încă experiență, dar vrei să te alături acestei industrii înfloritoare, iată ce poți face începând chiar de azi.

 

Pasul 1: Stabilește-ți un plan de acțiune în carieră!

Determină care-ți sunt obiectivele în carieră, iar după ce le-ai determinat începe să dezvolți un plan de acțiune constând în pașii specifici pentru a le atinge. În plus, planurile de acțiune în carieră conțin și posibile obstacole, pași pentru a le aborda și resurse care pot fi utilizate atunci când ai nevoie de asistență. Acest plan va defini clar modul în care vei obține certificările necesare, cum vei obține un loc de muncă, dar și cum vei continua să te dezvolți profesional după ce începi o carieră în domeniul IT.

 

Pasul 2: Monitorizează-ți rezultatele!

E important să fii cu ochii pe modul în care te descurci și ce trebuie să faci în continuare. Configurează-ți remindere, astfel încât să nu uiți lucruri importante. Dacă vrei să investești timp și energie pentru a face o schimbare în carieră, investește timp și energie pentru a-ți urmări progresul. Un simplu document Excel va face minuni în acest sens. Dacă nu ești Excel, utilizează alt instrument mai pe gustul tău, dar nu renunța la acest pas!

 

Pasul 3: Fii răbdător cu tine!

Amintește-ți că o schimbare în carieră necesită timp, răbdare și practică. De asemenea, nu vrei să te suprasoliciți încercând să înveți prea multe lucruri noi deodată. Poți deprinde noi abilități în doze mici în timp și să fii blând cu tine în timp ce le înveți. Amintește-ți că fiecare învață în ritmul său și nimeni nu a devenit vreodată peste noapte un profesionist în domeniul IT.

 

Pasul 4: Interacționează cu profesioniștii din domeniul IT!

Chiar dacă nu ai încă primul job în IT și momentan este doar o pasiune, tot poți găsi oportunități de a te conecta cu alți profesioniști din domeniu. Participând la evenimente de profil și astfel îți sporești șansele de a fi mai vizibil atunci când aplici pentru o poziție. Plus, că poate prin socializare vei ajunge chiar să fii recomandat de unul dintre specialiști pentru o poziție entry level. Aceste recomandări sunt valoroase, deoarece deși sunt multe joburi și domeniul este unul competitiv.

 

Pasul 5: Învață să codezi!

HTML este adesea primul limbaj de codificare pe care îl învață oamenii, deoarece este foarte comun și relativ ușor de învățat. Alte limbaje pe care ai dori poate să le asimilezi sunt: JavaScript, C ++, Python și Ruby. Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
  • A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU
silviu.petrescu@ejobsgroup.ro
0729.729.843

A fost util articolul? 4
carieră în ITreorientare carieră

Leave a Reply