• 19 May. 2015
  • 2 min

Cea mai buna modalitate de a invata ceva nou este de a-i invata pe altii.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Adrian Niculescu   http://www.adrianniculescu.com http://www.facebook.com/adrianniculescucom http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes   Uite unul dintre paradoxurile cele mai mari pe care le-am […]

Adrian Niculescu

 

http://www.adrianniculescu.com

http://www.facebook.com/adrianniculescucom

http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu

http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti

http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes

 

Uite unul dintre paradoxurile cele mai mari pe care le-am intalnit in drumul meu catre o cariera profesionala de succes este ca cea mai buna modalitate de a invata ceva nou este sa-i inveti pe altii. Pentru inceput, un video pe subiect:  https://www.youtube.com/watch?v=V8BM4UzI1uc .

 

De ce spun asta? Pentru ca eu sunt unul dintre promotorii invatarii de la cei care practica si sunt maestrii in domeniul – domeniile in care ne dorim sa fim mai buni. Deci, in acceptiunea mea, pentru ca un trainer sa fie relevant pe un subiect trebuie sa aiba experienta in domeniul respectiv si sa fi avut (cel putin) un oarecare succes daca nu unul masiv.

 

In acelasi timp, cu cat inveti ceva pe altii, cu atat reusesti sa devii mai bun in domeniul respectiv. Si da, am considerat acesta un paradox si unul dintre cele mai mari pe care le-am intalnit pana acum.

 

Insa explorand mai mult subiectul am descoperit cateva lucruri foarte interesante si am avut un aha moment discutand cu unul dintre mentorii mei. Acesta mi-a spus sa ma gandesc la cati oameni din sfera mea de influenta stiu mai putin decat mine pe un anumit subiect si cat de important ar putea fi pentru ei sa poata asimila macar 10% din cat stiu eu. Si atunci am avut aha moment-ul si mi-am dat seama ca de fapt indiferent cat de buni ne consideram intr-un anumit domeniu, procesul de invatare este si trebuie sa fie continuu si ca este foarte ok si benefic sa ii invatam si pe altii in timp ce noi acumulam cunostinte si experienta.

 

Pe blogul meu http://www.adrianniculescu.com public zilele acestea (in engleza) mai multe articole despre public speaking si am abordat inclusiv subiectul falsitatii care exista in aceasta industrie si este valabil si pentru training si coaching.

 

Problema este ca de multe ori luam de bune informatii de la conferinte, training-uri si workshop-uri, unele dintre care ne pot afecta si zgudui viata personala si profesionala iar cei de la care le aflam poate le stiu doar dintr-o carte si nici macar nu au avut curiozitatea sa le aplice in viata lor. 

 

Singura solutie viabila pe care o vad este sa ne "ascutim" simturile ca sa putem detecta adevarul de fals si sa reusim sa acumulam doar acele informatii de care avem cu adevarat nevoie si sa invatam sa le ignoram pe celelalte.

 

Si niciodata sa nu neglijam ocaziile de a a-i invata pe cei care stiu mai putin decat noi lucruri care ii pot ajuta sa se dezvolte personal si profesional mai repede si mai bine.  

 

A fost util articolul? 0

Leave a Reply