• 18 Mar. 2016
  • 1 min

Cracovia găzduieşte un accelerator de afaceri la care pot participa şi antreprenori români

Accelerator de business
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Antreprenorii români care doresc să obţină bani pentru a-şi finanţa afacerile pot participa, gratuit, la un program de seminarii personalizat dezvoltat de Deutsche Telekom, care va avea loc în mai, la Cracovia, în Polonia.

Programul „hub:raum Krakow WARP – turbo accelerator” este construit pe modelul unui accelerator de business şi se află la a cincea ediţie.  Academia de business, dezvoltată de grupul Deutsche Telekom, cuprinde mai multe seminarii personalizate pentru antreprenorii din regiunea Europa Centrală şi de Est. Programul, care va avea loc în oraşul Cracovia (Polonia), se va desfăşura între 21 şi 27 mai.

Antreprenorii îşi pot dezvolta ideile sub îndrumarea unor mentori şi a unor experţi, iar apoi le vor  prezentate investitorilor din cadrul grupului Deutsche Telekom, acţionarul majorital al Telekom România. Ulterior, juriul alege cele mai interesante proiecte, cu perspectiva de a atrage clienţi, iar fiecare idee câştigătoare va putea beneficia până la 80.000 de euro.

Orice start-up românesc se poate înscrie la cea de-a cincea ediție a „hub:raum Krakow WARP – turbo accelerator” până pe 20 aprilie.

„Până acum, cele patru ediţii ale programului nostru au dovedit că parteneriatul dintre corporaţii şi startup-uri poate aduce beneficii reciproce. Startup-urile se bazează pe experienţa partenerului global, care le poate susţine în lansarea mai rapidă a proiectelor pe piaţă. Pe de altă parte, corporaţiile beneficiază de elemente de inovaţie în baza căreia îşi pot construi avantajul competitiv. Este un exemplu clasic de situaţie win-win şi un model care funcţionează bine”, consideră Jakub Probola, coordonatorul hub:raum Cracovia.

Până în prezent, şase echipe româneşti au participat la ediţiile anterioare şi două start-up-uri româneşti au obţinut câte o finanţare de 80.000 de euro ca să îşi dezvolte ideile în cadrul programului Omnipaste în 2013 şi DeviceHub în 2014.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply