• 13 Sep. 2021
  • 3 min

Cu ce beneficii vine la pachet un job de livrator

cu ce beneficii vine la pachet un job de livrator

Industria de eCommerce este în plină expansiune. Cu doar un click poți comanda aproape orice online prin intermediul diverselor platforme de cumpărături. Și multe dintre comenzi nu sunt livrate în câteva zile, ci în câteva ore și, uneori, chiar și în 30 de minute. Pentru ca acest lucru să fie posibil, în ultima perioadă se caută tot mai multe persoane pentru poziția de livrator.

Ele reprezintă coloana vertebrală a companiilor care oferă servicii de livrare pentru orice, de la produse alimentare la electronice. În prezent, pe platforma de recrutare eJobs.ro ai peste 500 de poziții scoase la bătaie pentru astfel de posturi, iar unele dintre ele promit venituri lunare cuprinse între 2000 și 6000 de lei.

 

De ce abilități ai nevoie pentru un job de livrator

Înainte de a decide dacă un job de livrator este cel mai potrivit loc de muncă pentru tine, există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare. Trebuie să ai bune abilități de șofat sau de mers cu bicicleta, în funcție de modul de transport pe care îl vei folosi pentru a livra mâncarea. Vei fi pe drum pentru perioade lungi de timp, uneori noaptea pe întuneric sau pe ploaie, în timpul orelor de vârf, așa că vei avea nevoie de o bună capacitate de concentrare pentru a fi în siguranță pe drum.

Abilitățile pentru o bună organizare a timpului sunt de asemenea esențiale. Spre exemplu, când vine vorba de livrarea de mâncare, clienții se așteaptă ca alimentele să ajungă la ei cât timp sunt calde și comestibile. În calitate de livrator, ești responsabil pentru îndeplinirea acestei așteptări – reputația restaurantului ar putea fi în joc dacă întârzii. Abilitățile bune de planificare a rutei sunt, de asemenea, de dorit deoarece ți se va cere adeseori să navighezi pe străzi cu care nu ești familiarizat. O aplicație de planificare a rutei te poate ajuta în acest sens.

 

Jobul de livrator poate constitui o primă etapă într-un domeniu de viitor

O astfel de poziție este și un bun prim pas în carieră, deoarece te familiarizezi cu domeniul, dobândești cunoștințe și perspectivă despre companie în ansamblu și cu ceva aptitudini manageriale, îți poți asigura în timp și o promovare. În afară de avansarea în carieră și beneficiile monetare, există și alte avantaje pentru care merită să aplici pentru un job de livrator.

 

Orașul este biroul tău

În loc să stai toată ziua pe scaun, într-un spațiu închis, analizând numere sau întocmind rapoarte, nu ai prefera să te urci pe bicicletă sau să conduci prin oraș? E de la sine înțeles că trebuie să fii profesionist în acest sens și să îți îndeplinești obiectivele prin furnizarea de servicii de curierat rapid, dar te vei simți mult mai puțin copleșit de rutina zilnică!

 

Ești de cele mai multe ori propriul tău șef

Sigur, o bună relație cu clienții este esențială, dar dacă ești independent, nu e nimeni care să-ți spună ce să faci. Chiar dacă lucrezi pentru o companie, nu vei avea un șef care să-ți respire peste umăr toată ziua. Mergi la prânz când ți se face foame, poți face o pauză la prânz pentru somn. De asemenea, nu trebuie să te bazezi pe nimeni altcineva în afară de tine pentru a avea succes, spre deosebire de un cadru office în care munca în echipă înseamnă că îndeplinirea anumitor sarcini poate fi periclitată de un coleg mai puțin descurcăreț. Nu trebuie să participi la întâlniri interminabile și într-o anumită măsură, îți poți seta propriul program de lucru, atâta timp cât respecți termenele de livrare. Dacă ești un șofer bun care planifică traseul potrivit, ziua ta de muncă se poate termina chiar mai repede, astfel încât să te poți întâlni cu prietenii sau să îi iei pe copii de la școală.

 

Nu trebuie să fii livrator cu normă întreagă

Poate ai deja o slujbă care-ți place, dar este sezonieră, part-time sau are perioade de inactivitate și ai dori să lucrezi suplimentar pentru a-ți completa veniturile. Poate că slujba ta implică munca în ture și ai câteva zile libere pe care le-ai putea folosi pentru a câștiga niște bani în plus. Un livrator nu trebuie să lucreze cu normă întreagă, dacă nu vrea asta. Poți începe o afacere de curierat în timp ce te afli la locul de muncă curent și, în cele din urmă, poți trece la normă întreagă când (și dacă) vrei.

Dacă-ți place să conduci sau să pedalezi și să rămâi activ, atunci să devii livrator este o opțiune excelentă, fie part-time, fie full-time. Ținând cont de tendințele recente în materie de cumpărături online și cu mai mulți oameni care lucrează de acasă, se pare că cererea de livratori își va continua trendul ascendent. Plus că odată ce începi să practici această meserie, îți vei găsi negreșit propriile motive pentru a iubi munca de livrator.

 

Ți-a plăcut acest articol despre beneficiile cu care vine la pachet un job de livrator? Citește și:

Record: Peste 103.000 de joburi pe eJobs în vara 2021

5 greșeli în negocierea pentru o mărire de salariu

Toamna e un sezon numai bun pentru dezvoltarea ta!

A fost util articolul? 1
joburi livratorLivratorloc de munca livrator

Leave a Reply