• 9 Oct. 2012
  • 2 min

Cu mini CV-ul in buzunar!

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Mini CV-ul este un instrument util nu numai pentru head-hunteri, ci si pentru candidatii in cautare de noi oportunitati. Conceptul de “mini CV” a aparut […]

www.recrutam.ro

Mini CV-ul este un instrument util nu numai pentru head-hunteri, ci si pentru candidatii in cautare de noi oportunitati.

Conceptul de “mini CV” a aparut in cadrul agentiilor de recrutare, fiind folosit de head-hunteri pentru a prezenta mai rapid clientilor profilurile candidatilor reperati. Acest instrument a inceput sa-si faca loc si printre cautatorii de job-uri, datorita utilitatii sale.

Ce este un mini CV?

Un mini CV este un rezumat al CV-ului clasic, care ii permite angajatorului sa-si faca o idee clara asupra competentelor voastre. In functie de modul de prezentare, se disting 2 tipuri de mini CV-uri: pe hartie, folosite pentru a fi distribuite direct, sau cele electronice, care insotesc e-mailul.

{article-4210.gif}

Mini CV-ul pentru networking

Pentru a putea inmana mini CV-ul cu ocazia unei conversatii sau intalniri profesionale, acesta trebuie sa aiba un format care sa nu-l incomodeze pe destinatar, iar textul trebuie sa fie perfect lizibil. Un mini CV tip carte de vizita sau in format A5 sunt 2 solutii posibile pentru varianta printata.
Mini CV-ul trebuie sa includa informatii cu privire la datele voastre personale, parcursul profesional, competentele cheie, educatia si formarea. La final, puteti lasa un spatiu pentru comentarii, destinat angajatorului, pentru ca acesta sa-si poata nota informatii complementare despre voi.
In cadrul sesiunilor de networking, incercati sa inmanati mini CV-ul interlocutorilor pertinenti, pentru ca actiunea voastra sa fie eficace.

Mini CV-ul electronic

In varianta electronica, mini CV-ul insoteste un e-mail adresat angajatorului. Utilitatea acestuia consta in rapiditatea lecturii datorita informatiilor sintetizate, dar si in vizibilitatea imediata, prin includerea mini CV-ului direct in corpul e-mailului.

Alaturi de CV-ul traditional, mini CV-ul trebuie sa fie si el personalizat pentru postul vizat, continand cuvinte cheie din anuntul de angajare.

Pentru un mini CV-ul electronic sunt suficiente 10-15 randuri in care sa prezentati succint informatiile si in care sa sintetizati 2-3 competente cheie pentru postul vizat: management de proiect, cunostinte informatice, limbi straine, etc.
E-mailul de motivatie ce insoteste mini CV-ul trebuie sa contina o scurta introducere explicativa a informatiilor pe care le transmiteti: “Gasiti mai jos un mini CV ce contine competentele mele cheie”. Mini CV-ul se transmite astfel direct in corpul e-mailului, sub semnatura.

In mini CV nu este nevoie sa prezentati cronologic toate informatiile legate de experienta sau educatie. Acesta este rolul CV-ului traditional, care trebuie sa se regaseasca in atasamentul e-mailului.

Obiectivul unui mini CV este de a atrage atentia si interesul angajatorului de a afla mai multe despre voi. Cu acest instrument va puteti facilita vizibilitatea in cadrul proceselor de recrutare si puteti obtine mai usor un interviu.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply