• 18 Aug. 2020
  • 2 min

Cum optimizăm cautarea unui loc de muncă

Cautarea unui loc de muncă cum optimizezi procesul
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Nu este loc de amatorism în cautarea unui loc de muncă. Totul trebuie să fie impecabil organizat pentru a nu pierde timp prețios și energie.

Definirea clară și precisă a obiectivelor profesionale trebuie să reprezinte o prioritate pentru voi, aceasta fiind baza pentru cautarea unui loc de muncă. În funcție de fiecare domeniu, dar și de situație, pentru un tânăr absolvent, o persoană care dorește să-și reorienteze cariera spre un alt domeniu de activitate, etc., obiectivele de carieră sunt definite diferit.

Obiectivele de carieră se pot schimba în funcție de parcursul profesional, însă este important să știți să vă definiți foarte bine prioritățile. Pentru a personaliza cautarea unui loc de muncă, evaluarea personalității și capacității voastre de integrare este esențială.

 

Cercetarea vă ajută să scurtați cautarea 

Cunoașterea în cele mai mici detalii a oportunităților de pe piață garantează o reușită în cautarea unui loc de muncă sau schimbarea carierei în momente-cheie. Acest aspect se bazează pe informarea neîntreruptă despre ofertele de locuri de muncă disponibile pe piață. Veți avea nevoie, de asemenea, de informații despre sectorul de activitate care vă interesează și companiile în care ați dori să vă angajați.

Internetul a devenit în ultimii ani mijlocul de comunicare cel mai folosit pentru cautarea de locuri de muncă. Totuși, în funcție de domeniul care vă interesează, presa economică și specializată ar putea reprezenta un mijloc foarte important de comunicare.

 

Cum convingeți angajatorii

Redactarea CV-ului este o etapă crucială în cautarea unui loc de munca și trebuie să acordați suficient timp pentru această activitate. Instrument esențial în cautarea unui loc de muncă, CV-ul reprezintă suportul principal pentru un viitor interviu de angajare.

Pentru a susține și prezenta cât mai bine CV-ul, scrisoarea de intenție trebuie să demonstreze compatibilitatea între profilul vostru, jobul vizat si companie. Pregătiți fiecare interviu de angajare bazându-vă pe elementele care demonstrează cunoștințele despre sectorul respectiv, despre companie și competențele necesare. Ținând cont de aceste sfaturi puteți construi un plan de acțiune pentru a obtine jobul dorit.

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și: 

Greșeli în social media ce te împiedică să te angajezi

Scrisoarea de intenție: 10 greșeli de neratat

A fost util articolul? 15
cautarea unui loc de muncacum cauti

Leave a Reply