• 16 May. 2020
  • 2 min

Cum să-ți găsești vocația și să acumulezi experienta profesionala

experienta profesionala

Fiecare dintre noi visează să aibă un job ideal. Să începem ziua de muncă cu plăcere și, totodată, să învățăm o grămadă de lucruri noi. Dorim ca decizia noastră în ce privește domeniul pe care îl alegem să fie una bună și să nu regretăm apoi.

Iar dacă te numeri printre cei care doresc să-și găsească vocația și să acumuleze experienta profesionala, atunci trebuie să ai un plan bine pus la punct și să știi exact ce-ți dorești de la viitoarea ta carieră.

Și, cu toate că e o perioadă incertă și piața muncii este într-o ușoară dezmorțire, cariera ta nu trebuie să stea în loc. Trebuie să știi că angajatorii sunt în căutare de talente în aceste momente, iar cei mai buni își vor găsi întotdeauna loc în piața muncii. E important să investești timp și efort pentru a-ți găsi cel mai potrivit job și pentru a acumula experienta profesionala.

Ce trebuie să faci ca să ai un start în carieră pe măsura așteptărilor și să acumulezi experienta profesionala!

 

Acceptă provocările

Orice experiență din timpul facultății sau în afara ei, fie că este vorba de internship, voluntariat sau chiar antreprenoriat, te va ajuta să pui bazele viitoarei cariere. Fii deschis oricărei oportunități din care poți învăța ceva, iar acestea vor da roade atunci când te vei angaja pentru prima oară. Doar așa poți descoperi care îți este vocația, încercând lucruri noi, cunoscând oameni și găsind cele mai bune modele pe care să le urmezi. 

Investește în pregătirea ta

Când spun investește nu mă refer neapărat la resurse financiare, ci mai degrabă la cele care se referă la învățare. Mai exact, training-uri, cursuri, webinarii, la care poți apela chiar și din confortul casei tale. 

De asemenea, universitățile colaborează cu angajatorii din piața muncii, astfel încât pun la dispoziția studenților mai multe cursuri gratuite. Acestea îți pot oferi o imagine mai clară asupra meseriilor existente pe piață. 

Totodată, prin intermediul acestora vei avea ocazia să intri în contact direct cu angajatorii. Iar de la ei poți afla mai multe despre cum stau lucrurile la un job sau în compania lor. Pe termen lung, este o metodă ideală de a te orienta în carieră!

 

Dezvoltă-ți hobby-urile

Dacă ai descoperit deja că îți place o anumită activitate și o faci cu plăcere, nu ezita să o dezvolți. Din orice meserie poți câștiga un salariu mare, doar trebuie să-ți placă cu adevărat ceea ce faci. Mai ales, în această perioadă cu toții avem timp suficient la dispoziție pentru astfel de activități și e important să profităm de asta la maximum. 

Urmează-ți visul

Alegerea primului domeniu de activitate, a primului job sau a primei companii sunt decizii care au un impact puternic asupra viitoarei tale cariere. Astfel că, ar fi bine să te gândești ce-ți dorești tu, ce ai vrea cu adevărat să faci, iar sfaturile apropiaților sau prietenilor să le lași pentru mai târziu. Fă-ți o analiză din care să poți să tragi niște concluzii. Cum îți place să petreci timpul, ce ai vrea să înveți sau chiar unde ai vrea să lucrezi. S-ar putea ca această radiografie să te ducă mai aproape de jobul ideal pentru tine. 

Așadar, acum știi cu ce să începi! Iar dacă ai ales deja domeniul în care vrei să lucrezi, atunci intră pe Primul-job.ro și caută jobul ideal pentru tine! Iar dacă nu ești hotărât în privința domeniului sau companiei în care vrei să lucrezi, atunci consilierii eJobs te pot ajuta în acest demers. Trebuie să apelezi numărul 021.9124, iar operatorii noștri te vor îndruma atât în privința CV-ului, câr și în ce privește joburile care ți se ptorivesc. 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Ce este un program de trainee și la ce te ajută?

Jobul ideal pentru tine există! Află cum îl poți găsi!

Să mă angajez din timpul facultății?

A fost util articolul? 6
angajareexperiențăhobbyprimul jobvocatia
  • AvatarElena Claudia Paun zice

    Thank you

Leave a Reply