• 23 Oct. 2018
  • 5 min

(PROMO) Cum se începe munca în agribusiness. Tips-uri din interior

KWS-Seminte
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

There’s no business like agribusiness. Domeniul agribusiness cere multă dedicare, încredere, responsabilitate și capacitatea de a crea legături pe termen lung. Iar cine vine la KWS trebuie să fi asimilat câteva principii care să-l facă potrivit pentru activitatea în această arie.

Dar cel mai bine e să lăsăm să se audă vocea oamenilor din interior. În direcția aceasta, colega noastră, Violeta Niculae, directoarea Departamentului de Strategie și Inovare din KWS Semințe, a avut o idee care ne-a plăcut foarte mult. Și nu doar nouă, căci a fost premiată în KWS Group cu Best Practice International! Violeta ne-a propus să strângem la un loc poveștile colegilor din KWS, fie că sunt în companie de mai mult de 10 ani, fie că au venit de curând. „Am venit cu această idee, pentru că cele mai frumoase lucruri din viața noastră sunt poveștile pe care le trăim și transmitem către ceilalți. Din ele se nasc sâmburii de inspirație, astfel încât oamenii să înțeleagă de ce pasiunea și munca sunt două pagini ale aceleiași cărți”, mărturisește Violeta.

În cele ce urmează, vă împărtășim și vouă câteva dintre motivele care i-au făcut pe colegii noștri să se alăture echipei KWS. Fiind constrânși de spațiu, a trebuit să selectăm doar câteva, un lucru foarte dificil, întrucât toate poveștile sunt frumoase și merită citite. Sperăm să vă placă și, în cazul în care simțiți că sunteți „în rezonanță” cu cele citite, găsiți o adresă de e-mail la finalul articolului.

Doriana-Nitu-KWS-Seminte

Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe:Cum am ajuns la Einbeck, la interviu? Știu doar că eram atât de entuziastă, încât parcă nimic altceva nu mai conta. Pentru că cele mai importante însușiri ale mele sunt perseverența și puterea de a mă ridica; și a contat dorința de a vedea mai departe, de a-mi vedea și limitele. La mine întotdeauna motivația a venit din dorința de a-mi vedea rezultatul. Am ales cu sufletul și cu convingerea că pot depăși provocările.” Acest exemplu de concentrare pentru reușită este foarte puternic pentru noi și se propagă înspre membrii echipei la fiecare proiect în parte. Și ce poate fi mai sugestiv decât un parcurs continuu și neîntrerupt al liderului încă de la începutul companiei?

George-Musat

George Mușat, Director Program Breeding, a avut peripeții în drumul său spre KWS, încheiate în glorie: „În fine, a sosit și momentul ca trenul KWS să mai treacă o dată! De data asta mă aflam acolo unde trebuie! Mi-a luat ceva timp să urc dar, odată urcat, nu am mai coborât. Au trecut deja unsprezece ani! Unsprezece ani de povești frumoase!”. George vorbește mereu cu pasiune despre munca sa și este un exemplu de dedicare. Aceasta este o trăsătură a noastră, a celor de la KWS: credem în răspândirea entuziasmului și în impulsionarea celor din jur.

Vasile-Archip

Vasile Archip, din Departamentul Vânzări: „Alegerea de a face parte din echipa KWS s-a dovedit a fi una inspirată deoarece azi, după trei ani, sunt foarte mândru de ascensiunea mea în plan profesional și personal. Din acest motiv le mulțumesc tuturor colegilor pentru susținerea de zi cu zi. Suntem bucuroși să putem spune că venirea la KWS este considerată o alegere excelentă de către un procent foarte ridicat dintre colegi. Avem o rată de menținere a personalului foarte înaltă și media anilor petrecuți în companie este una foarte mare.

Liviu-Pop

Liviu Pop, Departamentul Vânzări:După ce am căutat informații despre KWS, am descoperit o lume total nouă. Totul mi se părea fascinant și interesant și mă simțeam ca Harry Potter, care a descoperit pentru prima dată că poate face magie. După vreo 4 ore de citit despre companie, mi-am dat seama că pot avea ocazia să lucrez într-un domeniu fără de care lumea de azi sau de mâine nu ar putea exista.” Într-adevăr, input-ul KWS în activitatea partenerilor noștri este foarte important, de produsele și recomandările noastre depinzând succesul următoarei recolte.

Cristi-Lilian-Dumitrescu

Cristi Lilian Dumitrescu, Departamentul Cercetare:Pentru mine KWS înseamnă foarte multe așteptări și realizări, deopotrivă. La timpul trecut pot spune că a fost jobul mult dorit, locul unde am reușit să-mi perfecționez cunoștințele, să capăt o experiență unică. Astăzi a devenit nu doar o companie, nu doar un job, a devenit a doua casă, locul unde mi-am făcut noi prieteni, unde am învățat ce înseamnă o bună colaborare în echipă.” În zilele noastre, agricultura este o activitate în care primează capacitatea de colaborare importantă nu numai în cadrul unei companii, după cum am arătat mai sus, ci și în relația cu partenerii noștri, fermierii și distribuitorii. În plus, cum Cristi a menționat „a doua casă”, avem convingerea că jobul în KWS oferă oportunitatea unui echilibru perfect între viața personală și cea profesională.

Catalin-Vasiliu

Cătălin Vasiliu, Departamentul Vânzări:Încă de la început am simțit faptul că am intrat într-o companie în care contează lucrurile esențiale, așa, ca într-o familie. Pe parcurs m-am convins că am făcut o alegere foarte bună, atât pentru carieră, cât și pentru mine și familia mea. Mă simt foarte bine în cadrul colectivului, am impresia că sunt în KWS <<de când lumea>>.” Credem în spiritul de echipă, iar din lucrul împreună rezultă eficiență pe plan profesional și mulțumire pe plan personal. Apropierea și încrederea sunt valorile care ne definesc nu doar ca profesioniști, ci și ca oameni.

Doina-Xenopol

Doina Xenopol, Șef Stație Procesare:Au trecut 10 ani, cei mai frumoși și mai fructuoși ani din cariera mea, pentru că mi s-a dat posibilitatea să-mi exercit cel mai bine abilitățile și calitățile. 10 ani alături de oameni modești, dar valoroși de la care am avut foarte multe de învățat”. Oamenii noștri au viziune. Le place să descopere, să se dezvolte profesional, dar și să vină cu idei și cu noi perspective asupra activității în ansamblu. Lucrurile bune decurg din lucruri bune, spunem noi.

Ciprian-Sava

Ciprian Sava, colegul nostru vorbăreț din Departamentul Vânzări: Norocos, mândru și fericit că mă număr printre cei care formează echipa KWS România! NOROCOS, pentru că am găsit aici oameni care au crezut de la început în mine și m-au creditat cu încredere. MÂNDRU, pentru că după 2 ani, 7 luni și 7 zile, s-a confirmat că încrederea cu care am fost creditat a fost răsplătită cu rezultate. FERICIT, pentru că am un loc de muncă ce nu reprezintă o povară, unde vin cu inima deschisă, unde pentru prima dată de când activez în vânzări, sunt condus de lideri, și nu de „șefi“, pentru că sunt înconjurat de colegi dispuși să te ajute indiferent de complexitatea problemei pe care o întâmpini, colegi înțelepți, care au capacitatea să înțeleagă până și lucrurile care nu le convin.” Ce-ar mai fi de adăugat la această dovadă de entuziasm?

Toate aceste motive se reflectă în întreaga noastră activitate, iar cei care ne cunosc știu că suntem percepuți ca unul din cei mai de seamă angajatori din industrie, cu o rată de atractivitate ce ne situează pe al doilea loc în agribusiness. Și aceasta se datorează faptului că le oferim oamenilor noștri oportunități și experiențe diverse, pentru ca ei să își dorească să descopere lucruri noi și, astfel, să se simtă apreciați.

Fiecare membru al echipei noastre este un purtător al imaginii și al valorilor noastre. De aceea, am creat programe speciale, cum este proiectul global „Make yourself grow” (devenit esența brandului KWS), pentru ca oamenii noștri să se simtă angrenați în procesul de creștere al companiei și să contribuie la acesta prin creșterea performanțelor proprii.

În cultura noastră, există o afirmație care simțim că ne definește foarte bine și la care ținem foarte mult: „Noi, la KWS, suntem cu picioarele pe pământ, dar avem aripile larg deschise.” Dacă simți că ne împărtășești valorile, trimite-ne un mesaj pe adresa office@kws.ro. Cine știe, poate în viitor vom fi colegi.

A fost util articolul? 4
KWS Seminte
  • AvatarLuculescu Elena Lunita zice

    Foarte frumos ceea ce am citit. Mult succes!

Leave a Reply