• 25 Jul. 2006
  • 1 min

Cuvinte pe care CV-ul tau nu ar trebui sa le contina

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Cele mai multe ghiduri de indrumare in realizarea CV-urilor prezinta cuvintele cu un puternic impact – cuvinte care atrag atentia angajatorului in momentul cand acesta „scaneaza” […]

Cele mai multe ghiduri de indrumare in realizarea CV-urilor prezinta cuvintele cu un puternic impact – cuvinte care atrag atentia angajatorului in momentul cand acesta „scaneaza” sute de CV-uri – dar foarte putine dintre ele contin si cuvintele pe care este bine sa le eviti in CV.

Iata in continuare o lista a cuvintelor si categoriilor de cuvinte pe care CV-ul tau ar fi mai bine sa nu le contina.

Abreviatii si Acronime

AFPCA, CHIGFET, FIPL, MRSRM, ZWE: Nu-i asa ca arata la inceput ca un joc de Scrabble? Prea multe abreviatii sau acronime intr-un CV il fac indescifrabil. Ca regula, evita folosirea acestora, cu exceptia cazurilor in care sunt mai usor de recunoscut. Daca in domeniul in care lucrezi sunt foarte des utilizate, foloseste-le in redactarea CV-ului, dar cu moderatie.

Pronumele personale

Pare ciudat sa eviti pronumele personale (eu, mie, al meu,…) in CV-ul tau – un document al carui continut este numai despre tine. Dar, tocmai din cauza ca in acesta este vorba numai despre tine, folosirea pronumelor personale este redundanta si nu-si are rostul.

Un CV nu ar trebui sa contina cuvinte nenecesare, deoarece pana la urma, nu este un roman, ci o scurta prezentare a aptitudinilor si experientei tale.

Cuvintele negative

Aceste cuvinte iti transforma CV-ul intr-un esec total: „arest”, „plictisitor”, „concediat”, „urasc” si „rasist”; daca exista probleme pe care ai dori sa le clarifici cu angajatorul, pastreaza-le pentru interviu.

Utilizeaza cat mai putin unele cuvinte

Sunt cuvinte care sunt necesare intr-un CV, dar care trebuie utilizate moderat. Spre exemplu:

• Utilizarea excesiva a cuvintelor: „un (o)”, „si”, „dar”, „pentru ca”, „foarte”, „de asemenea”;

• Cuvintele pe care nu le poti defini: chiar daca un cuvant suna bine si te face sa pari extrem de inteligent, daca il folosesti incorect, pierzi orice sansa de a participa la interviu.

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply