• 18 Jul. 2006
  • 2 min

Cuvinte pe care e bine sa le eviti in realizarea CV-ului

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Pentru ca CV-ul tau sa se evidentieze, nu este suficient sa insiri realizarile tale, conteaza foarte mult cum le prezinti. Un CV de succes ii ofera […]

Pentru ca CV-ul tau sa se evidentieze, nu este suficient sa insiri realizarile tale, conteaza foarte mult cum le prezinti.

Un CV de succes ii ofera potentialului angajator o imagine clara, concisa a experientei si a aptitudinilor tale si, in plus, reprezinta primul pas important in obtinerea unui interviu si, eventual, a unei oferte.

Pentru a avea un impact cat mai puternic, CV-ul tau trebuie sa fie cat mai concis – toate realizarile tale profesionale trebuie sa fie cuprinse in una sau doua pagini, asa ca nu ocupa spatiul cu cuvinte fara importanta. In plus, un angajator nu doreste sa piarda timp descifrand fraze fara inteles sau confuze.

„Asistat”, „Contribuit”, „Ajutat”

Angajatorul nu are cum sa afle despre realizarile tale daca CV-ul tau are un continut vag. Cuvinte ca de exemplu: „asistat”, „contribuit”, „ajutat” spun toate acelasi lucru (sau, de fapt, nu spun nimic). Se pune intrebarea: „Cum ai asistat, contribuit, ajutat in cadrul unui proiect sau departament?”.

Utilizeaza aceste cuvinte cu masura si intotdeauna completeaza-le cu descrierea rolului si responsabilitatilor tale. Angajatorul trebuie sa stie ce rol ai avut in desfasurarea proiectelor si cum ai contribuit la succesul companiei.

„Cu succes”, „Eficient”

Desigur ca vrei sa evidentiezi in CV-ul tau tot ce-ai realizat. Realizarile tale profesionale vor fi mai impresionante, totusi, daca exemplifici cu situatii concrete, mentionand ce ai facut si cum ai avut succes.

Nu trebuie sa utilizezi cuvinte ca de exemplu: „cu succes” sau „eficient” pentru a-i arata unui angajator ca esti un candidat de exceptie – lasa experienta sa „vorbeasca” de la sine.
In loc sa mentionezi explicit ca un proiect a avut succes, mai bine insira realizarile una cate una si arata ca proiectul a fost un adevarat succes.

„Responsabil de…”

Aceste cuvinte: „responsabil de” poate face CV-ul sa arate ca o lista de cumparaturi. In loc sa insiri pur si simplu responsabilitatile, incearca sa evidentiezi realizarile.

CV-ul tau va avea un mai mare impact daca cuantifici realizarile tale: cum ai contribuit la cresterea profitului, reducerea costurilor sau imbunatatirea unui proces de productie.

Mentioneaza numarul persoanelor care au fost in subordinea ta, bugetul pe care l-ai supravegheat sau veniturile pe care le-ai adus companiei.

Expresiile „artificiale”

Nu „inflori” CV-ul cu expresii atragatoare. In incercarea de a suna inteligent sau profesional, ai putea sfarsi prin a-l enerva pe angajator, acesta fiind nevoit sa descifreze detaliile experientei tale anterioare.

Spune ceea ce ai de spus simplu si direct. Cuvintele pe care ar trebui intotdeauna sa le introduci in CV-ul tau sunt cuvintele cheie, deoarece angajatorii le utilizeaza pentru a selectiona CV-urile. Prin urmare, alege cateva cuvinte cheie importante pentru domeniul in care lucrezi si utilizeaza-le in CV-ul tau.

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply