• 2 Apr. 2013
  • 2 min

CV-ul: cum prezentati valoarea voastra reala

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Un articol redactat de recturam.ro pentru eJobs www.recrutam.ro Cea mai mare parte a angajatorilor citesc CV-ul inainte de a citi scrisoarea voastra de intentie. In consecinta, […]

Un articol redactat de recturam.ro pentru eJobs
www.recrutam.ro

Cea mai mare parte a angajatorilor citesc CV-ul inainte de a citi scrisoarea voastra de intentie. In consecinta, acestia trebuie sa gaseasca in CV informatiile cele mai importante despre voi si cariera voastra.

Prezentarea, structura si continutul CV-ului sunt elemente carora trebuie sa le acordati toata atentia voastra. CV-ul vostru trebuie sa contina elemente care sa va puna in valoare candidatura pentru job-ul dorit, dar trebuie sa raspunda si asteptarilor companiei.

Un CV bun nu trebuie sa includa in mod obligatoriu o descriere detaliata a experientei voastre profesionale. Mentionati doar experientele cele mai importante si incercati sa puneti accentul pe cuvinte cheie. In timpul primului interviu veti avea sansa sa prezentati cat mai multe detalii despre experienta voastra profesionala.

CV-ul vostru contine multe elemente importante. Acesta este motivul pentru care este esential ca acesta sa fie usor de citit, structurat si atractiv. Lungimea CV-ului vostru depinde de experienta, dar cele mai importante aspecte sunt pertinenta continutului si claritatea informatiilor prezentate in CV. Structura trebuie sa fie aceeasi in tot CV-ul. Adaugati in mod clar fiecare pas din cariera voastra, mentionand data de inceput si de sfarsit pentru fiecare etapa din parcursul vostru.

In cele mai multe cazuri, experientele si formarile cele mai recente apar primele in rubricile CV-ului si sunt urmate de celelalte experiente si stagii de pregatire in ordine inversa. Avantajul este ca angajatorul va vedea situatia voastra actuala care, de cele mai multe ori, este foarte importanta pentru job-ul dorit. Se recomanda acest tip de prezentare, mai ales daca aveti multi ani de experienta profesionala.

Somerii sau persoanele care au avut foarte multe functii diferite pot renunta la structura cronologica si pot pune accentul in prima parte a CV-ului pe cunostintele si aptitudinile cele mai importante pentru job-ul dorit.

Este foarte important sa aveti grija sa nu va transformati CV-ul intr-un catalog cu job-urile si formarile din trecut, deoarece este posibil sa nu atrageti in mod deosebit atentia angajatorului. Nu neglijati si celelalte rubrici care pot sa puna in valoare CV-ul.

Acestea sunt argumentele cele mai importante care va transforma in candidatul ideal!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply