• 15 Jan. 2024
  • 3 min

De ce ar trebui să aplici la joburi la început de an

joburi

„De anul acesta încep să-mi caut un job nou!” Îți sună cunoscut? Ianuarie e luna în care te-ai apucat probabil să pui în aplicare planurile în carieră pe 2024. Iar dacă vrei să-ți schimbi locul de muncă, află că începutul de an este unul dintre cele mai bune momente pentru a căuta și a aplica la joburi.

Pe eJobs.ro sunt mii de joburi active chiar în acest moment, iar datele platformei de recrutare arată că anul trecut candidații au fost cel mai activi la început de an și în primele luni ale toamnei. Iată de ce ar trebui să aplici acum și ce avantaje ai!

 

Mai multe oportunități și bugete pentru angajări

Noul an aduce și noi bugete, ceea ce se poate traduce în mai mulți bani pentru a angaja mai mulți oameni. De asemenea, companiile stabilesc noi obiective pentru business, care se pot realiza prin recrutarea unor noi colegi și formarea unor echipe noi. Și pe eJobs.ro găsești mii de joburi, iar numărul acestora crește în fiecare zi. Cele mai multe oportunități de angajare sunt comerț/retail, call center, producție, turism/HoReCa, transport/logistică. 

 

Managerii au obiective mai clare  

Companiile și-au stabilit la sfârșitul 2023 sau la început de 2024 obiectivele și planurile pentru, anul acesta. Asta înseamnă că, în luna ianuarie, un manager sau un recrutor are o imagine clară despre abilitățile și profilurile de oameni de care are nevoie compania sa. Ceea ce te avantajează și-ți oferă siguranță. Este posibil ca recrutarea să dureze o lună-două, dar dacă aplici la scurt timp de la postarea anunțului și CV-ul tău este remarcat, îți crești șansele de a schimba jobul în 2024. Recrutorii pot reține CV-ul și pentru alte posturi pe care le vor deschide pe parcursul anului.

 

Promovările cer angajări rapide

Cei care au fost promovați înainte de Crăciun se pregătesc să-și îmbrățișeze noul rol, ceea ce înseamnă adesea că există posturi vacante care trebuie ocupate rapid. De asemenea, sfârșitul de an a însemnat pentru unii angajați și încheierea colaborării cu angajatorii la care lucrau pentru ca din ianuarie să înceapă alte proiecte, ceea ce înseamnă alte roluri disponibile care trebuie ocupate rapid.

 

Profită de energia ta de la început de an

Ești poate mai odihnit, mai organizat și cu mai multă energie după vacanță. Îți dorești să-ți fie mai bine anul acesta în plan profesional și merită să-ți folosești entuziasmul pentru a-ți găsi jobul dorit. Actualizează CV-ul, scrisoare de intenție și fii activ în mediul online, fiind atent la imaginea ta din social media. Anunță că ești în căutarea de noi oportunități și stabilește conexiuni cu foști colegi ori cu prieteni, pentru a afla ce posturi sunt disponibile în companiile lor.

De ce ar trebui să ții cont când aplici la joburi

Este bine să profiți de oportunitățile de moment, dar ține cont și de faptul că și alți candidați se vor activa la început de an. De aceea, este important să arăți că ești candidatul potrivit. Iată cum te poți pregăti pentru aplicările de la început de an: 

  • Actualizează CV-ul cu accent pe abilități
    Evoluția tehnologică îi determină pe angajatori să se concentreze tot mai mult pe seturile de abilități, căutând activ candidați cu potențial pentru rolurile viitorului. Oferă exemple și cifre care-ți demonstrează abilitățile pentru a avea un avantaj în fața celorlalți candidați!
  • Arată că te potrivești jobului la care aplici. Recrutorii vor să vadă din start potrivirea ta cu jobul la care aplici, timpul lor pentru a crea conexiuni între informații fiind limitat. Arată încă din rubrica Despre mine cum te diferențiezi, include cuvinte-cheie care se regăsesc în anunțul jobului și se potrivesc experienței tale.
  • Pune accent pe flexibilitate, pe dorința de a învăța, de a te dezvolta. 
  • Păstrează CV-ul scurt, în maximum 2 pagini.
  • Citește-l pentru a evita greșelile frecvente (de ortografie, gramatică) și analizează dacă adresa de e-mail și fotografia sunt potrivite.
  • Publică informațiile din CV și pe conturile tale de social media, creând astfel o concordanță și o imagine bună din punct de vedere profesional.

Indiferent cum se prezintă lista ta de planuri pentru 2024, contează să profiți de oportunitățile momentului și să acorzi atenție constant imaginii tale profesionale. De un singur lucru mai ai nevoie. Adu curajul de a încerca ceva nou! Descoperă mii de locuri de muncă pe eJobs.ro

 

Ți-a plăcut articolul „De ce ar trebui să aplici la joburi la început de an”? S-ar putea să-ți placă și: 

 

Află care au fost cele mai mari salarii din 2023 în România

Cum să gândești un plan de carieră pentru 2024

 

 

 

A fost util articolul? 2
joburi

Leave a Reply