• 4 Mai. 2018
 • 2 min

De ce nu fac angajatorii salariile publice?

eJobs Angajatori Salarii Publice
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Întrebarea care îi macină cel mai mult pe cei care își caută un job este „de ce nu publică angajatorii salariul pentru fiecare post?” Lipsa transparenței acestei informații îi face pe mulți să creadă că recrutorul ascunde ceva, că încearcă să te păcălească sau că salariul este foarte mic, când de fapt situația este influențată complet de alți factori.

Întrebarea care îi macină cel mai mult pe cei care își caută un job este „de ce nu publică angajatorii salariul pentru fiecare post?” Lipsa transparenței acestei informații îi face pe mulți să creadă că recrutorul ascunde ceva, că încearcă să te păcălească sau că salariul este foarte mic, când de fapt situația este influențată complet de alți factori.

Căutarea unui job este pentru mulți o activitate destul de dificilă. Miza este deseori foarte mare, iar în astfel de cazuri anxietatea nu întârzie să apară. Pe www.ejobs.ro poți aplica ușor și rapid, indiferent dacă ești la calculator acasă sau în oraș, pe telefon. Simplitatea creării unui CV, găsirea tuturor posturile libere care se potrivesc profilului tău și aplicarea la ele cu un singur click au ușurat extrem de mult procesul găsirii unui nou job, dar asta nu înseamnă că au spulberat cu totul anxietatea candidaților. Nu-i nimic, o spulberăm noi astăzi! Iată motivele pentru care angajatorii nu fac salariile publice:

Fiecare persoană face jobul altfel

Cerințele postului sunt într-un fel sau altul negociabile. Dacă tu ești candidatul ideal din toate punctele de vedere, mai puțin faptul că nu știi să faci un lucru din toată lista de cerințe, asta nu înseamnă că angajatorul nu te va chema la interviu. Ai poate printre cele mai bune șanse să iei jobul. Totuși, faptul că nu poți face un lucru va influența cel mai probabil salariul final.

Experiența contează

Vei vedea că unele posturi sunt deschise atât pentru juniori, seniori, cât și pentru cei cu experiență medie. Acest lucru se întâmplă atunci când o companie caută să creeze o echipă mai mare sau chiar atunci când își dorește o persoană entuziasmată să ocupe postul, indiferent de numărul de ani de lucru în domeniul respectiv. Mulți angajatori își doresc acei seniori care deja știu să facă de toate și să se organizeze singuri, dar sunt dispuși să pregătească și juniori, atâta timp cât ei își doresc cu adevărat să învețe. Desigur, în astfel de cazuri salariul se discută în funcție de candidatul final și nu poate fi stabilit cu adevărat în avans.

Cunoaște piața și negociază

Oricare ar fi situația reală și bugetul fiecărui angajator, e important să știi cât valorează competențele tale. Nu te lăsa surprins de oferta companiilor. Pregătește-ți în avans o cifră minimă pe care o poți accepta și încearcă să o negociezi chiar și pe aceea. Poți să o accepți, spre exemplu, pentru perioada de probă și să stabilești încă de pe acum o întâlnire cu angajatorul, la finalul acesteia, pentru a discuta calitatea muncii tale și posibilitatea unei măriri. Trebuie să fii ferm însă și să găsești o cale de mijloc cu recrutorul, bună pentru toate părțile implicate. Totuși, ideal este să știi valoarea ta pe piața muncii, iar asta înseamnă să pui întrebări. Află cât câștigă și alte persoane care lucrează în domeniul tău și găsește cea mai bună variantă pentru tine.

 

Așadar, dacă salariul pentru un loc de muncă nu este afișat încă din anunțul de recrutare, nu te îngrijora. Asta înseamnă că poți să îl negociezi în funcție de experiența și cunoștințele tale. Succes!

A fost util articolul? 12
 • Theodor zice

  De fapt, am aplicat acum ceva la un job la o anumită firmă de bricolaj, unde salariul era confidențial pentru angajați.

  Dar în aceeași perioadă, apăruse un interviu cu informații pentru firma respectivă, unde se spunea că salariul angajaților era minimul pe economie, iar cei care aveau o funcție de conducere în firmă aveau cu 100 de lei în plus.

  În lipsa informațiilor de la firmă, și a dezmințirilor despre acel articol, nu pot decât să iau de bun ce scria acel ziarist…

 • Liviu Marin zice

  nu publica salariul pentru ca le e rusine, si daca lumea ar vedea cat de mica e suma, nici nu ar veni la interviu. Prefera sa ademene oamenii ca si cum ar incerca sa prinda fraieri care sa lucreze pentru ei.

  Daca salariile ar fi foarte mari, normal ca imediat le-ar pune ca sa atraga cat mai multi oameni. E logic.

  Iar agentiile pe care le intrebi ”cat e salariul” si ei raspuns cu ”pai… si pai… si sunt beneficii, si vai ce grozava e compania” ok dar CAT E SALARIUL ”pai nu putem sa zicem” atunci pa. E salariu minim pe economie si pe langa asta isi trateaza angajatii ca niste sclavi, ca un om care nu vrea sa zica adevarul, nu are morale.

  Imi pare rau sa zic asta, dar asta e adevarul.

 • Ioana zice

  Nu publica salariul din alte motive.DIn pacate,astazi,toti cei care un loc de munca,primul lucru pe care il intreaba este ,,cat e salariul,, considerand ca ,salariul mare pe care si-l doreste,il si merita.E,nu e asa. Munca ta,trebuie sa produca salariul ala cerut,plus taxele date de angajator la stat,plus asigurarile,plus cheltuielile cu angajatul(altele decat ce am zis) plus un profit pentru firma. La o multime de intervievati am constatat asta: ,,nu stiu nimic,, dar vreau salariu mare.Iar eu ca angajator i-am spus ,,pa,,.
  Nimeni nu te angajeaza ca sa aiba unde da niste bani.Oricine te anagajeaza ,vrea ca tu sa fii o investitie.Pentru angajator,dar si pentru tine.
  In momentul in care ai numai pretentii ..salariale, bonusuri,telefon,masina etc,intreaba-te daca ai valoarea necesara pentru a ridica aceste pretentii tu ca si anagajat.
  Toti vrem cat mai multi bani,dar nu stim cu se fac acei bani.

Lasă un răspuns