• 31 Aug. 2021
  • 2 min

De ce pasiunea e mai presus decât orice scuză

pasiunea
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Încă din copilărie, Iris era pasionată de croitorie, părinții ei însă nu au susținut-o în visul ei de a deveni creatoare de modă, așa că s-a resemnat și a urmat o facultate în domeniul finanțelor. La 32 de ani lucra într-o bancă, job care îi aducea o siguranță financiară, însă pe care nu a reușit să-l îndrăgească niciodată. Se sufoca într-un orășel din provincie și simțea că viața ei se oprise în loc. Până într-o zi în care a decis că a venit momentul să o ia de la zero. Și-a dat demisia și s-a înscris la o școală de haute couture din Paris, cu toate că soțul și părinții ei nu îi susțineau demersul.

Așa începe povestea eroinei din cartea pe care o citesc în acest moment, eroină al cărei portret convingător de femeie în căutarea fericirii și a împlinirii m-a pus pe gânduri. Eram în drum spre birou, spre Pipera, acolo unde, hai să recunoaștem, sunt mulți oameni care nu iubesc ceea ce fac, și analizam oamenii din jurul meu ca să-mi fac o idee despre cum arată angajatul împlinit la job. Mă uitam în jur și pot spune cu sinceritate că puțini păreau fericiți.

Tot atunci îmi puneam tot felul de întrebări: De ce unii oameni stau la un job care nu le aduce mulțumire? De ce acceptă să fie nefericiți și nu-și urmează visul? Le găseam tot felul de scuze, de la situația financiară, la acea zonă de confort, din care e al naibii de greu de ieșit.

Cum ar fi dacă la 32 de ani, ca în cazul eroinei din carte, ai ajunge să faci lucrurile din inerție și nicidecum din pasiune? Din toată povestea asta am extras câteva concluzii care sper să-ți fie și ție utile. Momentul potrivit pentru a face o schimbare este atunci când observi că nu mai duci pasiunea cu tine la birou, ci o lași acasă, într-un raft prăfuit de multă vreme.

 

Ce înseamnă să faci lucrurile din pasiune?

Când activitatea pe care o desfășori te face să uiți de timp și de spațiu, când zilele de muncă nu ți se mai par așa lungi, iar în diminețile răcoroase abia aștepți să-ți savurezi cafeaua cu colegii, atunci domeniul și jobul ales sunt potrivite! Când nu mai reușești să faci asta din diverse motive, începe o filă nouă!

Dacă nu mai găsești lucruri care te fac fericit la jobul tău, atunci fă ceva! Adesea, presiunea ne conduce spre cele mai bune decizii. Suntem generația care are toate ușile deschise, iar, cu puțin curaj, ambiție și răbdarea de a face lucrurile cu pași mărunți putem ajunge acolo unde ne dorim.

Nu am aflat încă povestea completă a eroinei de care vă povesteam la început, nu știu în ce direcție a dus-o destinul, căci mai am puțin de citit până la finalul cărții, însă de un lucru sunt convinsă: indiferent de vârstă, dacă ești într-un moment în care simți că nu ești fericit la job, explorează oportunitățile, pentru fiecare dintre noi există un loc potrivit pe piața muncii. Caută acel ceva care te mulțumește, iar după câteva experimente, vei înțelege sensul expresiei sky is the limit!

 

Ți-a plăcut articolul despre pasiunea la job? Citește și:

5 greșeli în negocierea pentru o mărire de salariu

Cum arată CV-ul ideal pentru un job în IT

Întrebări pe care să ți le adresezi înainte să faci o schimbare în carieră

 

A fost util articolul? 16
pasiunea la jobprimul jobschimbă jobul
  • AvatarAna zice

    Foarte interesant articolul, cum se numeste cartea?

    • Mihaela PascariMihaela Pascari zice

      Mulțumim de feedback. Cartea se numește „Fericirea îmi scapă printre degete”, scrisă de Agnes Martin-Lugand. Lectură plăcută!

Leave a Reply