• 11 Jan. 2023
  • 3 min

De ce se lasă încă așteptată promovarea la care visezi

De ce se lasă încă așteptată promovarea la care visezi

Te-ar tenta să ocupi o poziție superioară ierarhic? Tânjești după o nouă provocare în cadrul aceleiași companii? Indiferent dacă există oportunități sau nu, obiceiurile tale te pot așeza pe lista managerului tău pentru o potențială promovare sau, dimpotrivă, îți pot sabota șansele de avansare.

Dacă te gândești că muncind din greu și adunând experiență e de ajuns, atunci poate e cazul pentru o reevaluare. Te întrebi care sunt obiceiurile de care ar trebui să te ferești pentru a evita o stagnare în carieră? Ți le dezvăluim în cele ce urmează:

 

Te plângi adeseori

Mulți angajați se plâng din când în când, fie că este vorba despre deadline-uri, șefi pretențioși sau proiecte plictisitoare. Dar dacă nu ești conștient de cât de des te plângi, s-ar putea să fii perceput drept plângăciosul șef de la birou. Și odată ce ți-ai câștigat această etichetă, managerul tău ar putea ezita să-ți ofere promovarea mult râvnită de teamă că, dacă-ți asumi un rol superior, vei răspândi această atitudine și-n rândul colegilor.

 

Iei pasiv deciziile

E important să ai un rol activ în dezvoltarea carierei tale, să-ți construiești în jur o rețea de profesioniști care să nu acționeze doar ca un sistem de sprijin, ci și să servească și drept potențiali mentori pentru parcursul tău profesional. Degeaba speri că promovarea va veni de la sine sau că vei fi prima persoană luată în calcul pentru o poziție superioară dacă tu nu îți exprimi nici măcar interesul.

De asemenea, dacă ești interesat de un anumit rol sau de o direcție particulară în carieră, urmărirea unei persoane care deține o poziție similară este o mișcare grozavă. Acest tip de cercetare este esențial pentru că s-ar putea să descoperi că promovarea pe care o dorești nu este atât de atractivă la o privire mai în detaliu. Și nu lăsa lucrul de la distanță să-ți stea în calea visurilor. Poți interacționa cu profesioniștii pe care-i admiri și prin intermediul platformelor profesionale de socializare!

 

Accepți prea multe sarcini noi deodată

Dacă vrei o promovare, s-ar putea să crezi că biletul tău pentru ea constă în asumarea cât mai multor proiecte noi. Problema cu această abordare, este că rișți să ai mai multe sarcini decât poți duce și să le bifezi pe repede-înainte, fără a le acorda atenția cuvenită și fără a excela în vreun fel în rezolvarea lor. În plus, dacă-ți asumi prea multe sarcini noi, s-ar putea să începi să-ți neglijezi vechile responsabilități – cele care s-ar putea să nu dispară în primă fază. Și asta l-ar putea determina pe managerul tău să-ți pună la îndoială capacitatea de a-ți gestiona eficient timpul și volumul de muncă.

 

Nu ești dispus să recunoști când greșești

Angajații trebuie de obicei să dobândească noi abilități și cunoștințe odată ce sunt promovați pe o nouă poziție, iar managerilor le este mai dificil să antreneze angajații care cred că știu tot și nu recunosc cu ușurință atunci când nu înțeleg ceva. Aceasta poate deveni o problemă și mai gravă atunci când angajații trebuie să-i gestioneze și pe alții din noua lor poziție, iar refuzul lor de a recunoaște atunci când nu știu ceva poate împiedica munca echipei.

 

Îți câștigi șeful de partea ta, dar nu și colegii, atunci când vizezi promovarea

Promovarea nu este linia de sosire. Este doar un prim pas. Fiecare zi este ca un interviu, chiar și după ce ai ajuns la următorul pas pe scara ierarhică. Toată lumea contează, de la asistent până la director. Tratează-i pe toți cu bunătate, demnitate și respect. Află toate numele persoanelor cu care interacționezi. Nimeni nu este sub tine. Și nu este de ajuns să dezvolți o bună relație cu managerul tău pentru a excela dintr-o anumită poziție, ci e important să te înțelegi cu cât mai mulți dintre colegi.

Vestea bună este că, dacă te concentrezi pe cultivarea obiceiurilor potrivite, vei fi echipat cu cele mai bune practici pe tot parcursul vieții, indiferent de rolul sau industria în care activezi.

 

Ți-a plăcut acest articol despre obiceiurile care-ți pot împiedica promovarea? Citește și:

Cum să faci follow up după un interviu

Ce ar trebui să știi dacă îți dorești să devii manager

A fost util articolul? 4
ce împiedică promovareaobstacole promovarea

Leave a Reply