• 21 Sep. 2017
  • 2 min

Despre bine și rău în termeni de Performance Management

Performance Management HR Summit Iasi 2017

Au mai rămas două săptămâni până la Conferința de Resurse Umane, HR Summit Iași, iar agenda evenimentului ne oferă tematici interesante și abordări curioase a unor subiecte de care ne lovim zilnic în industria HR.

De la provocări în recrutare, leadership, detașări internaționale, gestionarea conflictelor la abordări din perspectiva neuroștiinței în ceea ce privește Performance Management-ul, iată câteva detalii despre ceea ce te așteaptă la eveniment:  

Despre capcana propriului success

Cu siguranță fiecare categorie de angajat a trecut prin momente în cariera sa în care a simțit că munca pe care o face nu îl mai motivează, momente în care simte că aptitudinile pe care le are nu mai aduc progrese. Cum precedează omul de HR în această situație?

 

„Capcana propriului succes sau când nu mai ai nevoie de aceleași calități care ți-au adus reușite” este tematica pe care Mădălina Bălan, Managing Partner la Hart Consulting o abordează în cadrul conferinței HR Summit.

 

Ce vei afla în cadrul prezentării? Că există o relație directă între succes și performance management, un element important în relația dintre angajat și angajator. Este esențial transferul de informații dintre aceștia pentru o bună îndeplinire a task-urilor. Totodată, „good” leadership nu înseamnă numai capacitatea liderului de a-i inspira pe angajați, ci și de responsabilitatea mutuală dintre cei doi.

Știința din spatele Performance Management-ului

Totodată, Performance Managementul depinde și de modul de percepere a task-urilor primite de către angajați. Dr. Maryam Bigdeli relatează într-un interviu acordat LDL (Leadeship Development Ltd.) despre ganglia bazală sau creierul impulsiv – denumit și “habit brain” – care este activat atunci când sarcinile devin rutină; și amigdala sau “centru de teamă”. Mai exact, creierul uman tinde să creeze stări de anxietate în momentul în care o persoană devine responsabilă de un task pe care nu-l stăpânește, în timp ce atunci când devine responsabilă de un task cu care e obișnuit și pe care îi e ușor să îl îndeplinească, aceasta reușește să fie mult mai productivă.

 

Cătălin Constantin, Head of HR la SCC, va aborda în cadrul conferinței HR Summit acest subiect aparte și anume „A Neuroscience approach to Performance Management”.

Gestionarea relațiilor la job

Relațiile de muncă stârnesc uneori reacții pe care nu ni le dorim. Chiar dacă la prima vedere par inofensive, acestea au rădăcini mult mai adânci și implicații mult mai serioase. Amenințarea, sabotajul, umilirea sau intimidarea sunt forme de hărțuire la locul de muncă. Un studiu realizat de Dr. Judy Blando (University of Phoenix) susține că 75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă. Repercusiunile sunt diverse: de la nivel de stres ridicat, instabilitate emoțională, nivel de performanță scăzut sau chiar și demisii.

 

„Cum să gestionezi o reclamaţie de hărţuire a unui angajat” este tematica abordată de Andreea Suciu, Head of Employment la Noerr, în cadrul HR Summit Iași. Prin intermediul workshop-ului pe care îl va susține, Andreea le va împărtăși managerilor de HR cele mai bune practici cu privire la modul de abordare și gestionare a unui subiect atât de sensibil.

 

Detalii despre înscriere, lista completă a speakerilor și tematicile abordate sunt disponibile pe site-ul conferinței: www.iasi.hrsummit.ro.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply