• 21 Aug. 2019
  • 1 min

IMM-urile au dat drumul la angajări în 2019

joburi-in-imm-uri
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Peste 87.000 de joburi au fost scoase în piață de la începutul anului de angajatorii care fac parte din categoria companiilor mici și mijlocii, numărul fiind în creștere cu peste 60% față de aceeași perioadă a anului trecut (ianuarie – august). În total, aproape 12.500 de IMM-uri au postat cel puțin un anunț de angajare pe platforma de recrutare online eJobs.ro în primele șapte luni ale anului.

Joburi în IMM-uri: în ce domenii au fost cele mai multe

Cele mai multe joburi au fost postate de companiile care activează în domeniul vânzărilor (2.115), fiind urmate de Resurse Umane (2.100 de locuri de muncă) și Bănci (1.932). Următoarele în topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajărilor, sunt companiile din sectorul Achizițiilor, cele din Alimentație / HoReCa și Transport / Distribuție.

universum survey

Află acum dacă ți se potrivește cariera aleasă!

De cealaltă parte a clasamentului, cu mai puțin de 200 de locuri de muncă disponibile de la începutul anului și până în august se află companiile cu activități în Service-uri și Reparații, cele din Farma, Petrol și Gaze și Asigurări.

”Companiile mici și mijlocii au avut un an de creștere impresionantă și au ieșit la ”vânătoare” de candidați, oferind, în multe cazuri, condiții similare cu marii jucători multinaționali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale și beneficii extrasalariale, ci și de perspective de dezvoltare, flexibilitate și promisiunea unor proiecte atrăgătoare. Din toate aceste motive, și candidații sunt destul de atrași de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri și foarte tineri, care caută mai degrabă experiențe care să-i dezvolte decât salarii mari”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, în România sunt peste 600.000 de întreprinderi mici și mijlocii, care cumulează mai bine de jumătate din numărul total de angajați de pe piață. Salariul mediu net pe care îl câștigă un angajat care lucrează într-un IMM este de aproximativ 700 de euro pe lună.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Salariile din bancă, pe penultimul loc în regiune. Află cât câștigi în România

Codul Muncii: Tot ce trebuie să știi dacă ai un job sau vrei să obții unul

Ce așteaptă companiile de la oamenii care aplică la internship-uri

A fost util articolul? 2
angajare

Leave a Reply