• 3 Jun. 2021
 • 10 min

Încep programele de internship. Află aici ce stagii poți urma

internship

Este un moment bun pentru a face primul pas în carieră. Dacă anul trecut, pe fondul restricțiilor pandemiei, oferta de internship-uri a fost restrânsă, unele desfășurându-se online, altele fiind amânate, acum ai șansa de a învăța stând fizic alături de profesioniști în diferite domenii de activitate. Companii mari, unele internaționale oferă stagii de formare în domeniul auto, în marketing, IT, audit, vânzări, comerț, gastronomie și toate sunt plătite, așa cum cere legea internship-ului.

La o privire asupra anunțurilor de joburi, vei observa că majoritatea angajatorilor cer experiență sau consideră experiența un avantaj. Dar cum o obții când ai agenda încărcată cu numeroase cursuri, proiecte și examene? Ți se pare poate că ești într-un cerc vicios: vrei un job, dar nu ai experiență. Pentru a deprinde experiență relevantă, de multe ori ți se cere un minimum de implicare, un program de voluntariat/internship. Și în cazul acestor programe, cerințele angajatorilor diferă, unele internship-uri se adresează strict studenților, altele absolvenților, iar nivelul de carieră poate fi fără experiență sau entry level. De unde începi? Contează să găsești acele programe care se potrivesc nivelului tău de studii și de carieră, dar și timpului pe care îl poți dedica.

 

Cum ajungi la programul de internship care ți se potrivește

Pe eJobs.ro, la filtrarea rezultatelor după tipul jobului Internship/Voluntariat se găsești sute de internship-uri desfășurate vara sau toamna sau chiar pe o perioadă mai lungă de până la 6 luni. Poți restrânge căutarea din pagina de joburi -> Filtrează rezultate -> bifează la Nivel studii: Student sau Absolvent și la Tipul jobului Internship/Voluntariat. O altă variantă este să bifezi nivel carieră: Fără experiență și tipul Jobului Internship/Voluntariat. Documentează-te și despre companii pentru a înțelege mai multe despre ceea ce fac, dacă cultura lor organizațională ți se potrivește.

Cum te pregătești 

După ce ai identificat programul de internship care ți se potrivește contează să faci primul pas prin actualizarea CV-ului. În obiectivul profesional arată motivația ta pentru jobul la care aplici și punctele tare forte pe care le poți identifica prin următoarele întrebări: Prin ce mă diferențiez de ceilalți candidați? Ce ofer angajatorului astfel încât să-l conving că sunt omul potrivit pentru echipa lui? La experiență poți menționa studiile, oferind detalii despre proiectele la care ai lucrat în facultate pe care le consideri relevante pentru a face față cerințelor programului de internship. De asemenea, menționează aptitudinile: limba engleză și nivelul de cunoaștere al acestei limbi străine, competențele de lucru în programe precum MS Office (în special Excel și Power Point), precum și în programe specifice domeniului tău de activitate sau limbajele de programare cunoscute. Adaugă și o scrisoare de intenție care dă un plus aplicării tale când nu ai experiență, precum și un link către portofoliu de proiecte/site personal.

 

Programe de internship în 2021

 

Marketing Trainee la Danone

Ce trebuie să știi
Tocmai ce ai terminat studiile în domeniul economic, în administrarea afacerilor sau în marketing și îți dorești o carieră într-o companie care să-ți ofere ocazia de a pune în aplicare cunoștințele? Pe eJobs găsești programul Marketing Trainee, desfășurat în cadrul companiei Danone. Experiența nu este necesară, dar contează mult dacă ai făcut parte dintr-o asociație de studenți sau ai avut un stagiu într-o companie multinațională. Internship-ul se adresează persoanelor calificate și absolvenților, fără experiență sau entry level. 

Ce înveți
Vei avea ocazia de a învăța care sunt pașii pentru realizarea unui plan de marketing și cum să pui în practică acțiunile de marketing pentru a promova și dezvolta brandul.

Ce ar trebui să menționezi în CV
Încă din obiectivul profesional arată că îți dorești o carieră în marketing și menționează punctele tale forte. Pune accent pe faptul că poți lucra independent, pe competențele de planificare și management de proiect. Contează să lucrezi bine în echipă, să fii proactiv și entuziast, curios, deschis și orientat către consumator; dispus să lucreze într-un mediu internațional dinamic și complex. Sunt apreciate abilitățile analitice, atenția la detalii, interesul tău pentru ceea ce este nou în mediul digital și social media. De asemenea, contează abilitățile excelente de comunicare în limba engleză și română. 

Ce câștigi
Vei avea ocazia de a învăța și de a te bucura de mentori cu experiență în brand management, precum și ocazia de a lucra alături de colegi internaționali și de a face schimb de bune practici. Vei câștiga experiență în marketing într-o companie multinațională care va contribui mult la deschiderea unor noi oportunități în cariera ta.

 

Working Student in Organizational Assistance, Engineering Ce la Bosch România


Ce trebuie să știi

Vara aceasta poți avea parte de un program intens de învățare în cadrul companiei Bosch. Programul este sezonier, se desfășoară în sediul companiei din Cluj Napoca, fiind destinat studenților și absolvenților care sunt entry level.  

Ce înveți 
Vei deprinde abilități tehnice și digitale, misiunea ta fiind să distribui informațiile în cadrul echipei, folosind comunitățile, listele de distribuție a e-mailurilor și alte soluții IT, să asiguri crearea prezentărilor în intranet și organizarea documentației companiei. De asemenea, vei avea și atribuții administrative precum programarea atelierelor, evenimentelor în echipă, menținerea comunicării cu partenerii interni și externi.

Ce ar trebui să menționezi în CV

Începe CV-ul cu motivația ta de a te dezvolta continuu și menționează abilitățile soft prin care să arăți că ești o persoană organizată, care comunică și interacționează ușor, lucrează bine în echipă, dar și autonom. La abilitățile hard, este important să precizezi cunoștințele de lucru în Microsoft Office și în alte tool-uri IT.

Ce câștigi

Ai program de lucru flexibil, precum și numeroase reduceri pentru masa prânz și subvenții zilnice la cantina / restaurantul companiei. Beneficiile sunt flexibile, pe lâmgă salariu vei avea și un buget lunar care poate fi utilizat pentru mai multe servicii diferite. De asemenea, compania îți oferă și asigurare medicală.

 

IT Internship la Procter & Gamble Urlați

Ce trebuie să știi
Programul de internship este potrivit dacă ești student în an terminal la o facultate de matematică/informatică. Vei fi plătit și vei avea ocazia de a continua și studiile. Durata stagiului este între 3-6 luni, în funcție de programul de studiu și de proiecte, cu posibilitatea de angajare full-time.

Compania caută studenți curioși din fire și specialiști în tehnologie, cu o abordare energică și axați pe dezvoltarea ideilor. Ca stagiar vei avea ocazia să lucrezi îndeaproape cu managerii de operațiuni, cu inginerii, precum și cu manageri de produse. Vei ajuta la definirea proceselor necesare pentru digitalizarea și dezvoltarea de noi tehnologii în domeniul producției.

Ce înveți

Ai ocazia de a învăța noi tehnologii pentru vizualizarea și integrarea datelor (Thingworx, PowerBI) sau automatizarea inteligentă (BluePrism, Workfusion, PowerBI, Microsoft Flow). Încă din prima zi, vei fi responsabil de desfășurarea unui proiect și vei avea activități specifice. Echipa te va susține în procesul de învățare, prin coaching și mentorat continuu, precum și prin interacțiunile cu profesioniști din întreaga lume cu experiență în domeniu.


Ce ar trebui să menționezi în CV

Punctează-ți cunoștințele din domeniul IT (pot fi automatizare, robotică, informatică, știință și tehnologie), precum și cunoștințele de SQL / MySQL, JavaScript, PHP. De asemenea, contează mult o experiență anterioară în domeniul datelor, în design-ul aplicațiilor. La fel de importante sunt și abilitățile soft: inițiativă, rezolvarea problemelor, leadership. Oferă exemple concrete de situații în care ai deprins sau ai dat dovadă că ai aceste abilități.

 

Ce câștigi

Internship-ul este plătit și pe lângă salariu ai și beneficii precum un plan sportiv, asigurare medicală și alocație de cazare (pentru stagiari din afara regiunii Prahova). Poți decide împreună cu managerul un program de lucru flexibil care îți permite să ajungi la universitate pentru cursuri/examene importante atunci când este necesar. La finalizarea cu succes a stagiului poți primi o poziție permanentă în echipă. Compania oferă oportunități pentru dezvoltarea viitoare a carierei, apreciază inițiativele și susține echilibrul între viața profesională și viața personală.

 

eMAG Tech Talent Internship


Ce trebuie să știi
eMAG TechTalent Internship este un program de mentorat, training și start în carieră organizat pentru cei mai talentați tineri din România, gata să-și folosească superputerile și să-și demonstreze potențialul și pasiunea într-un business în continuă dezvoltare.  Vei lucra pe proiecte de business pentru a livra soluţii personalizate pentru clienți, menite să le îmbunătățească experiența. Vei beneficia de training-uri care îți vor dezvolta atât competențe tehnice, cât și pe cele soft, de relaționare și comunicare. Internship-ul se adresează studenților și absolvenților cu nivel de carieră: fără experiență sau entry-level. Interviul constă într-un test de logică și unul tehnic, adaptate experienței căutate de companie. 

Sunt disponibile 8 posturi de internship

PHP Master – Fii pregătit să vii cu propriile idei și soluții. Va trebui să fii atent aproape tot timpul la componentele de back-end, pentru a scrie cod cât mai eficient, și să ții cont de valorile și practicile Agile.

Data Hero – Vei înțelege ce înseamnă imagine matching și învăța cum să dezvolți algoritmi de machine learning.

SAP Magician – Din rolul SAP Magician, vei lucra mult cu zona de programare, design, testare și debugging pentru a implementa, îmbunătăți și oferi suport modulelor de SAP.

Captain Data – Te vei întâlni cu tehnologii noi, precum Spark și Hadoop, pe care le vei putea folosi pentru a oferi acces rapid la date și informații vitale pentru misiune și altor supereroi.

Business Wizard – Fii pregătit să gestionezi relații complexe de business și să găsești indicatori pentru a susține decizii importante.

Project Guardian –  Din rolul Project Guardian vei colabora cu supereroii din echipele de proiect pentru a te asigura că toate cerințele, termenele și estimările proiectului sunt pe drumul cel bun.

Product Star –  Un Product Star dă sens unei idei și urmărește, etapă cu etapă, procesul de dezvoltare, confirmând strategia de business și măiestria echipei de development.

Frontend Developer –  Îți vei folosi atenția la detalii și imaginația pentru a combina arta designului cu arta programării și pentru a transpune viziunea designerilor UI/UX în elemente funcționale folosind tehnologiile de bază ale web-ului (HTML, CSS, JavaScript).


Ce înveți
În funcție de programul de internship ales, vei învăța să scrii cod într-un mod eficient și corect sau să dezvolți algoritmi de machine learning. Vei învăța să lucrezi cu tehnologii noi precum  precum Spark și Hadoop. De asemenea, vei obține abilități în business management, project management și o deschidere spre gândirea soluțiilor în funcție de feedback-ul clienților. 


Ce ar trebui să menționezi în CV
Să arăți că ești pasionat de tehnologie, că experimentezi și cauți mereu idei out of the box și soluții noi. Contează mult studiile în domeniul IT, dar mai mult cunoștințele de PHP, Frontend (HTML, CSS, JavaScript), date, project management (în funcție de programul de internship la care aplici). 

 

Ce câștigi

 • Program plătit de învățare accelerată
  În perioada internshipului vei intra într-un program de training unde vei afla mai multe despre tool-urile și fluxurile folosite în activitatea companiei, dar îți vei îmbunătăți și cunoștințele tehnice. În funcție de rolul pentru care vei opta, vei învăța chiar de la viitorii tăi colegi, specialiști cu experiență, despre noțiunile tehnice și vei avea ocazia de a participa la implementarea proiectelor.
 • Un job full time
  Dacă vei îndeplini cu succes misiunile la care vei participa, te vei putea alătura companiei eMAG ca supererou cu normă întreagă (angajat full-time).


Beneficii ca angajat: 

 • Acces la peste 3.000 de cursuri online
 • Buget flexibil lunar
 • Abonament medical
 • Abonament la Bookster
 • Mod de lucru hibrid

 

Flexible Internship in Audit – EY Express


Ce trebuie să știi
Programul de internship din cadrul echipei de suport audit al companiei Ernst &Young îți oferă instruirea, îndrumarea și dezvoltarea abilităților necesare pentru a avea cu adevărat impact în domeniului auditului. Un singur post de intern este disponibil pentru fiecare dintre orașele: Cluj, Iași, Timișoara și Chișinău. Ești eligibil dacă ești student sau absolvent, iar nivelul tău de carieră este fără experiență sau entry level.

Programul de internship începe de 1 septembrie. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici azi, iar dacă CV-ul tău va fi considerat potrivit de către echipa EY să menții legătura online cu reprezentanții companiei, să susții testele și să fii pregătit să impresionezi un coleg senior din tranzacții într-un interviu final!

Ce înveți
Vei învăța să analizezi datele din spatele afacerilor clienților pentru a le oferi acestora, investitorilor lor și autorităților de reglementare a pieței o imagine clară a performanței. Vei învăța mult din lucrul la o varietate de proiecte pentru o gamă variată de clienți. Vei avea ocazia de a obține certificări (plătite de companie) și de a te bucura de formare națională și internațională.

 

Ce trebuie să menționezi în CV
Detaliază studiile tale în domeniul economic precum și motivația de a începe o carieră în domeniul auditului într-o companie internațională. Contează mult să arăți că stăpânești Excel-ul și Power Point-ul și ai cunoștințe bune de limba engleză.


Ce câștigi
Echipa îți oferă coaching astfel încât să fii la zi cu tot ceea ce este nou în domeniul auditului. De asemenea, te vei bucura de zile suplimentare de vacanță când sărbătorile legale sunt într-un weekend. Vei putea să-ți exersezi hobby-ul împreună cu ai tăi colegi în cadrul evenimentelor organizate în echipă. Vei avea o mulțime de reduceri, precum și servicii medicale incluse în abonament. Programul este flexibil: 4 ore, 6 ore sau 8 ore pe zi.

 

Internship în inginerie mecanică/producție la TenarisSilcotub

 

Ce trebuie să știi
Programul Internship de Vara 2021 se adresează studenților din anii 3 și 4 de facultate și celor de la master din România și este derulat la Zalău. Programul este remunerat.

Agenda selecției:

 • Iunie: selecția studenților care vor intra în programul de internship, alocarea proiectelor și stabilirea detaliilor administrative
 • În perioada iulie – septembrie are loc desfășurarea programului

Ce vei învăța
Vei deprinde abilități atât tehnice în zona de producție, automatizări, tehnologie, calitate, cât și în ariile non-tehnice – planificare, supply chain, mediu.

Ce ar trebui să menționezi în CV
Este apreciat un CV actualizat în care să precizezi studiile în domeniul Mecanică / Mecatronică / Robotică / Autovehicule Rutiere / Construcții de mașini, precum cunoștințele de limba engleză la nivel mediu/avansat (un criteriu obligatoriu).

Ce câștigi
10 săptămâni (iulie-septembrie) de experiență complexă, conform domeniului de studiu, pe un proiect specific cu impact și aplicabilitate în cadrul companiei. Vei lucra la proiecte disponibile atât în ariile tehnice, cât și în ariile non-tehnice având întotdeauna ghidarea unui supervizor. Internshipul este remunerat. Vei avea asigurată masa de prânz și cazarea (în funcție de caz).

 

Internship Recrutare la APT Resources & Services


Ce trebuie să știi
Dacă îți dorești să dezvolți o carieră în recrutare într-o echipă tânără și vorbești bine limba engleză, internship-ul de la compania APT Resources & Services s-ar putea să ți se potrivească.
Internship-ul este adresat studenților și absolvenților, fără experiență sau cu nivel entry-level. 

Ce înveți
Vei deprinde abilitatea de a scana CV-urile pentru a identifica candidații potriviți posturilor, capacitatea de a căuta direct candidații pe platformele de joburi sau în rețelele profesionale, vei învăța cum să susții interviuri și să menții la zi baza de date.

Ce ar trebui să menționezi în CV

Începe CV-ul cu motivația ta pentru internship-ul în recrutare și punctează două-trei calități profesionale care consideri că te diferențiază. La experiență poți menționa cursurile/proiectele din timpul facultății, poate chiar mici proiecte de recrutare (de exemplu în asociațiile studențești), iar la abilități limba engleză, nivelul avansat fiind cel dorit de angajator.

Ce câștigi
Ai oportunitatea de a învăța și de a te dezvolta alături de specialiști cu experiență în resurse umane. Internship-ul este plătit și include și un pachet de beneficii format din tichete de masă, asigurare medicală, decont transport.

 

Internship în vânzări 

Ce trebuie să știi
Dacă ești pasionat de mașini și ai și abilități de negociere, poți începe o cariera în vânzări.
Alături de echipa Automobile Bavaria ai posibilități de dezvoltare profesională, beneficiind de sprijinul, experienţa si entuziasmul colegilor. Stagiul se adresează absolvenților fără experiență și va presupune un program full-time. Durata acestuia va fi de o lună și jumătate.

Ce înveți
Vei deprinde tehnicile de vânzare prin training la job și vei cunoaște detalii despre mașini.

Ce ar trebui să menționezi în CV

Detaliază pasiunea pentru mașini, precum abilitățile de negociere. Studiile în domeniul auto sau în comerț sunt importante. De asemenea, pentru a te califica ai nevoie de permis de conducere categoria B, pe care să-l menționezi în CV.

Ce câștigi
La finalul programului de internship, dacă ai calități pentru activitatea de vânzari, vei putea să te alături echipei.

 

Cook Free Educational Program  – Olanda

 

Ce trebuie să știi
Urmează-ți pasiunea pentru gătit prin aplicarea la un stagiu practic în Olanda. Pentru a putea aplica trebuie să ai peste 18 ani, cetățenie europeană, să ai cunoștințe de limba engleză de bază și o diplomă de bacalaureat în original. Pentru a intra în Olanda trebuie să fii admis la Stagiul practic, organizat de Academia Orange și să ai Curs de gătit continental 6 săptămâni de HRC Culinary Academy din Sofia de unde să obții și certificatul profesional complet Art culinar.

Ce înveți
Vei deprinde arta de a pregăti ingredientele pentru a le folosi la gătit în diverse ustensile sau grillere. Vei învăța să creezi meniuri gestionând în același timp costurile alimentelor. Te vei forma ca lider, jobul tău presupunând și instruirea oamenilor din bucătărie pentru a oferi o experiență plăcută clienților. De asemenea, vei deprinde și abilități în zona administrativă prin verificarea calității ingredientelor, monitorizarea stocului de alimente și plasarea comenzilor, asigurarea respectării standardelor de igienă alimentară și de sănătate și siguranță.

Ce ar trebui să menționezi în CV
Pasiunea ta pentru gătit și experiența deprinsă (chiar și într-un cadru informal) cu exemple concrete. De asemenea, menționează cunoștințele de limba engleză și studiile (obligatoriu diploma de bacalaureat).

Ce câștigi
Experiență internațională deprinsă de la chefi cu experiență. Stagiul va avea 1.360 ore la un hotel sau restaurant din Olanda, planificat conform legii olandeze. Vei avea asigurate cheltuielile de călătorie și preluarea de la aeroportul din Olanda, cazarea gratuită, taxa săptămânală de stagiu, hainele de lucru gratuite, cursul de prim ajutor gratuit, curs de olandeză prin aplicație, rambursarea taxei pentru testul Covid-19. După absolvire, ai șansa de a obține un loc de muncă de bucătar în Olanda.

Internship-ul este plătit astfel: în timpul stagiului cu normă întreagă în Olanda, vei primi 100 euro pe săptămână. În timpul cursului cu normă întreagă din Sofia vei primi 60 de euro pe săptămână. Salariul brut după absolvire va fi de 1.800 euro/lună. 

 

Ultimul an ți-a arătat cât de important este să ai experiență de lucru pentru a face față unor perioade incerte. Și e momentul să profiți de oportunitățile de internship tot mai numeroase, în domenii variate și pentru niveluri diferite de studii și carieră. Le găsești pe eJobs sau la 021 9124 unde te ghidăm pentru un start bun în carieră. Curaj! Suntem aici pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? S-ar putea să-ți fie utile și aceste articole:

 

Aplici la primul job? Iată la ce se uită recrutorii în CV și la interviu

 

 

Ești la primul job? Cum te documentezi despre o companie

A fost util articolul? 1
internship

Leave a Reply