• 31 Jul. 2012
  • 2 min

Interviul de angajare pentru un job de vara

Niciodată nu e prea târziu să-ți schimbi cariera
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Chiar daca este vorba de un job sezonier, pregateste interviul cu aceeasi seriozitate si profesionalism! Cauti un job de vara si ai ajuns la etapa […]

www.recrutam.ro

Chiar daca este vorba de un job sezonier, pregateste interviul cu aceeasi seriozitate si profesionalism!

Cauti un job de vara si ai ajuns la etapa interviului? Nu este cazul sa te relaxezi inca. Chiar daca se bazeaza in principal pe studenti pentru realizarea activitatilor sezoniere, multe firme isi realizeaza o buna parte din cifra de afaceri anuala pe perioada verii. Prin urmare, interviul de angajare este unul cat se poate de serios.

Desi poate fi vorba de numai cateva saptamani de lucru, procesul de recrutare nu este mult mai lejer decat in cazul unui job obisnuit. Este adevarat ca cerintele sunt in general mai putin ridicate, insa accentul este pus pe operationalitatea si seriozitatea candidatului.

{article-4210.gif}
Interviul pentru un job de vara parcurge aceleasi etape si necesita aceeasi pregatire ca un interviu obisnuit.
Inainte de a ajunge la interviu, gandeste-te la urmatoarele aspecte:
• care este perioada exacta in care esti disponibil pentru a lucra: acest aspect constituie un criteriu de departajare intre candidati;
• ce competente si calitati ai: gaseste o modalitate de a le pune in valoare, tinand cont si de cerintele din anuntul de angajare;
• ce intrebari iti poate pune angajatorul, dupa ce va citi CV-ul si scrisoarea de intentie: principalele teme abordate de acesta vor fi legate de disponibilitate, mobilitate (permis de conducere), limbile straine cunoscute, etc.

Nu uita sa te informezi cu privire la firma angajatoare. Citeste informatiile de pe site-ul companiei, cauta mai multe detalii despre domeniul de activitate, inclusiv despre numele si functia persoanei cu care vei sustine interviul. Orice informatie in plus conteaza si te poate ajuta sa fii mai relaxat si mai sigur pe tine in ziua interviului.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa-l arati la orice interviu, in orice situatie, este motivarea. Angajatorul cauta in ochii candidatilor acea stralucire si acea dorinta de a obtine un job. Cand te afli fata in fata cu angajatorul, pastreaza-ti calmul si zambeste des. Fii politicos si arata-ti interesul pentru orice informatie pe care o dai sau o primesti.

De multe ori, atitudinea poate constitui un avantaj enorm in fata altor candidati care poate sunt mai potriviti din punct de vedere al competentelor, insa nu sunt la fel de motivati si de entuziasti. Mai ales in cazul unui job sezonier, in care perioada de proba este extrem de scurta si timpul este foarte pretios, este foarte important sa demonstrezi ca esti persoana potrivita inca de la interviu.

Indiferent de domeniu si de tipul activitatii, trateaza cu seriozitate interviul pentru un job de vara pentru a obtine un raspuns pozitiv!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
perioada de proba

Leave a Reply