• 15 May. 2023
  • 3 min

Ce se întreabă recrutorii după participarea ta la un interviu

intrebari-si-raspunsuri-interviuri

„Oare ce impresie le-am făcut?” este întrebarea care nu prea îți dă pace după interviul cu managerii unei companii. Iată câteva indicii despre reacțiile și discuțiile pe care le pot avea cei din echipele de recrutare.

Ți-ar plăcea să afli ce a contat pentru recrutori, cum ai fost văzut în comparație cu ceilalți candidați, dacă decizia este una forțată de anumite împrejurări sau chiar au ales obiectiv. Totul pentru a ști ce să îmbunătățești în activitatea ta la noul job sau la următoarele interviuri. Află câteva întrebări pe care și le pun oamenii de HR după interviu!

 

Intrebari si raspunsuri interviuri. Ce se întreabă recrutorii după participarea ta

Cât de entuziasmată este această persoană să lucreze pentru noi?

Un interviu cu managerul îți testează atât cunoștințele, cât și abilitățile și, mai ales, reacțiile. Este important să admiți că nu poți ști răspunsurile la toate întrebările, însă poți avea atitudinea potrivită. Naturalețea, zâmbetul și efortul de a găsi în experiența ta acele situații care pot fi exemple pentru întrebarea managerului, sunt, adesea, cele mai apreciate.

Mai presus de calificarea ta, este important entuziasmul de a lucra pentru o companie. Energia de care dai dovadă la interviu este și subiect de discuție în biroul managerului și acel punct forte care aduce un plus CV-ului tău. Dacă nu ești sigur că ai arătat acest entuziasm pentru că emoțiile nu-ți dădeau pace, mai ai o ocazie de a-l arăta după interviu printr-un e-mail cu titlul: „Mulțumesc!” Detaliază acele aspecte care ți-au plăcut și, cel mai important, ce ai putea face pentru companie din noul rol.

 

Cât de repede poate să înceapă candidatul?

Una dintre întrebările-cheie din timpul interviului este: „Când poți începe activitatea?”, un indiciu clar că echipa de recrutare se grăbește și este unul dintre criteriile de care ține cont în alegerea candidatului. Dacă arăți că îți dorești postul și ești flexibil să vii cât mai repede în echipă, ai toate șansele să fii candidatul potrivit, chiar dacă recrutorii au văzut și candidați mai experimentați. Pe de altă parte, disponibilitatea ta imediată, ridică întrebări despre cât de potrivit ești postului. În acel moment, recrutorii încearcă să vadă dacă ai atributele necesare și chiar revin cu întrebări pentru a avea o imagine mai clară asupra experienței tale. 

Avem și alte recomandări?

Unul dintre motivele pentru care răspunsul recrutorilor întârzie poate fi lipsa unor decizii interne. Fie managerul de HR așteaptă ca managerul general sau un alt coleg să-și facă timp să te intervieveze, fie, la nivel intern, se constată că este nevoie de recrutare pentru un alt post care s-ar potrivi mai bine nevoilor companiilor. Sunt și situații când echipa de recrutare descoperă că un angajat poate prelua responsabilitățile postului sau poate fi avansat. Adesea, aceste întârzieri în a primi un răspuns nu au de-a face cu profilul tău de candidat. Contează să menții relația cu recrutorul, însă evită să îl agasezi cu întrebări. Cel mai bine este să conveniți termene la care vă puteți auzi pentru un nou status al recrutării.

 

Ce întreabă managerii când cer recomandări

Un alt test pe care merită să-l pregătești este cel al recomandărilor. Vorbește cu persoana care oferă referințe despre tine, dacă te afli în această situație și încercați să anticipați întrebările recrutorilor și să pregătiți răspunsuri convingătoare. Iată câteva dintre acestea:

 

În ce situație l-ai cunoscut pe candidatul recomandat?

Această întrebare este decisivă pentru a afla dacă persoana care oferă referințe și candidatul s-au cunoscut într-un cadrul profesional, într-o companie cunoscută sau la colaborarea pentru un proiect important.

 

Cum ai colaborat cu el?

Este important ca pentru referințe, să alegi persoane alături de care ai avut o colaborare bună și care pot vorbi frumos și natural despre tine. Recrutorii vor să confirme cu aceste persoane părerea pe care și-au făcut-o despre tine și le plac poveștile despre oameni și colaborările lor. Dacă află că echipa ți-a simțit lipsa după plecare, ai sigur un atuu în recrutare.

 

Ce i-ar fi plăcut candidatului să facă la jobul unde ați colaborat?

Este important ca răspunsul să surprindă câteva dintre pasiunile tale pe care le poți pune în practică prin responsabilitățile pe care le vei avea la noul job. Astfel, recrutorul va ști că a ales un candidat entuziasmat cu noile task-uri și nu un candidat care a aplicat pentru orice job găsit pe internet.

Schimbările în carieră nu sunt ușoare, căci vin la pachet cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu rolurile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

 

Ți-a plăcut articolul despre intrebari si raspunsuri interviuri? Citește și:

Cum te poate sabota simțul umorului la interviul de angajare

2022 a fost cel mai bun an din istorie pentru eJobs România

Șef nou, reguli noi? Cum te adaptezi la schimbare

A fost util articolul? 0
angajareinterviu angajareobținerea primului job

Leave a Reply