• 16 Nov. 2010
  • 2 min

Job-ul- o piesa din puzzle-ul numit Cariera.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Diana Andreescu Managing Partner Global Management HR www.globalhr.ro Cariera profesionala poate fi asemanata cu un puzzle. Ca orice puzzle, acesta poate sa devina complet doar prin […]

Diana Andreescu
Managing Partner
Global Management HR
www.globalhr.ro

Cariera profesionala poate fi asemanata cu un puzzle. Ca orice puzzle, acesta poate sa devina complet doar prin alaturarea corecta a pieselor care il formeaza.

Fiecare job pe care il ai de-a lungul timpului reprezinta o piesa din puzzle. Acest lucru se intampla deoarece fiecare piesa din puzzle, in speta fiecare job reprezinta de fapt experienta acumulata.
Inca dinainte de a accepta un job, trebuie sa ne gandim referitor la ceea ce ne dorim sa obtinem de la acesta. Fie ca este vorba despre o experienta profesionala intr-un domeniu nou, fie ca este vorba despre o experienta legata de un anumit tip de companie, fie ca este vorba doar despre noi provocari sau responsabilitati, trebuie sa cunoastem motivele care ne duc spre acea directie.

Directia pe care am decis sa o urmam, corelata cu motivatiile pe care le avem nu trebuie sa se opreasca in momentul in care am obtinut postul respectiv. Traiectoria profesionala este una ascendenta prin natura ei, in special pentru persoanele orientate spre construirea si dezvoltarea unei cariere profesionale.

{article-3571.jpg}

Job-ul pe care l-ai obtinut reprezinta baza piesei de puzzle. Pe aceasta baza incepem sa contruim pana cand ajungem sa obtinem un intreg al respectivei piese.
Atunci cand consideram ca dezvoltarea noastra profesionala este blocata sau am obtinut ca si experienta tot ceea ce se poate obtine de la acel job, este momentul sa mergem inainte prin identificarea unei alte oportunitati de cariera (in interiorul companiei sau in cadrul unui alt angajator).

Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in permanenta in vedere pentru a ne asigura ca mergem inainte si ne dezvoltam:

Adaptarea – adaptarea la un nou job constituie provocare. Aceasta poate tine de mediul profesional ca atare sau poate fi reflectata de noile responsabilitati pe care ni le asumam.

Motivatie si dezvoltare in cadrul job-ului – in fiecare moment este necesar sa fim constienti de motivatiile pe care le avem pentru respectivul job.
Dezvoltarea poate presupune asumarea unor responsabilitati noi pornind de la o baza de cunostinte deja existente sau poate presupune asumarea unor noi responsabilitati pornind de la zero.

Schimbare – nevoia de schimbare a job-ului corespunde de obicei un un moment de „blocaj“. Practic, vom putea depasi acest moment de „blocaj“ in cariera printr-o schimbare. A te plafona inseamna a face pasi inapoi in cariera. Din acest considerent este gresit sa lasam timpul sa treaca fara a lua atitudine ci pur si simplu complacandu-ne in situatia anterior mentionata.

Cariera ta depinde de deciziile tale! Mult succes!

A fost util articolul? 0

Leave a Reply