• 24 May. 2011
  • 2 min

Justificarea punctelor slabe din CV.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Perioade de inactivitate, hobby-uri neinteresante, angajatorii stiu sa detecteze punctele slabe din parcursul vostru profesional. Deci, pregatiti-va sa le raspundeti cat mai concret. {article-3808.gif} Diploma […]

www.recrutam.ro

Perioade de inactivitate, hobby-uri neinteresante, angajatorii stiu sa detecteze punctele slabe din parcursul vostru profesional. Deci, pregatiti-va sa le raspundeti cat mai concret.

{article-3808.gif}

Diploma voastra nu este potrivita? Puneti-va in valoare experienta.

La inceputul carierei, daca nu aveti o diploma eliberata de o scoala sau universitate de prestigiu, sunt sanse ca angajatorul sa se axeze pe acest lucru. Daca se intampla, este bine sa puneti in valoare experienta voastra. Stagii, job-uri temporare, voluntariat, in acest fel demonstrati ca puteti face fata oricaror provocari. De asemenea, puneti-va in valoare motivarea!

Prezentati perioadele de inactivitate ca perioade de specializare si imbunatatire a cunostintelor.

In cazul in care trebuie sa motivati o perioada de inactivitate incercati sa vorbiti despre competentele pe care le-ati dezvoltat in aceasta perioada. Intreruperile de activitate asociate cu un concediu parental sunt mai dificil de explicat, mai ales pentru un barbat.

In timpul interviului incercati sa demonstrati ca in perioadele de inactivitate ati fost in permanenta conectati la evolutia domeniului de activitate care va intereseaza. In schimb, daca este vorba despre un concediu medical, evitati sa abordati acest subiect.

Motivarea perioadei de somaj

Se crede ca angajatorii percep o perioada de somaj ca pe un esec, mai ales daca aceasta perioada se prelungeste. In realitate, aprecierile lor difera in functie de situatie. Cei mai multi percep acest lucru ca pe o perioada de cautare a unui loc de munca, iar o perioada mai lunga de somaj poate fi explicata prin tensiunea actuala cu care se confrunta piata muncii.

Ce este mai important pentru angajatori este modul cum ati depasit aceasta perioada si cum ati exploatat-o. Ati urmat cursuri de formare si stagii, ati fost implicati in mod constant in activitati, atunci este timpul sa puneti in valoare aceste aspecte.

Aratati ca ati invatat din greseli

Job-uri de scurta durata, schimbari dese in parcursul profesional, acest gen de greseli pot oferi angajatorului imaginea unei persoane instabile. Totusi, este important sa puteti sa demonstrati ca aceste experiente v-au ajutat sa va dezvoltati profesional.

In CV este important sa mentionati aceste aspecte, dar trebuie sa asteptati interviul pentru a explica natura acestora!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply