• 28 Sep. 2020
  • 2 min

De ce să aplici pentru un loc de muncă în construcții

loc de munca in constructii

O paletă largă de locuri de muncă atât în țară, cât și peste hotare, salarii pe măsură și posibilitatea de a avansa în carieră sunt doar câteva dintre plusurile cu care te întâmpină domeniul construcțiilor.

De la tine e nevoie de dorința de a te dezvolta în acest sector, dar și de un CV bine pus la punct cu care să aplici pe platforma de recrutare eJobs.ro

Construcțiile se numără printre domeniile lovite de efectele pandemiei, având în vedere că o mare parte dintre proiecte au fost puse în așteptare în perioada stării de urgență, instalată în luna martie. Cu toate acestea, pentru proiectele active, angajatorii caută în continuare oameni cu potențial și pasionați de acest sector. Dacă te-ai gândit să aplici pentru un loc de munca in constructii, atunci trebuie să știi ce-ți poate oferi și de ce merită să începi o carieră în acest domeniu. 

 

Ce-ți oferă un loc de munca in constructii 

O  mulțime de oportunități

Sectorul construcțiilor îți pune la dispoziție o paletă largă de joburi, în funcție de experiența și studiile pe care le deții. La o simplă căutare pe platforma de recrutare eJobs.ro, după cuvântul cheie „construcții” găsești aproape 4.000 de locuri de muncă disponibile. Peste 2.000 dintre acestea sunt dedicate candidaților care nu au experiență în acest domeniu. Mai mult, există joburi vacante și pentru cei care doresc să încerce o experiență în străinătate. Printre pozițiile deschise pe eJobs.ro în acest moment poți găsi atât joburi pentru ingineri, cât și cele pentru tâmplari, sudori sau tinichigii. 

 

Salarii pe măsură

Salariul mediu net din domeniul construcțiilor a fost, în aprilie 2020, de 3.008 lei, în creștere cu 3% față de valoarea din perioada similară a anului trecut, potrivit informațiilor de la Institutul Național de Statistică. 

Mai mult, a fost adoptată Ordonanța 114/2018, care a impus un salariu minim brut de 3.000 de lei pentru angajații din acest domeniu. Venitul salarial însă poate varia în funcție de experiența și studiile pe care le deții. Un angajat bun întotdeauna va fi apreciat și recompensat pe măsură. 

 

Posibilitatea de a avansa

După cum precizam și mai sus, locuri de muncă vacante există chiar și pentru cei care nu au experiență. Însă, mai mulți angajatori oferă noilor angajați un curs de pregătire sau chiar posibilitatea de a obține anumite calificări care să le asigure un rol mai bun. 

 

De ce ai nevoie ca pentru a obține un loc de munca in constructii?

Dacă ești la început de drum, angajatorii sunt dispuși să dea o șansă tuturor oamenilor deschiși să învețe. În cazul în care îți cauți un job în domeniul construcțiilor și ai un bagaj solid de experiență, atunci ai nevoie și de abilități tehnice și de management. Dexteritatea și o foarte bună coordonare sunt alte calități necesare pentru un viitor angajat în domeniul construcțiilor. 

Oricât de incertă ar fi această perioadă, un loc de muncă mai bun îl poți găsi pe platforma de recrutare eJobs.ro. Ai nevoie doar de un CV adaptat cu care să aplici, iar dacă te confrunți cu provocări în redactarea acestuia, sună la 021.9124. Un consilier eJobs te va ajuta în alegerea viitorului job, dar va ține cont și de domeniul care te interesează și de pregătirea ta profesională. 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Începi un nou job de acasă? Iată ce trebuie să știi!

Ce sporuri poți lua la salariu și cum se calculează acesta

Vrei să obții o promovare în această perioadă? Iată ce trebuie să faci!

A fost util articolul? 4
loc de muncaMeserie

Leave a Reply