• 28 Jun. 2019
 • 3 min

Vezi ce locuri de muncă pentru elevi ți se potrivesc

locuri de munca pentru elevi

Pe eJobs.ro găsești peste 5.000 de locuri de munca pentru elevi și studenți și 90 de stagii de practică în producție, în marketing, IT și în domeniul financiar. Te poți angaja chiar și dacă ești încă la liceu sau la facultate. Tot ce trebuie să faci este să profiți de ofertele angajatorilor din timpul verii, să aplici și să începi să câștigi experiență.

Informează-te înainte de a căuta locuri de munca pentru elevi


Verifică dacă ai dreptul de muncă și în ce condiții poți lucra. Codul Muncii spune că o persoană dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. Poți încheia un contract de muncă şi la împlinirea vârstei de 15 ani, dar cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea ta fizică, cu aptitudinile şi cunoştinţele tale. Condiția este să nu-ți pui în pericol sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.

 

Scrie primul CV. Știm că poate te sperie ideea de a-ți face primul CV și poate îți e teamă că nu ai suficientă experiență de menționat. Nu ești singurul care se simte așa. Este și frica a 62% dintre români care spun că nu au suficientă experiență și că, din acest motiv, CV-ul lor va părea neconvingător în ochii recrutorilor, conform celui mai recent studiu eJobs. Mai mult decât atât, nu știu ce informații să includă sau ce format ar trebui să aibă CV-ul. Echipa eJobs îți este aproape pentru a-ți depăși temerile. Formatul de CV îl găsești predefinit pe site, iar pentru a compensa lipsa de experiență, urmează câțiva pași:

 • Alege un obiectiv. Vorbește pe scurt despre tine, despre ce îți place să faci, dar și despre ce te face potrivit pentru jobul la care aplici.
 • Pune accent pe educație, avantajul tău, pe care merită să-l menționezi la începutul CV-ului. Insistă pe realizările din timpul liceului sau facultății, pe calificări și pe implicarea în diferite proiecte.
 • Adaptează CV-ul jobului la care aplici, prin folosirea cuvintelor-cheie. Astfel arăți că vorbești aceeași limbă ca recrutorul. În descrierea jobului vei găsi cuvintele cheie pe care le poți adăuga și în CV, desigur dacă se potrivesc profilului tău.
 • Menține CV-ul scurt și concis. Recrutorii apreciază că le respecți timpul și îți adaptezi CV-ul pentru nivelul tău de experiență. Ai avantaj dacă adaugi la CV și o scrisoare de intenție în care să arăți competențele tale, personalitatea, dar și entuziasmul tău pentru job. Abordarea contează când vrei să te diferențiezi de ceilalți candidați.

Începe căutarea jobului chiar de lângă casa ta! Pe eJobs, de exemplu, ai posibilitatea să filtrezi rezultatele în funcție de distanță și să-ți iei job chiar și la 50 de metri de locuința ta, având astfel și susținerea părinților.

Cere consiliere! Dacă invitațiile la interviu întârzie să apară, poți cere sfatul echipei eJobs. La numărul scurt 021.9124 afli ce joburi au angajatorii în această perioadă și pentru care dintre ele te-ai potrivi. Un consilier te ajută să-ți faci CV-ul și să aplici.

Fii flexibil când ajungi la interviu! Primul job poate fi în ture sau poate fi pe timp de noapte. Contează să-i spui angajatorului în ce interval orar se poate baza pe tine și să-l respecți odată ce te-ai angajat.

 

Locuri de munca pentru elevi. Cât de importante sunt pentru viitor

Îți poți permite bilete la concertele la care plănuiești să ajungi, ieșiri în oraș cu prietenii, dar vei câștiga mai multe competențe decât ți-ai imaginat. Înveți să comunici cu oameni diferiți, să-i asculți și să găsești soluții la cererile lor. Deprinzi o gândire critică și atenție la detalii chiar și pentru un apel telefonic sau o rezervare. Mai multe decât atât, ai parte de experiențe neprevăzute care te ajută să te adaptezi mai ușor și să găsești soluții creative.

 

Ce locuri de munca pentru elevi găsești în această perioadă

Pe eJobs.ro găsești stagii de practică plătite în producție – pentru care angajatorii oferă și un pachet de beneficii, training și cazare. Poți alege și internship-urile în marketing, cu un program flexibil de lucru, posibilitatea să-ți faci jobul de acasă, dar și un buget lunar pe care îl poți cheltui pe beneficii, la alegere.

Tot prin eJobs.ro te poți angaja ca ambalator, manipulant marfă, operator, joburi pentru care nu ai nevoie de experiență la angajare. Pachetul de beneficii este destul de consistent și cuprinde tichete de masă, acces la cursuri și seminarii de dezvoltare profesională, petreceri lunare, team buildinguri, bonusuri în funcție de performanțe și prime de sărbători. În plus, ai posibilitatea de a promova chiar și după primele trei luni de la angajare.
O altă variantă este să-ți iei job de animator care îți permite să mergi în tabere. Ai avantaj la angajare dacă ai absolvit un liceu de educație fizică sau de artă și te pricepi să organizezi activități în cadrul unor comunități.

De asemenea, pe eJobs.ro găsești și joburi de picol, ospătar, ajutor de bucătar care îți aduc bacșișuri consistente și posibilități de promovare, dar și joburi de asistent vânzări în retail – cu un contract de muncă adaptat nevoilor tale și reduceri la produse.

 

Ți-a plăcut articolul despre locuri de munca pentru elevi? Citește și:

Descoperă mii de locuri de muncă la (021) 9124

Cum să deprinzi competențe digitale pentru primul job

Descoperă cele mai tari joburi pentru studenți

A fost util articolul? 23
joburi studențilocuri de munca
 • Drăghici Ioana zice

  Mi.ar plăcea să am un loc de muncă!

 • Ioana zice

  Unde este locul de munca

 • Maria zice

  Am 15 ani , sunt dezvoltată fizic și mental , ma pot descurca destul de bine in orice domeniu !

 • Andra zice

  Bună, mă numesc Pop Ruxandra Maria , am 16 ani şi aş vrea dacă puteți să mă ajutați cu un job ..cred că aş putea lucra în orice domeniu , nu cred că ar fii ceva greu

Leave a Reply