• 10 Nov. 2016
  • 5 min

Mia și Cătălina sunt prietene cu miresele

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Mia și Cătălina sunt două tinere care și-au transformat pasiunile în realitate. Așa a apărut Prietene cu Mireasa, o afacere cu și despre nunți.

Mia Lungu și Cătălina Buruiană s-au întâlnit la o nuntă. Cătălina trebuia să ajute la organizare, iar Mia era invitată. Nu se cunoşteau, dar frumosul, aranjamentele şi detaliile le-au făcut să intre în vorbă. Au simţit că se completează. La scurt timp după nuntă, Mia a sunat-o pe Cătălina, ca să-i propună să se vadă la o cafea. Iar cea de-a doua întâlnire a fetelor a născut o afacere – Prietene cu Mireasa. „Prietene cu Mireasa înseamnă că tu, mireasa, îți angajezi <<prietenele>> ca să îți planifice nunta, de la un capăt la altul. Sau poate preferi să te implici în toată organizarea nunții și vrei doar ca ele să te ghideze. Sau pot fi prietenele care îți decorează nunta sau prietenele care, în seara nunții, se asigură că totul iese perfect”, spune Mia.

Cele două s-au cunoscut în septembrie anul trecut, iar în noiembrie au organizat primul eveniment. „În noiembrie am dat drumul și la site, care este făcut în mare parte de noi, exceptând ilustrațiile și partea de programare. Totul a fost pe repede înainte”, arată Mia. Fetele au vrut ca site-ul să fie „girly”, cu „danteluțe”, dar și prietenos. „Am vrut ca prin site să se transmită exact stilul nostru și cam ce mirese ne plac nouă. Vrem să facem lucruri care ne plac, pentru că se simte când faci lucruri care îți plac”, declară Cătălina.

mia_catalina_nunta_prietene cu mireasa

Mia (stânga) și Cătălina (drepta) la „birou”.

 

Fetele sunt bucuroase că pot să lucreze cu mirese „deschise la minte”. „Majoritatea mireselor visează foarte mult la rochia de mireasă. Pentru mirese, fericirea reprezintă momentul când îmbracă rochia”, punctează Mia Lungu. Iar Cătălina Buruiană o completează imediat: „Ăla este momentul când devine, practic, real totul”.

Miresele mai visează la ceva, nu doar la rochie. „La decorul nunții. Cum trebuie să arate totul când intră ele acolo, în spațiul evenimentului. Cadrul ăla de vis. Cred că asta este fericirea pentru mirese. Să iasă totul așa cum își imaginează”, menționează Mia.

Fericirea mireselor, așa cum o percepe Cătălina, e plină cu emoție. „Era chiar prima nuntă la care am colaborat cu Mia, oficial. După ce am amenajat totul, au ajuns și mirii, iar Mia și cu mine ne-am retras într-un colț. Mireasa a mers să se uite la aranjamente și a început să plângă. În momentul ălă m-au trecut toate apele. Îmi ziceam: <<Doamne, dacă nu-i place?!>>. Cineva s-a dus la mireasă și a întrebat-o de ce plânge. Iar ea i-a răsuns: <<Plâng pentru că sunt fericită. Totul este foarte frumos, exact ceea ce îmi doream!>>. Nu am cuvinte să spun ce a însemnat pentru mine emoția pe care am trăit-o atunci. Am simțit, efectiv, că mi s-au tăiat picioarele”, afirmă Cătălina.

Pentru Mia, fericirea mireselor înseamnă când, în timpul nunții, ea primește mesaje în care mirii îi transmit că totul arată fantastic.

O afacere pornită cu 1.500 de euro

 

Prietene cu Mireasa a presupus o investiție inițială de 1.500 de euro. Banii, pe care i-au cheltuit din economiile lor, le-au ajutat să cumpere diverse obiecte de recuzită pentru nunți, cum ar fi niște scaune, un fotoliu, o oglindă sau numere pentru mese. Până acum, Mia și Cătălina au participat la circa zece evenimente ca partenere de business în Prietene cu Mireasa.

Cele două nu reușesc să trăiască doar din antreprenoriat, așa că fiecare dintre ele are și un job.  Până în prezent, Mia și Cătălina au avut încasări de 6.000 – 7.000 de euro din Prietene cu Mireasa, iar tot profitul l-au reinvestit. „Cred că dacă aș avea venituri lunare de 1.000 de euro m-aș simți confortabil să mă implic total în Prietene cu Mireasa”, spune Cătălina. În schimb, Mia ar fi „happy” cu 700 – 800 de euro lunar.

Cătălina are 26 de ani, este din Galați, a studiat Administrație Europeană la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și lucrează într-o corporație, unde face management de licitații. Mia are tot 26 de ani, s-a născut în Capitală, a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și colaborează cu asociația Povestașii. De asemenea, ea se ocupă de un alt mic business, Moft, pe care l-a integrat în Prietene cu Mireasa. Moft este un atelier de decorațiuni și aranjamente florale, pe care Mia l-a început în 2014, anul nunții sale.

Mia a ajuns să lucreze cu florile mai mult dintr-o întâmplare. Era în anul al treilea de facultate și dorea să se angajeze, așa că a trecut pe o foaie toate joburile care i-ar fi adus plăcere, inclusiv cel de florist. A aplicat pentru un post în cadrul lanțului de florării Magnolia, a fost acceptată, și a mers în training la Cluj. „Am învățat acolo, apoi m-am întors în București, unde urma să fie deschisă o florărie, iar eu eram unul dintre viitorii angajați ai acelei florării”, spune Mia. A lucrat câteva luni la florărie, apoi și-a dat demisia și s-a angajat într-o companie de digital.  Tânără simțea însă că îi lipsesc florile din viața ei, așa că a decis să pornească Moft. „Moft poate fi considerat un fel de acronim. Pentru că vine de la <<My own fairy tale>> (povestea mea – trad.). De asemenea, <<moft>> era un nume de alint pe care l-am găsit într-o carte. Scriitoarea Cella Serghi era alintată așa în viața reală de Camil Petrescu. Și mi-a rămas în minte cuvântul ăsta, care îmi amintește mereu că nu vreau să renunț”, explică Mia.

Dacă ar fi să facă un buchet care să reprezinte fericirea, Mia ar pune păpădie în el, chiar „dacă păpădia nu există în comerț și nu poți să lucrezi cu ea”. „Cred că fericirea miroase a liliac”, spune Mia Lungu. Cătălina crede că fericirea miroase a iasomie. „Dar fericirea poate să miroasă și a lavandă”, adaugă Cătălina.

Miresele vin cu ideile

 

Cele două tinere își iau inspirația pentru ideile lor atât din discuțiile pe care le poartă între ele, cât și din comunicarea cu miresele. „Vorbim foarte mult cu mireasa. Ne inspiră foarte mult și relația pe care o are mireasa cu viitorul soț. Dar și felul în care se îmbracă mireasa în viața de zi cu zi”, spune Mia.

Cele mai fericite momente pe care le-au trăit și le experimentează Mia și Cătălina ca antreprenoare sunt când vine „lumea” la ele și le felicită pentru ceea ce fac. Pe de altă parte, cele mai dificile momente ale fetelor ca oameni de afaceri sunt legate de relația cu statul și de „treburile administrative”. „Un moment nefericit a fost când ne-am deschis firma și ne-am gândit că ne vom descurca singure. Cred că a durat vreo trei săptămâni tot procesul de înființare a firmei”, explică Cătălina.

Mia și Cătălina și-au propus ca, anul viitor, să aibă mai multe evenimente. „Primul lucru pe care l-am hotărât cu Mia, încă de la început, a fost ca, orice s-ar întâmpla, să nu ne pierdem pasiunea pentru ceea ce facem”, conchide Cătălina.

 

eJobs România te invită să testezi cât de fericit eşti la job. Intră pe ejobs.ro/happy/ şi încearcă testul #HappyLaJob, o componentă a campaniei „#HappyLaJob: un demers pentru fericire-n Univers”. Parte dintr-o inițiativă strategică pentru creșterea nivelului de fericire vis-a-vis de viața profesională din România, eJobs ridică o întrebare în jurul căreia gravitează multe decizii, atitudini și acțiuni din viața de zi cu zi și din carieră. eJobs are convingerea că, dacă ne punem întrebarea „Sunt fericit?” și dacă răspundem cu onestitate, putem să găsim soluții și să facem schimbări în bine, care ne vor ajuta atât la serviciu, cât și acasă.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply